Reklama

Reklama

Historické záhady očima Ollyho Steedse

(seriál)
  • USA Solving History with Olly Steeds

Obsahy(1)

1. díl (Archa úmluvy): Olly Steeds navštíví odlehlé kláštery, projde tunely pod Jeruzalémem a přes Egyptskou poušť. To vše proto, aby prověřil, zda Archa úmluvy je skutečně uložena v Etiopii.

2. díl (Kresby Nazků): Olly Steeds prozkoumá kresby Nazků v Peru. Co bylo účelem těchto tvarů a zvířat, které Nazkové vytesali do kamene před tisíci lety a které bylo možné vidět jedině ze vzduchu?

3. díl (Ztracené zlaté město): Dobrodruh Olly Steeds se vydává do vzdálených míst v horách uprostřed jihoamerických And hledat legendární El Dorado.

4. díl (Atlantis): Dobrodruh Olly Steeds prozkoumá teorie o ztraceném městě Atlantis. Opravdu toto mystické město kdysi existovalo? Co způsobilo jeho zkázu?

5. díl (Nacistický poklad): Olly ve východní Evropě hledá poslední možné místo, kde by mohla být ukrytá jantarová komnata, kterou nacisté ukradli roku 1941. Její hodnota se odhaduje na čtvrt miliardy dolarů.

6. díl (Hitlerovy mumie): Dobrodruh Olly Steeds zkoumá nacistickou propagandu a tentokrát se podrobně zaměří na skutečnost, že třetí říše byla fascinována mumiemi.

7. díl (Ďáblův ostrov): Dobrodruh Olly Steeds cestuje na nechvalně známý Ďáblův ostrov, který vláda Francouzské Guiany používá jako vězení, a otestuje, zda je skutečně možné odsud uniknout.

8. díl: Novinář Oliver "Olly" Steeds cestuje na konec Země, kde se pokouší najít pravdu, která se skrývá za největšími záhadami světa. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama