Reklama

Reklama

Kaidžútó no kessen: Godzilla no musuko

  • Japonsko 怪獣島の決戦 ゴジラの息子 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na tropickém ostrově provádí skupina vědců experimenty s ovládáním počasí. Experiment se ale nezdaří a následkem radioaktivity zmutují místní kudlanky v obří kudlanky "Kamacuras". Ty naleznou obří vejce, rozbijí ho a začnou trápit vylíhnuté godzillí mládě Minillu. Na scénu tedy přichází Godzilla přivolána telepatickým voláním svého potomka. Porazí kudlanky a začne Minillu učit jak být strašlivým monstrem. Osmý díl ze série o Godzille je jednoznačně cílen na mladší publikum. (Ertai)

(více)

Recenze (24)

Lima 

všechny recenze uživatele

9) SON OF GODZILLA (1967)___ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974___Dějově prostinký a přesto (nebo možná právě proto) docela příjemný díl. Žádné typické na hlavu postavené dějové motanice, žádní ohraní mimozemšťané, žádné gigantické demolice metropolí, pouze jeden ostrov, parta meteorologů a dvě nová monstra. Těmi jsou obří kudlanka Kamacuras a obří pavouk Kumonga, oba dva jedni z vizuálně nejpodařenějších godzillích protivníků Showa éry. Samozřejmě, tenhle Fukudův zářez by se dal proklínat z jednoho prostého důvodu – poprvé se v něm zjevuje fanoušky neoblíbené godzillí mládě Minira, obtloustlý cvalík s vypoulenými bulvami, který přináší do godzillí série dětinskost a zbytečnou fraškovitost - ale jinak film disponuje pěkným vizuálem (hezká příroda tropického ostrova přeje kameře), studiové kulisy jsou k zulíbání, triky v kontextu Showa série opět úsměvně naivní a souboje celkem zábavné (Kumongovo plivání lepkavé pavučiny je vskutku mocnou zbraní). A jako bonus jedna amazonka s tváří japonské supermodelky :o) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Pure cringe s velkou dávkou slapstickového humoru, děsivými příklady monstrózního rodičovství a náběhem na doják ve stylu Annaudových "Medvědů". "Son of Godzilla" je pro vyznavače vážnější linie v rámci japonských monstr bijáků svatokrádeží, ale pro příznivce naivní dětinskosti a gumákové spektakularity kajdžú představuje jeden z totálních vrcholů. Sice se kvůli omezenému rozpočtu tentokrát nekonají žádné hračkářské orgie jako v dílech pod režijní taktovkou Iširóa Hondy, ale plně to vyvažuje zdejší bezuzdné blbnutí, absence jakékoli vážnosti i naivně brakový rámec s geniálním vědcem, sličnou divoženkou a agilním reportérem, který za sólokaprem i padákem na tajuplný ostrov skočí. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Vyloženě trapné. Příšerné triky o několik řádů pod původním Godzillou, strašně nepřesvědčivá choreografie, hudba jak ze sitcomu. A ta "postava" Godzillova dítěte je vyloženě jak pěstí do obličeje. Fukuda je očividně magor. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkný, konzistentní příběh, ale dva body jej u mě srážejí... 1. antropomorfnost Godzilly (a hlavně jejího syna) se už vymyká hranicím, ve kterých dovolím své představivosti vidět monstra. Je tu prostě velký chlap v latexu, který hraje neohrabanou příšeru... A je tu dítě v pyžamu s přidělaným ocasem, které už se vůbec nesnaží o respekt budící pohyb stotunového monstra, ale poskakuje jako 100% člověk. Hm. Aspoň že to trochu bylo kompenzované velehmyzem, do kterého se lidský herec nasoukat nemohl... 2. hlavní postava (nemohu nazvat hrdinou) se zejména v první půli chová jako strašný debil. A má to asi být jemně vtipné nebo dokonce to má být jen jeho mladicky nerozvážná povaha. Takže kvůli tomu u mě skoro palec dolů. Ale docela se mi líbil způsob, kterým byl přemožen megapavouk, dojemné... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Experimenty s počasím ano, že by jejich důsledkem byly obří kudlanky, mi ovšem nějak uniklo. Každopádně kudlanky jsou skvělé, když se ale probudí obří pavouk, stává se on číslem jedna. A jak se zdá, ani Godzilla nemá dostatek sil proti jeho lepkavým pavučinám a smrtícímu bodci (který zde nahrazuje chelicery). Souboj Godzilly s pavoukem patří k tomu nejlepšímu! Samozřejmě mladé godzillátko s výrazem debila posouvá film zbytečně do roviny parodie a trapné komedie, kdo má však rád tenhle typ filmů, nenechá si tím malým zmetkem zkazit zážitek. Vyzdvihnout je třeba i solidní kameru a slušnou hudbu. Mé hodnocení je částečně ovlivněno nostalgií, ale překvapilo mě, jak jsem si film i po hodně dlouhé době znovu užil. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane je to krásne farebné a výpravné. Je tu kopec monštier, Godzilla nezlezie z plátna, dokonca aj ten príbeh je zo začiatku zaujímavý (škoda, že na neho tak skoro rezignujú). No hneď ako sa objaví baby godzilla, je z toho príliš veľké wtf aj na samotnú godzilliu ságu. Škoda. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Fukudo, pochop prosím, že já chci vidět Godzillu, jak boří města a rozšlapává tančíky a ne bloudění kdesi v přírodě. Tam ať působí King Kong, ale Godzilla prostě patří do města! Nepřátelé nebyli špatní, celkem hezké loutky, ale tradiční protivníci to nebyli. Ale hlavně je Fukuda zodpovědný za narození nejprotinějšího tvora v Godzillím universu. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Druhý ze dvou původních filmů o Godzille, který jsem měl tu čest vidět (na satelitu, s německým dabingem), ze kterého mě utkvěla v hlavě scéna, kdy matka Godzilla šlape svému děťátku na ocas, aby toto vychrlilo trochu ohně... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I v osmém díle této série usedl do režisérského křesla Jun Fukuda a já se již od prvních minut modlil, aby to dopadlo lépe než minule. Tvůrci museli disponovat s menším rozpočtem než u předešlého dílu a zároveň se snažili získat přízeň mladší populace. Proto z toho vznikl takový „rodinný film“, který byl pojat dosti humornou formou, ale naštěstí se zde dočkáme i celé řady zajímavých soubojů. No někteří se mnou možná nebudou souhlasit, ale rozhodně se mi líbili víc, než v sedmičce. Jen musím přikývnout většině diváků, že potomek Gojiry (Minilla) na mne moc velký dojem neudělal. Jeho poněkud „trapná“ visáž – obtloustlé pidimonstrum v puntíkovaném pyžamu, které se snaží dělat zábavu za každou cenu a sem tam si u toho i ublíží, si však zřejmě získá nejednoho dětského diváka a to byl i bezesporu tvůrčí záměr. Ještě štěstí, že tu byla nádherná příroda a dvě solidní monstrum (Kumongo a Kamacuras). Jen tak nějak nechápu, že nám teprve v osmém díle prozradí, že Gojira je vlastně CHLAP!!! Nebo jsem to možná přehlédl. Pěkná chujovina, ale tak nebyl by to první „Hermafrodit“.50% ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama o vztahu otce a syna...s Godzillou. Celou dobu jsem doufal, že někdo zabije Minillu opravdu bolestivou smrtí! Ano tím mám na mysli ty stylově vypadají protivníky. Bohužel ani ti to nedokázali moc zachránit. Pro mě dost slabý díl a to mě zřejmě, ta největší "pecka" za dva díly teprve čeká. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zdá sa to ako vtip. Naivnosťou a infantilnosťou snímok doslova prekypuje. Ale je to dokonalá ´´kaiju´´ zábava, ktorá pod 5* ísť nemôže. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Fukuda byl prostě gegen! Rozhodnul se, že do godzilly vnese pár nových prvků a to se mu taky povedlo-opřel se do toho svědomitě a doposud místy sice naivní, ale vkusné a inteligentní sérii nasadil klaunský nos, vyzbrojil jí baterií vtipů z hodně slabého soudku, přidal hromadu infantility, horu filmového neumětelství a odsoudil tak Godzillu na více než 10 let potupného šaškování. A tímhle "veledílem" se celý ten systém degradace definitivně ukotvil a rozjel na plné obrátky. Děj, postavy, dekorace-vše je těžce pod úrovní dosavadního Gstandardu a navíc se tady porodil ten malej zmrd, který furt dělá kiukiu, kope si s míčem(teda šutrem), poskakuje, plácá ručičkama(teda pacičkama) a vypadá opravdu(ale opravdu)nevkusně. Za ty fajn kudlanky, pavouka a jedinou ženskou postavu dávám 2 ale více ze mě pro tohle zvěrstvo nikdo nevytříská.-nazdar. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, na snímek „Kaijuto no kessen: Gojira no musuko“ se dá dívat jako na naivní banalitu, protože nějaké roztomilé stvoření v kaiju filmech nemá místo. Jenže Fukuda ukázal, že to jde i s tou komediální rovinou, protože ten finální souboj, který je pořádně dlouhý, to nijak neohrozí. Lidé v kostýmech pořád nejsou ono, ale jsou zde i další triky a musím říct, že mi rozhodně nepřipadají špatné, naopak, nějaká snaha zde cítit je. Příběh je jednoduchý, ale celkově baví. Díky té komické rovině a rodinnému poutu je tu také lepší přístupnost pro širší publikum. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nepříliš atraktivní tatínkovský design Godzilly a dětinská Minilla sráží jinak velmi povedený sci-fi příběh o kontrole počasí. Kombinace ještě usilovnějšího cílení na to nejmladší publikum a jinak vcelku (opravdu jen v rámci kaiju možností) dospělý příběh působí trochu podivně. Pěkné kulisy džungle a povedená ostatní monstra však vše příjemně vyvažují. Fukudův předchozí díl s Ebirou byl však přeci jen lepší. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Další, snad ještě zábavnější "fukudovina." Uznávám, že Jun Fukuda udělal z Godzilly taškařici pro děcka, mě to ale právě proto skoro stejně baví! Ocenit musím chybějící pomalý rozjezd. Monstra se objevují od prvních minut až do konce, jde o jednu z nejakčnějších Godzill vůbec. Minilla vypadá hrozně tupě a stejně tupě se i chová (pořád padá a hrozně kvičí, nejlepší je jeho vřeštění radostí). Ale jeho chování a chování jeho otce je jedno z nejzábavnějších, co jsem měl zatím z Godzilly možnost vidět. Velehmyz je moc hezky "vyroben" a hudba je stejně jako u předchozího dílu veselá a opět dělá film ještě zábavnějším a hloupějším. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Japonský vedci sa snažia zmraziť tropický ostrov, miesto toho ale dosiahnu pravý opak a behom následných horúčav zmutujú všetky modlivky na gigantické obludy. Tie potom bez váhania vykopú Godzillie vajce, rozmlátia ho a pichajú do Godzillíčaťa svojimi špinavými haksňami. Tatko ( Godzilla je vraj chlap ) je však na ceste a dá to hmyzákom zožrať až lietajú obhorené končatiny vzduchom. Že je to celé totálne blbé nevadí, to sa očakáva, horšie sa už dá preniesť cez prítomnosť stupídneho godzillíčaťa s veľkými manga očami ktoré je roztomilé až to bolí, stvára rôzne srandovné kúsky a občas dostane šutrom do gebule. Infantilita filmu stúpa do závratných výšok a dupe po Godzille, ktorá má taktiež veľké kukadlá, asi aby sa viac páčila deťom. Oproti tomu naopak kontrastuje niekoľko brutálne upálených modliviek. Na ostrove je ešte aj jedna modelka a obrovský pavúk ( pekný model, ostatne tak ako aj modlivky ) ktorý efektne chrlí svoje pavučiny a bude ho taktiež potreba uzemniť. Vzhľadom k tomu, že sa dej odohráva na odľahlom ostrove, odpadáva tentoraz logicky ničenie veľkých budov či obľúbené súboje s tančíkmi a stíhačkami. Celkovo jasná vtákovina pre deti. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

No, řeči stranou, přítomnost ohyzdného a trapného mláděte Godzilly v tomto filmu se nedá ničím omluvit. Scény s ním nejsou vtipné, nejsou roztomilé a nejsou ani moc dojemné (i v závěru je vám líto spíš dospělého Godzilly, než toho přerostlého brumlajícího pulce), a podle mě to tak musí působit i na dětského diváka. A to je celkem škoda, protože jinak je Son of Godzilla docela zábavným prosluněným dobrodružstvím, které sice opětovně postrádá většinu osudové epiky, kterou uměl svým filmům vtisknout Honda, ale má fajn béčkovou zápletku a místy opravdu skvěle provedené triky, zejména loutkově rozpohybovaný obří pavouk Kumonga je úžasný. Godzilla se v druhé půlce šedesátek už definitivně usadil v pozici antropomorfního srandisty a až na pár výjimek v ní až do konce éry Showa zůstal. Nutno však dodat, že pod Fukudovým dohledem měla jeho dobrodružství vždy jistou sympatickou pokleslou poetiku a solidní úroveň zábavnosti. Son of Godzilla není výjimkou, byť je fanoušky často zatracován kvůli tomu, že uvedl na scénu nepopulárního Minillu. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Kaiju v podobě obrovských kudlanek si s obrovským balvanem hrají hokej, aby ho pak vypálili na zrovna narozený, strašně odporný, dítě Godzilly. Jestli v každým takovým filmem si myslím, že nic horšího neuvidím, tak tady jsem o tom naprosto přesvědčený. Do toho ta absurdní dětská hudba, jakmile je novorozeně na scéně... Jestli mě čeká takhle dalších 20, 30 filmů s Godzillou, tak umřu. ()

Reklama

Reklama