Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý zubař Edouard-Alphonse Choiseul se po osmém rozvodu rozhodl, že už má všeho dost, a uchýlil se do zapadlého koutku amazonské džungle. Mezitím ovšem ne zrovna legálně získal jistý počet smaragdů, takže se teď navíc ještě musí schovávat před policií. Sbírá tu ohyzdné brouky, kteří ale slouží k léčebným účelům, a tak si jejich prodejem slušně vydělává. Právě si hodlá obstarat pas, podle čehož policisté usoudí, že už opustil zemi, a dají mu konečně pokoj. Jednou, když přijde velká bouřka, najde na provazovém můstku za vesnicí holčičku, která tvrdí, že sem přiletěla z velmi daleké hvězdy. Edouard tomu samozřejmě nevěří, ale brzy zjišťuje, že holčička, která si sama vybrala jméno Lulu, je skutečně pozoruhodná: všechno ví, dokonce i to, jak se jmenuje, přestože jí to nikdy neřekl… Při nejbližší cestě do města se seznamuje s doktorkou Margaux Bouvierovou, která přijela na tajnou misi: ví totiž, že v džungli přistála kosmická loď a chce najít to místo. Doprovází ji komando vojáků v čele s velitelem Benardem. Ti jí ale utečou, a tak se Margaux prodírá džunglí sama. Je ráda, když potká Edouarda, také Francouze, ten s ní ale nechce mít nic společného. Margaux se ale nedá a nakonec dojde s Edouardem až do vesnice. Ihned poznává, že dívenka skutečně přiletěla z hvězdy Beta Kentaurus… Na dívenčině planetě žijí jen děti, které díky pilulce, kterou musí pravidelně polykat, nikdy nezestárnou. Lulu chce ale poznat život na Zemi, lásku a také smrt. Až se příště zakulatí měsíc, její kamarádi si pro ni opět přiletí… Vesnici ale přepadnou divocí indiáni, kteří zabijí starého náčelníka, s nímž se Lulu stačila skamarádit. Lulu poznává, co je to smrt, a poprvé v životě pláče. Edouard nechce zůstat přes noc ve vesnici smrti a proto všichni i s Margaux a malým vesnickým chlapcem odcházejí. Lulu ale začíná stárnout: potřebuje svou pilulku… (TV Prima)

(více)

Recenze (46)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Komedie s podivným dějem. A přesto mě bavila. Působila na mě svěžím dojmem a dokázala mě rozesmát. Edouard (dobrý Jean-Paul Belmondo) je sice zatrpklý morous, ale také laskavý snílek. Margot (šarmantní Arielle Dombasle) je naivní a neodbytná hledačka. A chemie mezi oběma funguje. A to i ve formě jiskřivých dialogů. A pak je tu vševědoucí malá Lulu (zajímavá Thylda Barès). A zástupce špatné strany, samolibý Jeff Benard (Patrick Bouchitey). Není to veledílo. Ale přesto mě pobavilo. A to je jeho účel. Navíc jsem se po něm cítil naladěn optimisticky, radostně a svěže. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

To se tedy nepovedlo. 1)  Podivná spatlanina scifi, adventury, komedie a Belmonda posazená někam do kubánské džungle (ano, podle IMDb film natáčeli na Kubě) ve mně nezanechala pěkný dojem._____ 2)  67letý scenárista a režisér Philippe de Broca má za sebou řadu velmi úspěšných titulů, mj. trojici belmondovských mužů z Ria, Hongkongu a Acapulca, jenomže to byli oba mladí a plní elánu. Oboje mi tu chybí. Mládí jako úhel pohledu a elán jako touha. Sledujeme jen unaveného 67letého Bebela, který sice své odehraje a ani o šarm nepřichází, ale přece jen už to není ono. Ve svém věku potřebuje chytrý scénář a to je přesně to, co filmu zcela chybí. Nedivím se, že i v kinech snímek propadl._____ 3)  Bebel nehrál jen v dobrých filmech, často hrál v průměrných nebo i slabých, kterým ovšem svou okouzlující osobností dodal alespoň trochu šarmu. Nedalo mi to a podíval jsem se na své hodnocení jeho filmů. ČSFD uvádí aktuálně 74 filmů (IMDb 91, Allociné 88), celkem 33 jsem hodnotil, a to takto: 3x5*, 5x4*, 17x3*, 6x2* a 2x1*._____ 4)  Kromě nevýrazného zubaře po osmém (!) rozvodu film nabízí neskutečně protivnou astronomku, amarounovou mimozemšťanku a spoustu dalších nijakých postav. Bylo to stále horší a horší, konec jsem už vůbec nedal. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Bebel natočil ještě jednu komedii, která není tak špatná, jak by se mohlo na pohled znát. Jen postrácí ten šmrnc, který jeho komedie mívaly. Nechybí zde ale jeho eskapády - jako jízda na jedoucím vlaku, pády do vody a satirické poznámky na adresu žen. Právě jedna taková (Arielle Dombasle) se mu připlete do života a on s ní zažije mnoho špatností, až ji nakonec začne i mít trochu rád. Je to příjemná a pohodová podívaná, ale dá se u ní v pohodě usnout, a na to nejsme u Bebela zvyklí. Škoda. Hudba: Alexandre Desplat ()

Apophis odpad!

všechny recenze uživatele

Opravuji hodnocení, mými slovy - TOTÁLNÍ, TOXICKÝ, RADIOAKTIVÍ ODPAD!!!! Nerad používám toto spojení, ale nyní ho musím použít: viz "Odpadlik"! Odpadliku, mluvíš mi z duše! Je mi záhadou, co Belmondo BLBNE!! Vždyť toto by snad propadlo i v mateřské školce!!! Na druhou půlku jsem se podíval (slovy Cimrmanů) jen ze zvědavosti, jestli druhá půlka bude stejně slabá, jako ta první...bohužel byla ještě horší! Pane Bože, Ty to vidíš! (snad) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tohle je nanometr od standardního amerického béčka, jediný rozdíl je v tom, že mimozemšťané mluví francouzsky, což je po všudypřítomné angličtině příjemná změna. Za nepříjemnou změnu považuji to, že se de Broca částečně vykrádá a kopíruje Něžné kuře i Afričana. Bohužel blbě. Humoru je v Amazonce poskrovnu, přesněji řečeno, nepodařil se mi objevit. A dobrodružství spočívá v tom, že Belmondo občas popoběhne, případně rychleji skulhá ze schodů. Jenže stále je to Belmondo a kolem něj pulzuje jeho uhrančivé charisma. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Právě režisér Philippe de Broca jako první vyhlásil do filmového světa, jaké kaskadérské kousky J. P. Belmondo zvládá sám. I v tomto filmu se nenechal Belmondo ve během natáčení zaskakovat. (Arnost.Dadak)

Reklama

Reklama