Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý zubař Edouard-Alphonse Choiseul se po osmém rozvodu rozhodl, že už má všeho dost, a uchýlil se do zapadlého koutku amazonské džungle. Mezitím ovšem ne zrovna legálně získal jistý počet smaragdů, takže se teď navíc ještě musí schovávat před policií. Sbírá tu ohyzdné brouky, kteří ale slouží k léčebným účelům, a tak si jejich prodejem slušně vydělává. Právě si hodlá obstarat pas, podle čehož policisté usoudí, že už opustil zemi, a dají mu konečně pokoj. Jednou, když přijde velká bouřka, najde na provazovém můstku za vesnicí holčičku, která tvrdí, že sem přiletěla z velmi daleké hvězdy. Edouard tomu samozřejmě nevěří, ale brzy zjišťuje, že holčička, která si sama vybrala jméno Lulu, je skutečně pozoruhodná: všechno ví, dokonce i to, jak se jmenuje, přestože jí to nikdy neřekl… Při nejbližší cestě do města se seznamuje s doktorkou Margaux Bouvierovou, která přijela na tajnou misi: ví totiž, že v džungli přistála kosmická loď a chce najít to místo. Doprovází ji komando vojáků v čele s velitelem Benardem. Ti jí ale utečou, a tak se Margaux prodírá džunglí sama. Je ráda, když potká Edouarda, také Francouze, ten s ní ale nechce mít nic společného. Margaux se ale nedá a nakonec dojde s Edouardem až do vesnice. Ihned poznává, že dívenka skutečně přiletěla z hvězdy Beta Kentaurus… Na dívenčině planetě žijí jen děti, které díky pilulce, kterou musí pravidelně polykat, nikdy nezestárnou. Lulu chce ale poznat život na Zemi, lásku a také smrt. Až se příště zakulatí měsíc, její kamarádi si pro ni opět přiletí… Vesnici ale přepadnou divocí indiáni, kteří zabijí starého náčelníka, s nímž se Lulu stačila skamarádit. Lulu poznává, co je to smrt, a poprvé v životě pláče. Edouard nechce zůstat přes noc ve vesnici smrti a proto všichni i s Margaux a malým vesnickým chlapcem odcházejí. Lulu ale začíná stárnout: potřebuje svou pilulku… (TV Prima)

(více)

Recenze (46)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tady chtěl napsat o radosti a pozitivní energii, kterou mě film Amazonka naplnil, ale když jsem si tady přečetl komentáře typu "Belmondo raději umři, než abys točil tohle!!!! ", mám naprosto po náladě cokoli tady psát. Tenhle film má v sobě víc citu a radosti ze života než jsou někteří zdejší uživatelé schopni vydat za celej svůj život. A ještě jedna věc, Belmondo je tady ve vynikající fyzický kondici všechny "rychlejší" scény zvládá s ohledem na věk a zdravotní stav ve kterým se nacházel na výbornou. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Říká se, že muži nestárnou, ale o dýchavičném Belmondovi to bohužel neplatí. A scénárista snad spadl z porodního stolu. 20 % ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem prohlásila, že Bebel zahraje v blbým filmu, až zamrzne peklo. Tož aby si čerti začali shánět teplé prádlo. No a vadit mi to začne až ve chvíli, kdy se mi bude dařit všechno, nač sáhnu, a to způsobem, jakým se Jean-Paul vydařil po všech stránkách. A kdyby se někdy neuvěřitelné stalo skutkem a já dostala příležitost posedět se svým galským hrdinou při láhvi archivního burgundského a při té příležitosti se tím vínem polila, což se mi daří dost často, jsem si jistá, že by mi Bebel půjčil kapesník a gentlemansky se tvářil, že se nic nestalo. To nejmenší, co můžu udělat já po tolika úžasných, byť bohužel jen filmových setkáních pro něj, je vzít si příklad z Jasona Robardse v Tenkrát na Západě a dělat jakoby nic... ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo už stárne a je to bohužel vidět. Jsou filmy, které nebyly nijak zvlášť dobré a on je svým šarmem dokázal docela pozvednout. To ale není případ tohoto filmu... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zdejší uživatelé jsou k tomuto snímku IMHO až moc kritičtí, někteří dokonce až útoční. Tenhle film je sice průměrný, ovšem jiný snad ani neměl být! Nebyl natočen proto, aby udělal revoluci ve filmové historii či nasbíral řadu Césarů! A Belmondo ve svých šedesáti sedmi letech přece nemůže skákat po stromech jako opice! Philippe de Broca jej natočil pouze jako důkaz, že ani on, ani Jean - Paul Belmondo nepatří do starého železa. A to se jim, byť prostřednictvím průměrné dobrodružné komedie, (alespoň mě) dokázat podařilo. 60%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Labutia pieseň zostárnutého francúzskeho herca Jeana-Paula Belmonda. To čím voľakedy ohuroval návštevníkov kín je už dávno preč. V béčkovej dobrodružnej komédii "Amazonka" pôsobí ako starý šedivý dedo, ktorý doteraz hrával v nejakom ochotníckom divadle. Tiež scenár tohto filmu je žalostne smiešny. Tie moje dve hviezdičky sú protekčné, milý Jean-Paul. ** ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tohle je nanometr od standardního amerického béčka, jediný rozdíl je v tom, že mimozemšťané mluví francouzsky, což je po všudypřítomné angličtině příjemná změna. Za nepříjemnou změnu považuji to, že se de Broca částečně vykrádá a kopíruje Něžné kuře i Afričana. Bohužel blbě. Humoru je v Amazonce poskrovnu, přesněji řečeno, nepodařil se mi objevit. A dobrodružství spočívá v tom, že Belmondo občas popoběhne, případně rychleji skulhá ze schodů. Jenže stále je to Belmondo a kolem něj pulzuje jeho uhrančivé charisma. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Amazonka má veľmi príjemnú vizuálnu stránku, čo je ale asi tak všetko, čo ponúka. Príbeh je plný klišé a navyše s tajomstvom, ktoré by malo zostať tajomstvom aj po záverečných titulkoch. Keď sa to tak vezme, sci-fi zápletka je úplne zbytočná a malé dievčatko proste mohlo byť iba nejakým strateným dievčatkom, po ktorom sa pátra a vyznelo by to celé uveriteľnejšie. Od režiséra legendárnych francúzskych komédií by sme čakali viac. Ale čo Broccovi nevyšlo počas písania, to si vynahradzuje tou réžiou v krásnych lokáciách, ktoré stačilo iba pekne nasnímať. Takže áno, objektívne nie je nad čím plesať, ale z filmu nakoniec ide tak príjemná atmosféra, že si tie tri hviezdy u mňa zaslúži. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený Philippe de Broca a sci-fi? Jako reklama na déšť možná, scénář Amazonky je ale neuvěřitelně naivní a příběh nikam nevede. JPB ani jako šedivý dědula neztrácí moc ze svého charisma, zaujme i "francouzská Angelina Jolie" Arielle Dombasle (v době vzniku filmu jí bylo 42, a rozhodně ještě tehdy měla co ukázat .-), a film si dost možná tak nízké hodnocení nezaslouží, nicméně průlom rozhodně nezpůsobil. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Ještě jsem v životě nejel autobusem č. 36...“ No, jedna vtipná hláška, jedno pěkné stepování, jeden menší sci-fi prvek ani jeden stárnoucí Belmondo neúspěšný pokus o nostalgickou dobrodružnou komedii vážně nezachrání. Na Philippa de Brocu teprve slabé... Velmi málo humoru, navzdory prostředí divočiny a hlavnímu žánru velmi málo dobrodružné atmosféry, o scénáři bude asi lépe z úcty k panu tvůrci pomlčet a zbývá už jen hořký soucit ze strany diváka. Díky přírodě a Belmondovi, který ani s výrazným věkem neztratil ze sebe kouzlo své osobnosti, se na to sice dívat šlo, ale dohromady mě jinak Amazonka ničím výrazněji nezaujala a hlavní herečka (Arielle Dombasle) mě svým afektem vyloženě štvala. A to ani nemluvím o tom, jak zde De Broca vykrádá z posledního sám sebe a jeden ze svých nejlepších filmů Afričan (1983). To už raději tu fanouškovskou variaci na De Brocovy filmy v podobě Leoparda s Claudem Brasseurem. [40%] ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Kam čert nemůže, tam nastrčí Amazonku. V době kdy Belmondova popularita upadala už více než deset let, byl tohle po čertech velkolepý průšvih. De Broca nedokázal navázat na úspěchy slavných let a Belmondo na prahu sedumdesátky nedokázal zahrát to co před čtvrt stoletím. Je těžké najít na Amazonce něco pozitivního. Tady je špatně úplně všechno. Produkce: Les Films Alain Sarde ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Hodně, opravdu hodně špatný film a je velká škoda, že si Belmondo troufl hrát v něčem takovém. Dost se mu divím. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Ale no jo, já vím,,,, Od BELMONDA se čeká něco jiného ! Ale kdo tento film viděl, musí uznat, že je pln bezvadných a vtipných dialogů mezi Belmondem a astronomkou Margot (ARIELLE DOMBASIE ). Natočeno to je jako moderní pohádka, je tam kus krásné amazonské přírody (ikdyž by se réžii nic nestalo, kdyby těch pohledů bylo více). Arielle DOMBASIE hrála trochu ztřeštěnou vědátorku a místama jsem měla dojem, že to přehání, čímž mi lezla na nervy. Pokud to byl záměr, pak to hrála výborně, protože BELMONDOVI lezla na nervy šíleně. Bylo to jednoduché, milé a k BELMONDOVU věku zcela patřičné. ( To víte, už není "playboy" a skákat z mrakodrapů už též nelze. Na stáří není třeba talent, to čeká každého. Jen si musí chvíli počkat). ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

To se tedy nepovedlo. 1)  Podivná spatlanina scifi, adventury, komedie a Belmonda posazená někam do kubánské džungle (ano, podle IMDb film natáčeli na Kubě) ve mně nezanechala pěkný dojem._____ 2)  67letý scenárista a režisér Philippe de Broca má za sebou řadu velmi úspěšných titulů, mj. trojici belmondovských mužů z Ria, Hongkongu a Acapulca, jenomže to byli oba mladí a plní elánu. Oboje mi tu chybí. Mládí jako úhel pohledu a elán jako touha. Sledujeme jen unaveného 67letého Bebela, který sice své odehraje a ani o šarm nepřichází, ale přece jen už to není ono. Ve svém věku potřebuje chytrý scénář a to je přesně to, co filmu zcela chybí. Nedivím se, že i v kinech snímek propadl._____ 3)  Bebel nehrál jen v dobrých filmech, často hrál v průměrných nebo i slabých, kterým ovšem svou okouzlující osobností dodal alespoň trochu šarmu. Nedalo mi to a podíval jsem se na své hodnocení jeho filmů. ČSFD uvádí aktuálně 74 filmů (IMDb 91, Allociné 88), celkem 33 jsem hodnotil, a to takto: 3x5*, 5x4*, 17x3*, 6x2* a 2x1*._____ 4)  Kromě nevýrazného zubaře po osmém (!) rozvodu film nabízí neskutečně protivnou astronomku, amarounovou mimozemšťanku a spoustu dalších nijakých postav. Bylo to stále horší a horší, konec jsem už vůbec nedal. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Komedie s podivným dějem. A přesto mě bavila. Působila na mě svěžím dojmem a dokázala mě rozesmát. Edouard (dobrý Jean-Paul Belmondo) je sice zatrpklý morous, ale také laskavý snílek. Margot (šarmantní Arielle Dombasle) je naivní a neodbytná hledačka. A chemie mezi oběma funguje. A to i ve formě jiskřivých dialogů. A pak je tu vševědoucí malá Lulu (zajímavá Thylda Barès). A zástupce špatné strany, samolibý Jeff Benard (Patrick Bouchitey). Není to veledílo. Ale přesto mě pobavilo. A to je jeho účel. Navíc jsem se po něm cítil naladěn optimisticky, radostně a svěže. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Bebel natočil ještě jednu komedii, která není tak špatná, jak by se mohlo na pohled znát. Jen postrácí ten šmrnc, který jeho komedie mívaly. Nechybí zde ale jeho eskapády - jako jízda na jedoucím vlaku, pády do vody a satirické poznámky na adresu žen. Právě jedna taková (Arielle Dombasle) se mu připlete do života a on s ní zažije mnoho špatností, až ji nakonec začne i mít trochu rád. Je to příjemná a pohodová podívaná, ale dá se u ní v pohodě usnout, a na to nejsme u Bebela zvyklí. Škoda. Hudba: Alexandre Desplat ()

Apophis odpad!

všechny recenze uživatele

Opravuji hodnocení, mými slovy - TOTÁLNÍ, TOXICKÝ, RADIOAKTIVÍ ODPAD!!!! Nerad používám toto spojení, ale nyní ho musím použít: viz "Odpadlik"! Odpadliku, mluvíš mi z duše! Je mi záhadou, co Belmondo BLBNE!! Vždyť toto by snad propadlo i v mateřské školce!!! Na druhou půlku jsem se podíval (slovy Cimrmanů) jen ze zvědavosti, jestli druhá půlka bude stejně slabá, jako ta první...bohužel byla ještě horší! Pane Bože, Ty to vidíš! (snad) ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Všem kdo čekají nudu - jste na omylu.Každý nejspíš očekává létajícího dědečka Belmonda proti bandě lotrů, jak si je dává jednoho po druhém. Tento film je ale spíše fantasy. Holčička vstoupí do života znuděnému bývalému zubaři, který hledá klid v hlubinách pralesa. Tato holčička ovšem není obyčejná a trochu starší než vypadá. Posléze do pralesa přijíždí dáma se svým speciálním týmem, který tuto holčičku potřebuje kvůli výzkumu .... proč ale? Nemá se toho přeci jen trochu bát? Neobyčejný snímek, který se snaží o zamyšlení nad životem jako takovým. ()

Reklama

Reklama