Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý příběh, v němž se dvě západní špionážní skupiny snaží ukrást informaci o průmyslovém tajemství. (oficiální text distributora)

Recenze (14)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Thriller z Brna, ty vo*e! Tož to je spíš takovej eurospáj z produkce brněnský ČT. Podezřelé osoby se tady jmenujou Stájls, Stýls nebo Smis, Bittová spíkuje anglicky (jes, nou, oukej...) a vedle bakelitovýho tráboše stojí Mercedes a fakt je tu i Porsche. Sice tu jako ve správným eurospáji nejsou bazény, palmy a holky v plavkách, ale zase je tu Donutil s image Rumcajse, ve zvonáčích a s pořádnou mařenou na hlavě. ()

movie 

všechny recenze uživatele

"Nejsou zde náhodou upíři?" - "Ne, jen stenologové." Ve skutečnosti odpad!, ale tak upřímně a hezky už sem se dlouho nenasmál. Mirek Donutil top! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice slušně natočený špionážní film, který by fungoval i v kině. Má chytře postavený scénář, nechybí napětí, samozřejmě atmosféra Brna 70. let tomu dodává další atmosféru navíc. (Koukal jsem, jestli tam na výstavišti někde jako desetiletý neběhám, ale žel, neviděl jsem se.) Donutil sem přináší hlášky a vtipné bonmoty, kterými vážnost situace odlehčuje, i když pořád vypadá jak Nikola šuhaj. Iva Bittová kromě dvou sprchovacích scén obstarala i pěvecký doprovod v použité hudbě. Jinak příběh je o průmyslové špionáži, hodně se odehrává v prostorách brněnského výstaviště, ale co hlavního, postavy se chovají uvěřitelně. Nikdo zbytečně nepřehrává, motivace jsou brzy jasné, některé z postav mají i zajímavou historii, již se povedlo do filmu taky nenápadně dostat. Myslím, že tvůrci si s tímhle dílkem hodně vyhráli a je to na výsledku znát. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Kvalitám tohoto dílka odpovídá adekvátní vysílací čas na ČT1 ve čtyři ráno. Jako bohužel, ale v podmínkách normalizační brněnské televize se prostě James Bond natočit nedá. Směšný děj s nulovou gradací a nijakým koncem nezachrání ani Iva Bittová a myslím, že ani Miroslav Donutil se ke své postavě ochránce s těžce hipísáckým designem dneska nebude moc hlásit. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Špionážní drama o skupině, která chce získat informace o průmyslovém tajemství za každou cenu. Jenže nic nejde podle plánu a schyluje se k neštěstí. 35% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Triler v Česko-Slovensku znamenalo buď krimi alebo špionážny film. Tento je tá druhá možnosť, aj keď nejde o špionáž medzi východom a západom, ale firemná špionáž s odpočúvaním. Veď najlepšie high-tech lekárske kamerové mikročipy (riadne sci-fi) sa robia v Česko-Slovensku, kam sa hrabú Holaďania, Briti či Amíci. Samozrejme, že tí zlí sú 'Zápaďáci' na západných fárach (Porsche som ale nečakal) a tí dobrí eštebáci na bielych Žigulákoch. Do toho hipisák Donutil, z ktorého som išiel od smiechu do kolien. Odhliadnuc od slabého záveru, vzhľadom na iba televízne spracovanie prižmurujem očko, veď aj tá stopáž bola pohodová, aj sa dosť natáčalo v exteriéroch. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prestoze film trva jen 70 minut a jezdi tam Porsche 911, mel jsem obrovsky problem ho vubec dokoukat. Slatanina, u ktere se bud muzete zasmat, a nebo ji proste vypnout a ignorovat. :) 1+ ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní film z brněnské studiové produkce vyprávějící o mezinárodní průmyslové špionáži. Mladá dívka v podání I. Bittové získala zaměstnání jako tlumočnice v areálu brněnského výstaviště, kam přijíždí četné zahraniční obchodní delegace. Z příběhu lze pochopiot, že zde probíhá souboj amerických a britských agentů o tajné dokumenty, které se týkají plánů mikrokamery, jejíž výrobu zadala nizozemská společnost československému podniku. Přiznám se, že totožnost herců hrající agenty mi zůstala utajena, nelze však přehlédnout jejich vozidla, neboť Britové jezdící v Mercedesu a Američané používající dokonce Porsche 911 přitahovaly pozornost, což se mi jeví u špionů jako nežádoucí. Tlumočnice Bittová je stále více okouzlena dvorným fešným cizincem v její společnosti, přestože její přítel v podání M. Donutila ji před neznámými obchodníky varuje. Dialogy mezi Bittovou a Donutilem byly docela přirozené a civilní, totéž se však nedá říct o ostatních postavách. O činnosti zahraničních agentů je informována Státní bezpečnost, jejíž představitelé J. Husník a mladý Z. Junák však stojí jakoby na okraji příběhu. V závěru dochází k tragedii, jež však není dostatečně vysvětlena a tvoří tak podivný konec filmu. Mám dojem, že se režiséru V. Štursovi kromě očerňování západních států jeho pokus o natočení špionážního thrilleru selhal a rozhodně jeho dílo vnímám jako vysoce podprůměrné. ()

qvark 

všechny recenze uživatele

Babiččina knihovna uchovává téměř kompletní sešitové předrevoluční krimi edice Magnet a Napětí ....dají se v nich najít poctivé detektivky bez ideologického balastu....ovšem jakmile na první stránce narazím na anglické jméno je jasné, že jde o špionážní krimi plné imperialistů, které se nezastaví před ničím a takové putují zpátky za vitrínu .... zřejmě některá z nich posloužila jako podklad pro tuhle ptákovinu...jen je mi záhadou, kde se vzala ta pitoreskní postavička Nikoly Šohaje Donutila... ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Kukačka jak lonťák...Asi se verbež z TV Brno chtěla pojistit proti tomu, kdyby jako diváci nezkósli tento výtvoreček jako čistó špiclovskó detektviku, tak tam frkli žárlivého, rádoby vtipného baldu Mirka DonUtila. Výsledek - divné paskvil. ()

Reklama

Reklama