Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Že se jedná o film inteligentně humorný a optimistický, na to jsme u Jean - Paul Belmonda už zvyklí. A na bezpochyby vynikající ztvárnění jeho rolí ve filmech také. Zaměřím se tedy spíše na zpracování českého dabingu. Osobně si ho dovolím ohodnotit známkou nejvyšší především také i za vynikající dabing. Vůbec si totiž nedovedu představit v roli CZ dabéra J. P. Belmonda nikoho jiného, než Jiřího Krampola. Jsem příjemně potěšen, že mu tato práce byla nabídnuta, a že Jiří Krampol dabing přijal. Ten zázračně "uchraptěný" hlas patří výhradně k Belmondovi stejně, jako ten Filipovského k strážníkovi. Bohužel, ne vždy daboval u "Belmondovek" Krampol. Jednu drobnou vadu ovšem tato CZ dabovaná verze má. Bohužel v originál francouzském provedení filmu (ve francouzském znění), které v tomto případě bylo použito, byl užit v dialozích i německý jazyk přeložený do francouzských titulků v obraze (nevypínatelných). V tomto CZ provedení byly však dabovány všechny dialogy, včetně těch německých a tak se občas v některých okamžicích filmu mluví česky a současně se objevují původní francouzské titulky překládající původně německý jazyk. Budeme to muset brát jako takové malé nutné zlo v tomto tak pěkném filmu. Jiná, lepší možnost při přípravě CZ verze asi nebyla. Plné hodnocení si dovoluji udělit za příjemnou podívanou s dozvukem dobré nálady. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezkokurenční Bebelova komedie - kdo neviděl Hitlera při poslechu vybrané hudby, nepochopí proč je Eso Es tak špičková zábava. A ti, kteří to viděli, se podobně jako já určitě řezali smíchy nejen u téhle jedné, ale u mnoha dalších scén. Pro případ, že by se vás to někdy týkalo - naučíte se tu i v jakém pořadí se mají provádět zahajovací ceremonie olympijských her:)....a mimochodem Beethoven je medvěd a nikoliv bernardýn. 80% PS: Za ten dabing, který byl k vidění na ČT v květnu 2011, by měl někdo trpět... ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Belmondo se mi jako komik líbí čím dál víc a každým jeho filmem mu přicházím na chuť víc a víc. Ale tady jde i o Gérarda Ouryho, režiséra těch nejlepších Funésových filmů, a jelikož je Žid a válečné komedie mu jdou, nechápu, že jsem se tomu tak dlouho vyhýbal, protože sranda to byla nehorázná, hlavně pokud jde o opravdu skvostné zparodování Hitlera. I zbytek filmu ale stojí za to, akce je napáditá a nenudící, postavy i herci jsou parádní, má to švih a je to velice francouzské, takže já jsem spokojen, protože jsem se nasmál opravdu dost a je jen škoda, že Adolf nedostal trochu víc prostoru, protože když byla na scéně jeho postava, stálo za to, fakt výborná prdel a nejlepší film o Vůdci. A navíc to má tradiční skvělý dabing, ze staré školy, takže je to (skoro) dokonalé. 80%. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Žánr válečné komedie je pro mě záhadou. Tak buď byla válka strašlivá událost, naprosto tragická etapa dějin, při které zahynuly miliony lidí a celý svět utrpěl nenapravitelné a nevyčíslitelné škody a mělo by se k ní přistupovat vážně, a nebo to byla děsná prča a švanda a natáčet o ní veselé taškařice je naprosto v pořádku. Snad by mělo platit jedno, nebo druhé. Ovšem je vidět, že v téhle naší fantasy realitě jdou oba protiklady skloubit jako po másle. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie a la Belmondo. Je to milé, je to vtipné, je to hřejivě lidské a má to příjemnou pohodovou atmosféru. Film, který si divák doslova užije. Role Jo Cavaliera je Belmondovi šitá na tělo. A Hitlerova sestra Angela je třešnička na dortu. Gérard Oury uměl napsat a natočit výborné komedie. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Adolf Hitler měl skutečně sestru Angelu, byť nevlastní. Jeho otec ji měl se svou druhou manželkou, zatímco Adolf a jeho pět vlastních sourozenců pocházelo z otcova třetího manželství. Hitler s Angelou vyrůstal a jako o jediné ze svých sourozenců se o ní zmínil v díle Mein Kampf. (pawleta)
  • Film zlomil v Paříži rekord při otevíracím týdnu, když se prodalo 463 028 vstupenek. (Caszidy)
  • Když se Jo Cavalier (Jean-Paul Belmondo) chystá převzít štafetu v podobě olympijského ohně, tak v popředí mezi diváky stojí v čase v 25:28 pohledný mladík, který má ocelově šedé sako, černou kravatu s bílým šikmým proužkem a rovnými tmavšími lesklými vlasy ulíznutými na patku. Jo Cavalier v čase 25:38 stojí přesně na úrovni mladíka a vystartuje s ohněm z tohoto místa. Pak uběhne určitou vzdálenost, proběhne zatáčkou a zastaví se, aby pochodeň předal náhodnému přihlížejícímu v davu. V tomto okamžiku je ale opět v záběru ten samý mladík, který byl v davu, když od něj Cavalier odstartoval. (Stefi_836)

Reklama

Reklama