Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Belmondo má lepší komedie a lepší komedie natočili ve a Francii i o době nacistického Německa. Nicméně se dá i tak říct, že na Eso es se dá koukat a párkrát se i zasmějete. Třeba hlásiče o košer jídle v mnichovské restauraci v roce 1936. Jako oddechovka dobré. Jen ten dabing mi nějak neseděl - Belmondo má být buď Tříska nebo Krampol, jinak to není ono. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Pokud existuje nějaký film, který mi za všech okolností zvedne náladu, tak je to tento. Takhle si Bebela chci a budu pamatovat nejvíc. Bývalého boxera se srdcem na dlani, který se nikoho a ničeho nebojí a ještě si dokáže kohokoliv kdykoliv hezky povodit... "Sind Sie Franzose?" - "Éééé???" - "Was ist das?!?!" - "Medvídek! Er bin velmi hodný, šarmantní. Jeho nejm je Beethoven. Pa pa pa páám..." ()

Reklama

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Bezva komedie s Belmondem se spoustou zábavných scének. Evidentně se tímto snímkem inspiroval Steven Spielberg protože řada scén (stejná hudba při příjezdu do Berlína, honička s nácky na motorkách, rozcestník, setkání s Hitlerem, hlavní hrdina v náckovské uniformě atd...) mi velmi silně připoměla Poslední křížovou výpravu. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Asi ne úplně jeden z nejlepších, ale minimálně určitě jeden z nejpříjemnějších filmů s Jean-Paulem Belmondem, který opět jen srší úžasným optimismem a smyslem pro dobrodružství. Eso es je svižná vtipná komedie s občas i trochou té vážnější noty, ze které si ale film dělá velice trefnou legraci a to je právě ono kouzlo, co na mě hodně zapůsobilo. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nebol by to Belmondo, keby si neurobil srandu aj z druhej svetovej, presnejšie z toho, čo jej predchádzalo. Okrem zvádzania žien, ktoré mu takmer zobú z ruky, sa zahral na malého Schindlera, zboxuje bezbranných gestapákov, uniká na Mercedese, jednoducho je vo svojej koži. O vážnych veciach nevážne, to je typická francúzska komédia starej dobrej školy, navyše aj s krásnym hudobným motívom. Na konci je to síce už viac chaos ako film, ale výborný. –––– Nepřichýlila byste jednoho bezbranného sirotka? ... Dobře, a ty se vyspíš u mně. –––– Ve státě, kde se začnou kontrolovat umělci, je to špatné. –––– Když máš plný gatě, tak se chechtej. Ti druzí si pomyslej, že nemáš nahnáno. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Adolf Hitler měl skutečně sestru Angelu, byť nevlastní. Jeho otec ji měl se svou druhou manželkou, zatímco Adolf a jeho pět vlastních sourozenců pocházelo z otcova třetího manželství. Hitler s Angelou vyrůstal a jako o jediné ze svých sourozenců se o ní zmínil v díle Mein Kampf. (pawleta)
  • V roce 1980 oslovil Gérard Oury Jeana-Paula Belmonda (Jo Cavalier) s nápadem natočit komedii o boxu v době nacismu. Příběh ještě nebyl napsán, ale herce nápad oslovil a souhlasil. O několik měsíců později byl Jean-Paul Belmondo scénářem, který společně napsali Gérard Oury a jeho dcera Danièle Thompson, nadšen: „Pokud nemáte rádi paradoxy, můžete říct, že film Eso vypráví skutečný příběh, jenže je celý vymyšlený!“ Belmondo film koprodukoval a vzdal se svého honoráře v plné výši, protože „chtěl stigmatizovat antisemitismus a netoleranci v odlehčené komedii“. (classic)
  • Eso es byl prvním filmem, který 4. listopadu 1984 v 11 hodin odvysílala nová placená televize Canal+. Vysílání však zmařily technické problémy spojené s nekompatibilitou dekodéru s některými televizory a videorekordéry. Po četných telefonátech nespokojených předplatitelů se kanál rozhodl kódování zrušit. (classic)

Reklama

Reklama