Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z galvanovny unikl kyanidový roztok do kanalizace a nebezpečné situaci musí okamžitě čelit pracovníci čističky odpadních vod, kteří až dosud žili nevzrušeným životem. Neviditelné nebezpečí prověří vztahy mezi nimi a ukáže, jaký má kdo charakter. (Česká televize)

Recenze (14)

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně bizární a tzv. na levačku televizní drama z pracovního prostředí. V první půlce intenzivní napětí na pracovišti, v druhé "neviditelné" drama v podobě kyanidu uniklého do kanalizace, ucpaný odpad, stržené šoupě, náměstek je na cesě. Mladý rebel Miroslav Donutil v top formě. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Těžká televizní nuda. Ale pohled na fungování socialistického hospodářství je zajímavý. Chlapi se válí v práci a vyčítají si navzájem, když jeden musí dělat víc než druhý. Pak dojde k havárii a všichni se přes noc válí v práci dál a čekají až nebezpečí pomine. K tomu se hodí i lahvinka rumu. Drama zvyšuje pohled na bublinu na vodě a majáček auta VB.  Když kyanid odteče, je třeba to oslavit, basa se koupila ze zvláštních fondů. Tak vezmeme holky za ruce a jdeme do kina. Tečka. Nejzajímavějším dějem bylo topení v létě, aby dostali i na další rok stejné množství uhlí. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Režisér Štursa požádal Donutila aby mu v inscenaci, hrál. Ten mu řekl na rovinu že je to neuvěřitelná slátanina a jak něco takového může točit? Ten mu odvětil že je to po dlouhé době kdy mu dali práci  a nemá z čeho žít. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Herci se statečně potýkají s debilním scénářem, hrají, co jim síly stačí, ale výsledek stojí stejně za houby. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ja udilim nadprumer. A to ne proto, ze by slo o nejaky dobry film, ale pro ten level bizarnosti, ktery je v tom obsazen. V podstate je to brnenske televizni akcni drama, pracovni moralita, psychologicka studie a navic s milostnou vlozkou v zaveru (femme fatale Simona Pekova). :) Proste, jestli mate silu a entuziasmus (popr. vztah k bizarni podivane), pobavite se...jinak zbytecne. ()

FOCKE_WULF odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli jste viděli Nudu v Brně, tak tam se Donutil v baru chlubil nějaké samici, že hrál v televizní inscenaci o čističce odpadních vod. Asi tím myslel tento socialistický paskvil. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Těžko napsat co si o tom myslet. Jako TV film nic moc, ale zase je fakt, že jsem nepřetáčel. Takže mírně podprůměrná věcička. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Tohle za první republiky nebylo!" V čističke odpadových vôd to iskrí, akčný mlaďas Donutil a ufrfľaný dôchodca Chromek majú príliš veľa spoločných trecích plôch a ako vyrovnávajúci nárazník medzi nimi slúži vedúci smeny Franc. Spokojné pracovné vegetenie im naruší telefonát o úniku kyanidu z továrne a krízová situácia preverí pevnosť charakterov a zodpovednosť prístupu k práci. Nakoniec sa ekologickú katastrofu predsa len podarí zažehnať a chvíle napätia tomu predchádzajúce napomôžu citovému zblíženiu. Zaujímavý je aj pohľad na pracovnú morálku, šlofík počas pracovnej doby a alkohol na pracovisku sú prezentované ako vcelku normálna vec. Rozumnou stopážou disponujúca a dobre zahraná skoroakčná (upchatá mamutka nie je špás) dráma z neobvyklého prostredia. Toto ja môžem. "Tak ty jsi tu ještě, soudruhu? Já myslel, žes to pochopil..." ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Tak z toho fakt bolely ruce. Akční katastrofický film z doby rozvinutého socialismu. Jediné co mne zaujalo je ta souvislost s aférou podniku DEZA a Babišem, ale to nemohli tušit. Babiš byl v době natáčení člen KSČ a pracoval v Chemapolu a DEZA se jmenovala Urxovy závody. ()

Reklama

Reklama