Reklama

Reklama

Rychlé peníze - prodej drog

  • USA How to Make Money Selling Drugs
Trailer 2

Obsahy(1)

Neuvěřitelně otevřená ukázka toho, jak se z pouličního prodejce drog může až překvapivě snadno stát vůdce drogového kartelu. Snímek How to Make Money Selling Drugs vás zasvětí do násilného, avšak velmi lukrativního drogového průmyslu. Dokument je natočen z pohledu několika bývalých obchodníků s drogami a nechybějí v něm ani rozhovory s advokáty Russellem Simmonsem, Susan Sarandonovou a Davidem Simonem (tvůrce seriálu "The Wire – Špína Baltimoru"). Film vám ukáže, jak rozjet vlastní drogové impérium, a odhalí korupci, která se skrývá za "válkou s drogami". (HBO Europe)

(více)

Recenze (27)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSTE NEZAMĚSTNANÝ NEBO ZASEKNUTÝ V NEPERSPEKTIVNÍ PRÁCI? JSTE BEZDOMOVEC NEBO ŽIJETE VE ŠPATNÉ ČTVRTI? POKUD SE VÁM NESPLNIL TEN "AMERICKÝ SEN" NEZOUFEJTE, MÁME ODPOVĚĎ.…“ /// Vítejte do hry – TOHLE JE VÁŠ PRŮVODCE! Netradiční dokument, díky kterýmu zjistíte, že trávou vyděláte víc, než prodejem cigár. Nebo chlastu. Poznáte, proč je důležitý obstát na ulici, líp pochopíte Práskače a třeba necháte zvítězit nad herák nad Kokainem. Fajnově udělanej a atraktivně podanej pohled na americkou válku proti drogám. Ti moudřejší se možná i zamyslej… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Protože TRÁVA dělá přátele. 2.) Zajímá mě, ve který zemi je nejvíc vězňů. 3.) Thx za titule ,,pavlasx“. /// PŘÍBĚH **** ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, kdyby to bylo takhle jednoduché, tak nikdo nedělá nic jiného. Pokud se budete dle tohoto průvodce řídit, tak dříve než si vyděláte nějaký ten melounek, tak budete doživotně odpočívat pár metrů pod zemí. Přesto je tento styl vyprávění docela miloučký. Tedy minimálně do doby, než jsem si všiml, že stále opakuje to samé. Jinak samozřejmě neříká vůbec nic nového. Jak tenhle byznys, nebo jak se to správně česky píše, funguje však tuší zřejmě úplně každý. Filmů s touto tématikou není vůbec málo. Navíc mám vše vyzkoušeno i z pozice vyšetřovatele v PC hře L.A. Noire, kterou tímto doporučuji. Takže si myslím, že kdybych neměl co ztratit, tak se můžu do tohoto byznysu s chutí zahryznout. Bohužel se musím přiznat, že jsem se u tohoto dokumentu místy dost nudil, což jsem naprosto nečekal. Slaboučké 3*. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Kompletní návod jak se stát drogovým baronem, kdyby to bylo více konkrétní a specifické, bylo by to o něco lepší. Takto jenom povrchnější verze, ale pořád dobrý pokus. 7/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Cynickým satirickým způsobem vykreslena epidemie drog v USA. Z této země , kde každý občan funguje jako jakási soukromá firma se za 50 let stala zdegenerovaná fašistická společnost. Jak bylo řečeno v dokumentu , obyvatelé USA tvoří 5% světové populace, ale 25% vězňů. Tzv. země svobody. Nevěděl jsem že, raper Eminem je feťák v dočasné abstinenci. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Dokument řeší otázku, zda drogy zlegalizovat či ne. Je pro legalizaci a popisuje důvody. První polovina působí jako propagace ilegálního prodeje drog, od pouličního prodejce až po šéfa drogového kartelu. Jen samé výhody a peníze, jak tvrdí bývalí distributoři. Proto jsem na rozpacích s hodnocením. Konec sice všechno napravil, ale víc než dvě hvězdy dát nemůžu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co dělat pro to, abyste si vydělali pořádné peníze? Prodávejte drogy. Je v tom opravdu obrovský balík, že by se vám o tom nikdy ani nesnilo. Jen je s tím spojeno riziko, že se dostanete do vězení. Skvělá výpověď o tom, jaké to je drogy prodávat, jaké to je dostávat úplatky, za to, že nic nevidíte, a nakonec i jaké to je, snažit se dostat lidi, co se snaží s drogami obchodovat. Dokument se snaží mít více pohledů na věc, což je hodně dobře. Navíc jeho provedení je neskutečně cool, jsou zde celebrity, což může i mladým ukázat, jaký tenhle svět drogového dealerství, ale i jejich užívání vlastně je. Takhle se dělají zajímavé dokumenty, které něco řeknou! ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Spolu s Cocaine Cowboys bez debaty najvťahujúcejší dokument o drogách. Forma dokumentu, ako istého návodu pre začiatočníka, ako sa nalevelovať z pouličného dílera na kartelového bossa, je zo začiatku možno až zbytočne odľahčená, no zhruba v polovici sa to prehupne už do plnokrvého dokumentu, ktorý odkryje a na krátkom priestore veľmi šikovne a zrozumiteľne prepojí všetky ostatné súvislosti a strany tohoto biznisu, neustále poukazujúc na chybne nastavené protidrogové zákony (hlavne v USA) . Čiže v podstate dostanete také cca 90 minútové The Wire v kocke. Ten, kto strávil 60 hodín pri seriáli, sa samozrejme nič nové nedozvie, kto nie, ten si vypočuje zopár interesantných faktov z prvej ruky. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Z počátku ohromné nadšení z prakticky poučného snímku, který na rozdíl od té běžné rádoby - osvětové americko - protiamerické agitky konečně poradí běžnému člověku, jak nemarnit svůj čas dvanáctkami u pásu montováním šroubků či pocením se nad lapťopem v útulném kancelářském kotci pod taktovkou kdejakého kravaťáckého idiota, a konečně si také dopřát trochu toho života. Bedlivě hltajíc každou radu, vybaven propiskou a notesem, už jsem se skoro viděl, jak sháním brigádníky na přepočítávání komínů dolarových bankovek, když v tom se v tvářích úspěšných protagonistů začaly nenápadně lesknout první hořké slzy politování nad svým životem, a dokument samotný, upustivší od užitečných rad, začal vyprávět o tom, jak je svět špatný, jak jsou drogy, společnost a právní systém fuj (ale s drogami je prý alespoň sranda), a došlo to až k upřímnému vyznání feťáckých bossů, že teď už jsou "klín" a naprosto šťastní se svou profesí elektrikáře za deset dolarů na hodinu, které znělo velmi, velmi upřímně. Tak jako tak, i přes znatelný twist z recese na klasickou osvětu, byla celkem zábava to sledovat, a i když se podle dokumentu asi nenaučíte vydělávat sto táců denně, už pro těch pár rad od fifty-centa za zhlédnutí rozhodně stojí! 4* ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Naprosto originální a svým způsobem vše říkající snímek. Řeší problematiku drog ze všech úhlů pohledu a nutí člověka se zamyslet nad celým systémem, nejen tím právním, ale i morálním. Na jednu stranu film pobaví, na druhou zarazí, možná místy šokuje, nebo pořádně rozzuří. A nakonec- přesto, že všechno začíná jako jedna velká srandovní záležitost, končí to celkem filozofickými úvahami. Tři silné hvězdičky. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Pomerne prekvapive pojeti zajimaveho tematu. Misty pusobi krapet ucelove, ale diky konci do sebe jednotlive stripky zacinaji velmi dobre zapadat a celych 90 minut ma najednou o neco smysluplnejsi vyznam. S poselstvim tohoto snimku se ztotoznuji. ()

snared 

všechny recenze uživatele

Devět z deseti dealerů doporučuje všem, kteří zvažují změnu kariéry, případně hledají snadný výdělek. Je to dokonce zábavný a něco se i člověk dozví. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Okázale nevkusná "věc", která absolutně dojíždí na svůj koncept "dáváme vám rady jak prodat drogy", k tomu všade samé odlesky, třpytky a cool střih. Přesně tento materiál křičí na diváka "patřím na MTV a ne do rukou seriózního diváka", láká na pár známých jmen na plakátech, kteří sotva prohodí pár vět a tlachá o ničem. Nadsázka očividná, ale tento agresivní styl mě prostě rušil. Od hodnocení odpad! mě vytrhl závěr, který najednou na problematiku drog, pašeráctví a přidružených činností nahlíží mnohem obšírnějí, makrookem a celkem některé teze dávají smysl. 30 % ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Důsledná forma jakéhosi videoherního "návodu", jak si jednoduše vydělat prodejem drog a vystoupat po kariérním žebříčku od pouličního pěšáka až k provozování kartelu, tomuto dokumentu spíš uškodila: nadsázka nebyla zrovna patrná (natož využitá) a v moderním, dravém, MTV-like stylu se spousta informací jednoduše utopila. Až v závěrečné cca 1/4 se výrazně zvážnělo a tepání amerického systému, lijícího miliardy dolarů do nesmyslně persekuční "války proti drogám", přinutilo k zamyšlení. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hodně těsný čtyři hvězdy pro tenhle (ne)dokument. Ono to vlastně ani nespadá do nějaké žánrové škatulky, i když se to tak nějak tváří a je to dokumentaristickým stylem natočený. A hlavně originálně, což se samozřejmě cení. Chvilku jsem si dokonce říkal, že to je hrozná blbost, protože se na danej problém nahlíží jen jedním způsobem, a to takovým, že prodávání drog je vlastně super věc. No kdo by nechtěl za den vydělat 10 000, 100 000 nebo rovnou 1 000 000,-?! V dolarech samozřejmě! Takže ono to chvilku vypadá jako slušná drogová propaganda, ale ve chvíli, kdy se na to člověk dodívá, tak si uvědomí (pokud mu v hlavě ještě něco zůstalo po hulení, haha), že je ten náhled vlasně jinej. Sice neotřelej, ale zajímavej... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zas až tak "zábavné" mi to nepřišlo. Naštěstí hodně zachraňuje druhá polovina, kdy vidíme a slyšíme názory, proč US vláda nemá vlastně ani moc tak zájem na tom, aby se tenhle boj s drogami ukončil. 6.5/10 ()

SHit4U 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný a především naučný dokument o drogách! Dramaturgicky geniálně vystavěné vyprávění jako u Scorseseho nejlepších filmů (zdraví Vlk z Wall Street). Na spoustu filmů dokument taky přímo odkazuje. Takže v průběhu sledování cítíte touhu sebrat všechny prachy co máte, sehnat nějakej ten kokain a začít vydělávat nehorázný prachy! Proč? protože vás to ty sjetý týpci v dokumentu učí! Krůček po krůčku! A je to stejně jednoduchý, jako utírání vlastní prdele...pokud se ovšem neposerete ve vlastní posteli v džinách, který jste měli na posledních večírku, kde bylo víc kokainu než vzduchu. To už je problém a tenhle typ problému vždycky přijde, jak ve filmech výše zmíněného tvůrce, tak v reálném životě. A tom vás utvrdí všichni zpovídání a že jsem se nestačil divit, kdo všechno se uvolil celkem otevřeně mluvit o své drogové kariéře, závislosti na drogách, nebo o podpoře zrušení zákazu užívání a prodeje drog (Susan Sarandon!!!). Tohle by se asi nemělo promítat na školách, ale lidi, co běžné dokumenty nudí, tohle dozajista vtáhne stejně, jako někteří protagonisté vtáhli kokain do svých nosánků. Prostě TAK! ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Po tomto už vím, co dělat s tou tří tunovou dodávkou šlehu z Kolumbie. Zajímavě pojaté téma, které se s ničím nesere. Ukazuje prodejce a jejich myšlení, způsoby prodeje a vůbec... jak to v této branži chodí. Během dokumentu se naskýtají otázka, zdali to lze zlegalizovat nebo to nemá legální budoucnost a drogy by se měly přísně omezovat. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Nechápem načo tento dokument nešiel rovno od začiatku k jadru veci čo jest jediná veta v tomto hodinu a pol dlhom dokumente : "Všetky drogy treba legalizovať a miliardy dolárov ktoré sú využívané v boji proti nim vynaložiť do zriadenia odvykacích centier", ale ten čas vyplnil tým že dal ľuďom návod nato ako na tomto "biznise" zbohatnúť. 70% ()

PanPes odpad!

všechny recenze uživatele

Nic ve skutečnosti neříkající, agitační sračka v protivládním duchu - dělající z každého, kdo nekrade, nebo neprodává drogy hlupáka. Příklady "slavných" lidí, kteří se pyšní svou minulostí o kterou žebrali u soudu jako velký omyl ke kterému je dovedla nevyhnutelná chudoba a podmínky jejich života - stačilo pár let a už se každý tváří, že sedí na miliardách z drogového kšeftu, smějíce se do kamery. K tomu pár dobových informací vytržených z kontextu a pitomci podléhají prvním hlodům svého svědomí - utíkajíc otočit dvě várky fialek od místní smažky s vidinou milionů... Píkovina... ()

Reklama

Reklama