Reklama

Reklama

Vražedný dech

  • USA Hold Your Breath
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Skupina přátel se vydává o víkendu kempovat, vše jde zatím podle plánu, do okamžiku, kdy se ocitnou na místě. Jeden z přátel odmítá dodržovat zvyklosti staré pověsti. A původně pohodový víkend se mění v holý boj o přežití. (oficiální text distributora)

Recenze (29)

Dellamorte odpad!

všechny recenze uživatele

Áno, odpad a to celkom intenzívny. Asylum je firma, ktorá dokáže aj bez celluloid mrvičky zohyzdiť aspoň náznak diela. Tento prípad to ale nie je. Pravdepodobne si nepočne so všeobecnou krízou a utiera prach zo stariniek. Tentokrát je to nagelovaný a vitálne umravnený " SHOCKER " Obludná elektro-poprava a následný výbeh vystylingovaných figurín, nemala chybu.Smrteľne intovantívná úprava CRAVEN verzie, ktorá pôsobí aspoň nadnesene, Jared úspešne zmrvil ( na očné ślehy si Ma teda neodchytil ). A po prepálenom finále, potrebujem maskéra. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pre mňa zrejme najlepší horor, aký dokázalo neslávne štúdio Asylum doposiaľ ponúknuť, je príbehom partičky mladých, ktorí sa vyberú na víkendový výlet a na vlastnej koži si otestujú "urban legend" o tom, že pri prechode cintorínom netreba dýchať, keďže hrozí, že môžu vdýchnuť ducha. V miestnej oblasti sa totiž vznáša duch zavrhnutého sériového vraha, ktorý sa ku nim dostane a započne vražedné prevteľovacie hrátky. Je to pekné hororové béčko, ktoré ponúka nápadité a krvavé vraždy, sympatických hercov, slušné spracovanie a celkovo príjemnú hororovú zábavu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som zažil vražedný dych, keď sa ku mne na ulici naklonil bezdomovec a pýtal si nejaké to €uro. Z huby mu smrdelo až strach. Nepríjemné stretnutie. No oproti sledovaniu horroru "Vražedný dech" to bol v podstate príjemný, vtipný zážitok. Pretože tento snímok z produkcie šmejdovej americkej filmovej spoločnosti The Asylum je niečo vskutnu otrasné. Hlúpy scénar, príšerný herci, debilné dialógy, nízky rozpočet a fušerská réžia. Klasický ass Asylum produkt. * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nesmírně poučný horor. Až totiž někdy pojedete kolem hřbitova, budete už poučeni o tom, že máte zadržet dech. Podle staré pověsti by se do vás mohl vtělit zlý duch, kterého nechtěli ani v pekle. Naopak klidní můžete být, když zvolíte "pěškobus". To na vás duchové nemůžou. Všemu předchází poprava masového vraha, ke které dojde v padesátých letech. Střih. Ocitáme se v současnosti, ve které parta mladých lidí odjíždí na víkendové kempování, když tu náhle projíždějí kolem hřbitova. Patrně nejchytřejší blondýna ze všech všechny ostatní v autě varuje, aby zadrželi dech (aha, odtud tedy pochází originální anglický název filmu), jinak inhalují nějakého zlého ducha, který obchází kolem hřbitova. I přes včasné varování se kdysi popravený duch šíleného, maniakálního vraha, mezi skupinku vetře. Škoda, že film tak často střídá ryzí amatérismus s něčím, co vykazuje náznaky kvality, ale kvalita to přímo není, ale přesto to nijakým způsobem neuráželo moje hororové bunky. Jinak nápad s inhalací ducha, a jeho častým stěhováním z těla do těla, je vzdáleně srovnatelný, i co do naivity, s výměnou mozků v bláznivé české komedii "Pane, vy jste vdova!". Jen toho humoru je málo (a když tak nechtěného), teče přitom podstatně víc krve, a zvláště se film specializuje na vydloubávání očí, protože takové kvantum "dloubanců" jsem zatím v žádném předchozím hororu neviděl. Herecké obsazení hraje místy až příšerně, ale právě nad jejich výkony je možné se pobavit. Lákadlem je Katrina Bowden, která si už na účinkování v hororech zvykla, ale nahota jí ještě dělá problémy, protože na rozdíl od svých dvou kolegyněk, se nesvlékla. Režisér, a scénárista Jared Cohn je tak trochu laciný provokatér, který ve svých pokleslých režijních počinech jede na první signální a nějakou špetku talentu i režijní originality má, ačkoliv zde využíval množství osvědčených hororových postupů, at už jde o prostředí opuštěného popraviště, které překvapivě využil jen pro erotickou scénu, nebo prostředí lesa, ve kterém došlo na noční finále, ale vše inklinuje k amatérismu. S technickou úrovní jsem se spokojil. Gore není digitalizované a vypadá solidně. Kromě vydloubaných očí, v němž režisér našel velkou zálibu, všechny ostatní způsoby vraždění ustoupily do pozadí, což je dost překvapivé, vzhledem k úvodnímu výčtu různorodých vražd, kterých se odsouzenec dopustil. Vytratila se z toho vražedná pestrost. Film přinejmenším nenudí, ale příliš napětí jsem si u něj neužil. Vlastně jsem se nad tou stupiditou bavil a ani jsem nezadržoval dech. Mé hodnocení: 60% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asylum a jejich první kinofilm.....A horší film si vybrat nemohly, vždyt natočily plno lepších filmů, tak proč tam dát takovýhle nevýrazný sračkový film. Je to prostě teen vyvražďovák o partě mladejch lidí kteří tu jsou až nesnesitelně nesympatický, hlavně co se hlavních hrdinů týče, co nezadržely dech když projely okolo hřbitova a tak do jednoho vstoupila duše vraha. Je to blbost a taky v mnoha případech vypadá až amatérsky. Otázkou je proč sakra tohle? Herci nehrají jen stojej, kecaj a dělaj hovno(A ty jejich vtipy byly fakt šílený.) jako celej film. A konec? Konec je samozřejmě otevřenej pro pokračování které snad nevznikne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikterak originální zápletka vám zřejmě připomene nejeden film. Shodou okolností jsem před nedávnem viděl film Shocker od Wese Cravena, takže mi bylo hned jasné, že i tento kousek se stal vděčnou inspirací pro pány ze společnosti Asylum (což mi ostatně potvrdili ohlasy zde). O ano právě oni stojí za tímto filmem a věřte, že jde skutečně o Vražedný dech se vším všudy. Měl jsem co dělat, abych se na toto veledílo vůbec dodíval do konce. Máte-li však rádi lacinou podívanou, tak jste rozhodně na správné adrese. Tohle je tuším mé druhé setkání s Jaredem Cohnem a ani tentokrát mě nepřesvědčil, že by neměl režisérské řemeslo pověsit na hřebík a jít raději makat někam do fabriky. Přestože měl k dispozici již dost profláknutou zápletku, pořád se z toho dala ještě udělat alespoň trochu stravitelná kombinace teen vyvražďovačky a duchařiny. Jenže to by někdo musel umět vytvořit potřebnou atmosféru, nějaký ty lekací scény a hlavně zajímavé mord scény. Ono se tu sice objevilo hned několik pokusů o béčkové gore, ale to prostě nestačilo ani na průměrné hodnocení. Když k tomu připočítám i velmi slabé herecké výkony většiny zúčastněných, bylo po zázraku. 30% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Scenár sa dá spichnúť všelijako. Netreba talent, logickú dispozíciu ani diplom. A týmto spôsobom sa v The Asylum tvoria filmy. V tomto prípade tie hororové ( ak teda nejde o Found Footage žáner ) potrebujú nabúchaných borcov, sexy cicane a nejakú tú paranormal hrozbu, aby sme sa my diváci mali dôvod báť. Až na tie šortkovité vlastníčky šukaniahodných rodidiel, ide o ďalší vražedný zárez do hororového žánru. ()

monsieurR 

všechny recenze uživatele

Dost velká ptákovina, ale holky tu hrají pěkný a pár prsou taky uvidíte, takže pro puberťáky co po půlnoci koukají na Barrandov stačí :-) 1 hvězdička je za konec ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Hooodně podhodnocenej film, skoro mi přijde, že lidi tomu sázej odpady a 1* jen proto, že je to od studia Asylum. Skoro pořád se něco děje, herecké obsazení na tento typ filmu v pohodě, nápad s legendou fajn, nějaká ta erotika, nějaké to gore, prostě absolutně nenáročná pohodovka jakých je sice hromada, ale řadil bych jí k těm povedenějším. Komu nevadí béčkové až céčkové horory na jedno kouknutí, ten se na to může směle mrknout a navíc zjistíte, proč máte zadržovat dech když jedete kolem hřbitova. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Špatný, špatný, špatný! Né, dělám si srandu. Vcelku jsem se pobavil, jen mi v některých místech přišlo, že to je strašně nedotažený a laciný. Jako nápad bych to hodnotil na 85%, ale skutečné hodnocení tohoto televizního filmu je: 60%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvraždovačka, skupina puberťáků jede někam na výlet a zastaví se v opuštěné věznici (zajímavé jak ta věznice je zachovaná na to jak dlouho je už opuštěná, to u nás by už byla dávno rozebraná a na spadnutí) Tady sice vraždí duch popraveného ,ale to nevadí některé scény jsou docela dobré. ()

carlos 2010 odpad!

všechny recenze uživatele

Zoberiem kameru, prejdem sa po ulici, oslovím 4 pekné baby, 3 chalanov a 1 muža okolo 50, nastúpime do SUV, ešte priberiem jednu maskérku a vydáme sa na výlet niekam do lesa, najlepšie pri cintoríne. Po ceste popremýšľam o nejakej zápletke a určite natočíme lepší film ako tento. Hodnotenie tohto filmu ako odpad! uráža vela filmov s týmto hodnotením. ()

Toto odpad!

všechny recenze uživatele

Baba vysí na strome, v páse rozrezaná na polovicu a kokotek zahlási : to bude dobré . A to myslel vážne. Paninko skákava.Uff!!! ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Režisér se později proslavil hororem Shark Season (jeden z nejhorších žraločích hororů co kdy vyšel) režíroval i dva filmy s Brucem Willisem tohle je jeho jeden z prvních filmů co režíroval. Už na začátku jde vidět s jakou sračkou máme co dočinění sledujeme popravu chlápka v roce 1950 cosi. Ačkoliv je zakázáno u poprav natáčet a fotit Asylum a režisér to neřeší a je zde chlápek co vše fotí popravovaný vrah zde zabije jednoho policajta všem je to úplně u prdele a nikdo mu nepomůže tak, že on začne mlet jakési  biblické sračky a vypichne si oko a oni ho pak popraví posuneme se do současnosti . Tak, že sledujeme 3 páry a jednoho hulibrka co jedou kempovat. Po cestě jedou přes hřbitov kde jedna ženská řekne , že musí zadržet dech nebo se stane něco špatného oni to udělají, ale hulibrk si chce zahulit tak do něho vleze duch toho vězně  a postupně se tam zabíjejí. Konec je strašný digibordel i na Asylum  Je to blbé a zápletka je vykradená z filmu Shocker (převtělování duše vraha do jiných lidí)  nebo třeba Seed od Bolla (poprava vězně co nějak žije) . Triky vypadají příšerně a o hercích škoda mluvit.   20 procent ()

netahlo odpad!

všechny recenze uživatele

Nelidsky! Tak debilni, ze jsem chvilema premyslel i o jedne hvezde, nicmene fakt, ze minimalne dve z tech tri holek uz davno nemakaji pro BRAZZERS, beru jako podraz na vsechny slusny lidi! Zejmena jista Erin Marie Hogan! ()

iXtr3m3 odpad!

všechny recenze uživatele

Moja vina, moja vina, moja preveľká vina. Keď som už túto zhovadilosť zohnal a pustil, tak som ju aj nasilu dopozeral do konca, aby som si uvedomil, že v budúcnosti je lepšie ten čas využiť aj na prácu. ()

Imrwere 

všechny recenze uživatele

K natočení hororu je zkrátka třeba zkušeností a hlavně peněz, jinak to dopadne tak, jak to dopadlo tady. Jelikož filmů s podobným motivem je strašně moc, musím hodnotit objektivně a byl to zkrátka jenom podprůměr, kterému já dám 40%. Na poměry, kterými je Asylum jako firma známa jsou tak bídné, že tohle se v tomto směru celkem zdařilo. Obsazení docela sympatické, ale ty výkony už pokulhávaly. No co, nedá se svítit, ti mladí by měli sedět doma na prdeli. Jakmile kamkoliv vyjedou, přijde likvidace. ()

Reklama

Reklama