Reklama

Reklama

Film zachycuje prostředí Marseille v roce 1930, kdy osud svede dohromady dva drobné podvodníky v souboji o ženu. Spolu zfixlují koňské dostihy, což je přivede k práci pro bossy místních gangů. Když se však rozhodnou rozjet svůj vlastní kšeft, začínají postupně měnit svůj bezstarostný přístup k zločinu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (156)

patsandor 

všechny recenze uživatele

Supergangsterka ze staré školy se 2 hereckými Esy, škoda že se pořádně sešli až po mnoha letech v Poloviční šanci. ()

Bumerang 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, čekal jsem víc. Celý film mi přišel tak nějak sterilní - příběh bez nápadu, režie bez nápadu, hudba bez nápadu. No, a nemůžu si pomoci podruhé. Alain za Belmondem hodně zaostával. Zatímco se jako gangster jen tvářil, Bébelovi jím byl. ()

mrLotus 

všechny recenze uživatele

,,Konečně,už vím proč začíná ,,Dvojka,,záběrem na J.P.B.hrob!,, Belmondo je zde absolutně neskutečný! Delon na něj mírně strácí. A závěrečnou scénu,kde J.P.B. umírá,tak tu by mu mohl i,,Bob Senclair,,závidět!!!!!!! ()

Hruskovice 

všechny recenze uživatele

I přes 125 min délku filmu se mi zdálo, že spoustu děje chybí, a tak si člověk musí pořád domýšlet a domýšlet, až ho to přestane tak nějak bavit. A také, nevím jestli si toho někdo všiml, VE FRANCOUZSKÉM FILMU, KDE JSOU VEDLE SEBE DVA NEJVĚTŠÍ SEXY IDOLY SVÉ DOBY, NEJSOU ŽÁDNÉ EROTICKÉ SCÉNY BA ANI POŘÁDNÁ LÍBAČKA a na krásné ženy tento film opravdu nebyl skoupý. Ale abych nebyl tak skeptický, pochválím velké množství akčních scén a hlavně nemálo mrtvol včetně té nejdůležitější, což mám vo všetkých filmech rád 2,60/5 ()

sardon 

všechny recenze uživatele

Přestože mám oba hlavní představitele velmi rád a na tenhle film a jeho pokračování jsem slyšel hlavně od pamětníků ódy, pro mne to bylo trochu zklamání a ve srovnání s legendárním Kmotrem to Borsalino prohrál o celou délku. Tři hvězdy hlavně za Belmonďáka s Delonem. ()

xtomyx 

všechny recenze uživatele

Po letech znovuzhlédnutí uznávám tento snímek jako vybroušený šperk. Dva velikáni ve skvělém filmu. Ta hudba jak tam podkresluje tu honosnou atmosféru je naprosto úžasná. Navíc ta elegance a respekt s vhodným vkusem je na tu dobu naprosto parádní. Hned první rvačka Delona s Belmondem je uchvacující a pak se už jen kocháte  a skvěle bavíte....Díky pane Velký Bébel za to, žes tu pro nás natočil tolik zábavných a nezapomenutelných filmů. ()

DonFrolimo 

všechny recenze uživatele

Předválečná Marseille a ještě k tomu ta mafiánská, to je vděčné téma. A vsadit na dvojku Delon Belmondo se může zdát sázkou na jistotu. Nicméně mám z nich tady pocit, že víc pózují, než hrají - asi stejně jako je neautentická bitka s předstíranými údery, která je sblíží. Film rozdává rány, ale divák z nich padne jenom, když sám bude chtít. Skvělý film mi nesmí dát šanci, musí mě strhnout. Myslel jsem si, že Borsalino je skvělý film. Není. Cependant c'est bon film. ()

petr.al 

všechny recenze uživatele

Film ,,Borsalino" se přede mnou roky schovával, kdykoliv mě zahlédl, vyhnul se velkým obloukem. Při každé možné příležitosti mi unikal. Věděl jsem o něm, slyšel jsem o něm, ale až nyní jsem měl tu čest ho poznat. Kterak se dostat od piky až na špici. Kmotr po evropsku, ovšem s lehkým nadhledem a pověstným francouzským šarmem. Příběh o velkém gangsterském přátelství, kterému mohla s úžasem přihlížet celá Marseille. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Taková malá nostalgie. V té době /a vlastně nejenom té/ jedni z nejlepších herců Francie, pomalu se blížící čtyřicítce, jako elevové gangsterské kariéry. Na to se jde vždy s radostí podívat. Každým záběrem na Vás musí dýchnout atmosféra Made by France. Zářná konkurence Gabinovi a Venturovi. ()

Dosou 

všechny recenze uživatele

Skvělá ukázka francouzské krimikomedie. Začátek jako z němé grotesky, pak ve skvělém tempu celá střední část až po hořko sladký konec. Po celou první polovinu vám nezmizí úsměv z tváře. Výborná výprava a kostýmy. A všemu pomáhá skvělá muzika Clauda Bollinga s čtyřicetkrát jiným, ale stále stejným hudebním motivem. Pááá - da - dááá - pa - dam - pa - dam - tada. Alain Delon komik, nečekané, ale skvělé. U Belmonda čekané a milé. A krásné ženy, jako třešničky na dortu k tomu. Jednoduše výborná zábava. ()

KorenGeorge 

všechny recenze uživatele

Pompézní francouzská gangsterka, kde si vedle sebe zahráli největší hvězdy doby - Delon a Belmondo. Oceňuji fajnovou atmosféru 30. let, ale to je asi tak vše. Celkově mi připadá, že v Borsalinu si oba herci hlavně masírují ego a závodí, kdo z nich je větší frajer, což na celek působí rušivě. Příběh se táhne pomalu a místy velmi nudí, zápletka vyznívá tuctově, scénář nepřehledný a emoce se na konci u mě nedostavují, protože vše působí příliš vykonstruovaně. Přišlo mi, že někdo chtěl natočit nejlepší a nejcoolovější film žánru, ale pozapomněl, že na to nestačí jen 2 oblíbení herci. Stále se jedná o poměrně koukatelnou záležitost, ale chybí tomu srdce. Slabé 3 hvězdy. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Staré dobré, nikoli plytké a zbytečně násilné. Jen tak na svoji dobu. Kvalitní herci své doby. A jak to dobadá když s jídlem roste chuť, která nemá hranic. Kdy, kde  a  jak to zkončí? ()

Vlkopec 

všechny recenze uživatele

Přes malebné interiéry i exteriéry (i herců a hereček) mě film přišel vyšeptalý a nudný. Příběh moc nedrží pohromadě a výsledek působí jako splácanina různých žánrů. Scény, které mají být dramatické působí spíš jako nechtěné parodie. S Podrazem se to vůbec nedá srovnávat. Docela zbytečný film, který ale očividně spoustě lidí připadá výborný. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Film u mě bohužel nepřesáhl jemný nadprůměr, a tak při 70% dávám 3*. Bohužel většina filmů J. Deraye je na tom takto podobně: slušné, koukatelné, ale skoro nikdy se režisérovi nepodaří překročit do vyšší ligy. 14.10.2014. ()

moorks 

všechny recenze uživatele

Borsallino je prostě to nejlepší, co v tomto žánru vzniklo! Režisér Deray se i tímto film stal nesmrtelným! Ani v dnešních podmínkách ho těžko někdo dožene či překoná! Další nej filmu je Belmondo s Delonem...tito králové francouzského filmu a pod režijním vedením Deraye,to prostě muselo fungovat a fungovalo! Za jedinou vadu považuji jen to,že se v příběhu v některých pasážích zbytečně odbíhá a pak se to snaží dohnat...možná by to vyřešila delší stopáž...ale jako celek je to prostě výborné dílko, kterých moc nevzniklo! ()

Johgas 

všechny recenze uživatele

Všichni zde skvěle hrají, ale na mne to nějak nezapůsobilo. Nedokážu konkrétně popsat, co se pokazilo, ale prostě to nefungovalo jako celek. ()

Reklama

Reklama