Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U nás téměř neznámé akční drama slavného francouzského režiséra Henriho Verneuila, držitele čestného Cézara za celoživotní dílo, přivádí na scénu Jean-Paula Belmonda a Omara Sharifa ve strhujícím příběhu zkorumpovaného policisty, který po nádherné řecké krajině honí zloděje, jenž stál za kolosální loupeží diamantů v Aténách. V typické belmondovské gangsterce se můžete těšit především na bleskový spád děje a velké množství kaskadérských scén, které odhalily samý kadlub Belmondových úžasných schopností. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Na pouhé tři hvězdičky je to ve své druhé půlce až příliš zábavné. Nejvíc mě dostala scéna s aktivací interiérového osvětlení a následný řádný průplesk té erotické fotomodelky, čemuž co do vtipnosti nedokázalo konkurovat už ani uzemnění onoho bazénového povaleče. V žánrovém zařazení chybí ještě komedie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Henri Verneuil /100 000 dolaru na Slunci, Sicilsky Klan/ natocil vyborny krymy akcny fryler s Jean Paul Belmondom /Polovicni sance, 100 000 doalru na slunci/ a Omarom Sharifom /Lawrence z Artabie/ v hlavnych ulohach. uvod filmu je ponaty na sposob isteho jean-Pierre Melvilla /bezdialogova lupez diamantov/, ale potom sa uz rozbehol cirociry masaker. Film ma vyborne tempo, dialogy, skvelu autonahanacku, nuda nehrozi ani v strede, tempo je miestami az strhujuce, miestami zase zvolni. Zaver je spravne masakrozny, skoda, ze u nas je La Casse 1971 dost neznamym filmom : 89 % ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Nádech zločinu, perfektní honičky i kaskadérské kousky, vše ve starém stylu + dobrá hudba. Dyan Cannon je opravdu kusanec :-) Jinak film je plný skvělých nápadů ( honička, jídlo, obilí ). Také se mi moc líbilo prostředí, kde se převážně film odehrává a to přístav nebo periferie města. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Taková klasická akční kriminálka, která ještě fandí lupičům. Zvláště když tím hlavním je Azad (velký sportovec Jean-Paul Belmondo), jehož nejbližším spolupracovníkem je Ralph (Robert Hossein). A jeho protivníkem je sadistický samostředný policejní inspektor Abel Zacharia (Omar Sharif), který je schopen všechny zabít. Jde o perfektně provedenou loupež diamantů v hodnotě milion dolarů v Řecku, v Athénách. Samozřejmě tam musí být žena, která dělá pro Zachariu, ale nakonec Azadovi pomůže, je jí smyslná Lena (Dyan Cannon). A pak dívka, kterou si kvůli Leně musí udobřovat, Helena (Nicole Calfan). Je to velmi napínavé s dramatickou automobilovou honičkou, střílením, pěstními souboji a trochou akrobacie. A jak je pravidlem, lupiči se musí kořisti vzdát, aby si zachránili životy a svobodu a proradný policista umírá. Napínavé, zajímavé, ale ničím nevybočujícím. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled všechno funguje tak, jak má. Tempo je solidní, akce přiměřená a vývoj zápletky uspokojivý, nicméně chybí zřetelnější tah na branku, který by příběhu dodal šťávu a který by mě přiměl, abych začala výrazněji fandit některému z jeho hrdinů ... 3,5* ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky i přesto, že film nedrží pohromadě. Na jednu stranu je tu démonický padouch Omar Sharif (scéna ve skladu hraček je neskutečně mrazivá), na druhou stranu se film vyhýbá násilí, a tlačí Belmonda do jeho komediální šarže (musí si vyřešit milostné trable budspencerovským stylem). Bohužel, scénář tohoto typu by potřeboval do hlavní role pořádného "motherfu***ra", než šaškujícího Belmonda. Ten se totiž herecky se Sharifem nepotká, a tak jejich nejlepší konfrontace probíhá při automobilové honičce. Mohla to být pořádná řežba, takto to je jen příjemný akční film. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

V tomto ucházejícím snímku s jednou z nejlepších honiček filmového světa se sešli hned tři skvělí herci a dali tak vzniknout filmu s klasickou zápletkou hry kočky s myší, kde J.P. Belmondo je Kořist a Omar Sharif velice vykutálený detektiv. Celkem slušný akční film, kde nechybí skvělá hudba mistra Ennia Morriconeho. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Výjimečný exemplář z čeledi francouzských kriminálek, kterou vypěstoval mistr svého oboru Henri Verneuil. Klasická hra na četníky a lupiče s nejasnou hranicí mezi jedněmi a druhými. Obsazení je výtečné: Jean-Paul Belmondo je v roli vůdce lupičské bandy jako doma, po boku má temného Roberta Hosseina, impulzivního Renata Salvatoriho a sympatickou Nicole Calfan, proti sobě pak dekadentního inspektora v jedinečném podání Omara Sharifa, zbožného to služebníka Alláhova a psychopata k pohledání. Úvodní loupež se odehraje „po mellvilovsku“, tedy prakticky beze slova, následuje automobilová honička, která strčí do kapsy leckterou bondovku, výživná scéna u oběda a svižný závěr. Dojde na vtip i hru na nervy, prostě kriminálka jak má být. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Řítí se sok mcqueenovských kolbišť. Kaskadérské prim maximálnosti, jak to umí, jen on jediný. Nekorunovaný král, kterému sluší rozdat pár ran, adrenalin autostrád. Zkrátka Bébel si mě i mou pozornost ukořistí kdykoliv, kdykoliv se mu zlíbí, nejen když kličkuje mezi valícími se kameny, vydává se na cesty s kuřaty. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Příběh i scénář je naprosto pitomý. Nereálný. Ale klady: Natáčeno v Aténách, Piraeus, Corfu. Belmondo má skvělé skoky na auta a zejména skoky na autobusy a visení z okénka. Natáčeli to před vládní Budovou v Aténách a tam zácpa je opravdová realita. Piraeus v r. 71 byl stejný krásný přístav jako v r. 2016. Mám na fotkách ve svém profilu. I honička aut je patrně Piraeus. Záběry jídla a restaurace ve čtvrti Plaka mě tak roztesknili, že jsem začal hledat na NET, kde by se dala sehnat konzerva rýže ve vinném listu, v Řecku stojí 3.80 E. Čili závěrem, nesmírně nereálná pitomost, plná akce s krásným exteriérem. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli je Belmondo lepší v kriminálkách, nebo komediích. V tomhle filmu je od každého něco, protože i když je Kořist pravověrný mlčenlivý thriller, občas hutnou atmosféru odlehčily rozverné slovní výměny. Napětí ovšem nepolevilo ani v nejmenším. Smrtonosný tanec dvou mužů zvyklých dostat co si zamanou je pořádně zamotaný a až do poslední chvíle jsem netušil, jestli se v závěrečné scéně nepostřílí a nebo si nepřiťuknou sklenkou vína. Pokud se Vám líbil Nelítostný souboj Michaela Manna, tak tady máte francouzskou obdobu s neméně skvělými herci. A s hudbou génia Morriconeho. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, svižný příběh o bandě zlodějů smaragdů a poldovi, co by si také rád přihřál svou polívčičku, s drsnou a tuplovaně dlouhou automobilovou honičkou napříč Aténami. Podobná, leč mnohem slavnější scéna z Bullitova případu se na tuhle absolutně nechytá, o projížďce vylidněnou Paříží z Profesionála ani nemluvě. Tvůrci bondovek nechť se jdou zahrabat rovnou. Kdyby to byl jediný vrchol filmu, tak neřeknu, ale on je to jen jeden z mnoha. Doslova a zcela bez uvozovek k sežrání je kulinářská scéna z restaurace, dále je tu (jinými už zmiňovaná) Belmondova vyhlídková jízda městskou hromadnou dopravou i jeho pád ze strmého srázu podobný tomu, jaký (několikrát:-) předvedl o pár let později ve Zvířeti. Tam se za ním ovšem nevalila hromada sutin a kamení. Detailní popis loupeže z úvodu filmu by také bylo chybou opomenout, stejně jako pěstní souboj z jeho závěru. A nic z toho tu není navíc, všechno šlape jako hodinky a i kdybych chtěl sebevíc, nebudu moct nic vytknout. Snad se u nás brzy dočkáme DVD, protože tohle je vážně perla. P.S.: V televizi je film (díky ořezu, zkrácení některých scén americkými "umělci" a mrtvolnému dabingu) sotva poloviční. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Byla by to průměrná Belmondovina, ale díky charismatickému Sharifovi, který si policejního inspektora střihl opravdu ve velkém stylu, je to nadstandardní záležitost. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film má aj nejaký príbeh, ale viac sa mi zdal ako epizódy zo života trezorového zlodejíčka z čias, keď sa ešte program ukladal na dierny štítok. Ako Belmodovu akčnú exhibíciu by sa to dalo zobrať, ale všetky tie nelogickosti mi bránili v dobrom zážitku. Pri auto naháňačke nejakých starých kraksní som si uvedomil, že oproti tým dnešným prehnaným digitálnym je jednoducho skutočná a má niečo do seba. ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Morriconeho ústredná melódia k tumuto filmu je fantastická. A aj ked Belmondo, Sharif a Hossein stvárňujú svoje postavy skvele a dej je tiež viac než zaujímavý, je práve táto melódia pre mňa to naj z celého filmu. Škoda, že česká verzia, ktorú som videl nemá plnú 120min.minutáž. ()

ranp 

všechny recenze uživatele

Určitě bych to nehodnotil jako typickou Belmondovku, místy je to trochu vláčné a začátek je téměř beze slov (jistě cíleně). Dnes již klasičtí herci a krásná Dyan Cannon. Film za zhlédnutí dle mého bezpochyby stojí. 70% ()

James87 

všechny recenze uživatele

Zlatá střední cesta. Omarova opilecká střelba byla dobrá. Film baví více ve druhé polovině. Belmondo a Hossein je dobrá dvojka. ()

Související novinky

Zemřel Robert Hossein

Zemřel Robert Hossein

31.12.2020

V poslední den nelehkého roku 2020 odešel francouzský filmový i divadelní herec, scenárista a v neposlední řadě také režisér, Robert Hossein. Právě včera přitom veterán evropské kinematografie… (více)

Reklama

Reklama