Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U nás téměř neznámé akční drama slavného francouzského režiséra Henriho Verneuila, držitele čestného Cézara za celoživotní dílo, přivádí na scénu Jean-Paula Belmonda a Omara Sharifa ve strhujícím příběhu zkorumpovaného policisty, který po nádherné řecké krajině honí zloděje, jenž stál za kolosální loupeží diamantů v Aténách. V typické belmondovské gangsterce se můžete těšit především na bleskový spád děje a velké množství kaskadérských scén, které odhalily samý kadlub Belmondových úžasných schopností. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Na začátku je loupež smaragdů v Aténách, kterou provedl Belmondo se svými kumpány ( nezajímavý Robert Hossein, připomínající spíše funebráka, nevyužitý Renato Salvatori ). Avšak po nich jde celou dobu zkorumpovaný polda v podání Omara Sharifa, který chce celý lup pro sebe! Režisér Henri Verneuil natočil perfektní automobilovou honičku, která může směle konkurovat Bullitovi. Bebel opět předváděl životu nebezpečné kaskadérské kousky! Trochu netypické je, že tu absentuje jeho typický humor. Své pak dělá i bravurní hudební podkres Ennia Morriconeho. Dyan Cannon je tam navíc, naopak pěkná Nicole Calfan je tam zase moc málo! Opomíjená klasika, která u nás není moc známá, ale určitě stojí za vidění! "Vím, že jste pěkný muž!....A já zas vím, že jste pěkná mrcha! Komu dáváte přednost? Poldovi nebo zloději?" ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Za belmondovy sebevražedné kousky ( nejnebezpešnějsí, co jsem s ním kdy viděl ) by se jistě dala jedna hvězda přidat. Ale nějak se mi nechce. Kořist je i přes své herecké obsazení a atraktivní prostředí tak nějak mdlá a laciná. A nezmění to ani přetažená kopie honičky z Bullittova případu ( ovšem s žigulem a čímsi podobným ruské Volze ), krkolomné kaskadérské kousky, dva tři úsměvné momenty,... Jsou to dobré dvě hvězdy, ale zato s čistým svědomím ()

IronRocky 

všechny recenze uživatele

Neznámý film s Belmondem, který u nás v tv snad nikdy neběžel nebo o tom nevim, že by ho u nás někdy dávaly. Takže film jsem si nedávno sehnal a skouknul ho a byl jsem velmi nadšen, protože je to vynikající kriminálka se skvělým Belmondem a skvělou hudbou. Ostatní herci jsou také velmi dobrý, hlavně O. Sharif v rolí policajta byl taky dobrý. Belmondovi jsem od začátku filmu fandil, aby mu to všechno vyšlo.Hodně se mi líbila honička Fiat vs Opel, která nemá chybu. Podle mě nejlepší filmová honička s autama co jsem zatim viděl. A dobrá scéna byla kdy Belmondo utíka před policií z hotelu, jak přeskakuje z autobusu na autobus to nemá chybu. Belmondo tady předvádí také pěkné kaskaderské kousky. Je to prostě machr a tento film je vynikající. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

75% naivní loupež, zábavná honička aut Aténami, Belmondovo hopsání po jedoucích busech, fackování tupých blondýn, kruté finále na lodi. Je zde prostě vše co si žádáte od francouzské kriminálky ze 70.-tek ()

subic 

všechny recenze uživatele

Film ze stejného roku Manželé z roku II je lepší, proto 4 frčky nedám. Zajímavá počáteční scéna vykradení trezoru, při které se dlouho zarytě mlčí, je velmi působivá. K tomu lze přidat ještě pár parádních kaskadérských kousků, kdy Belmondo přeskakuje po autech a pak jede visící na rukou vně autobusu. A co dál? Pointa příběhu je zajímavá, nejen ukrást sbírku zelených drahokamů, ale taky se s nimi dostat pryč z Řecka. A že k tomu hudbu napsal velký Ennio Morricone? Ona tam je nějaká v podstatě až ke konci a tady si Morricone vybral slabší chvilku. Krom toho film z neznámých důvodů nešel do kin a televize ještě v ČSSR, na české obrazovky se dostal až po roce 2000, Belmonda docela divně dabuje Petr Rychlý a nějak to tam prostě nesedí. Škoda. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele

Najväčšiou slabinou “Le Casse” je celková nevyrovnanosť, ktorá balancuje chvíľami medzi drámou (úvod, skorumpovaný inšpektor strieľajúci po gangstroch zo zábavy v opustenom hračkárstve) a komediálnymi vložkami väčšinou pod taktovkou Belmonda. Výsledok je taký, že som sa nemohol naladiť ani na jednu vlnu a poslednú pol hodinu dopozerával už len zo zotrvačnosti. Škoda, pretože herecké obsadenie bolo pomerne slušné. 60% ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Tehdy to možná fungovalo, dnes je to strašně roztahané. Úvodní krádež je jak demonstrace výroby klíče k trezoru a v podobném duchu to pokračuje. Sledování filmu proložené hromadou reklam a ne zcela zdařilý dabing s P. Rychlým (snažil se, ale nebylo to ono) celkovému dojmu moc nepomohlo. Finále s obilím bylo dobré, ale ne dost. Škoda. Ani to Řecko nebylo dostatečně využito. Celkově bych řekla, že zásadní slabinou je scénář. ()

huzgi 

všechny recenze uživatele

Díky Bohu jsem viděl tento skvost až nyní. Kdysi bych ho hodnotil nekompromisně přísně, nyní nahlížím na něj jako na velký skvost. To, co si režisér dovolí, ta odvaha tvoři vnitřně bláznivý tvar. Ty momenty, které chce posílit. Padesát let od vzniku se člověk baví a doceňuje. Scénář, nápady, herecké výkony, hudbu, náladu. Ta zdánlivá nedokonalost je naprosto dokonalá. ()

Peči 

všechny recenze uživatele

Zápletka nebyla příliš složitá. Šlo tedy spíše o formu, hlavně honičky (dlouhý automobilový závod na honěnou obou hlavních postav byl strhující) a sem tam vtipné scénky. Mám radši Belmonda na straně zákona ale i tady jsem mu tak nějak přál, aby z toho vyvázl se zdravou kůží. Pěkná hudba, dobré herecké obsazení. Příjemná řecká krajina, zase něco jiného než třeba Marseille, Nice nebo Paříž... Tři hvězdy si ode mě Kořist ukořistí a jsou to tři silné hvězdy. ()

Delmondo 

všechny recenze uživatele

Polozapomenutý klenot francouzský tvrdý kriminálky kde proti sobě stojí rošťák Belmondo proti zkorumpovanýmu fízlovi Sharifovi. Nestačil jsem se divit co všechno tam Jean-Paul dělal za frajeřinky, v žigulíku se prohání po Aténách, skáče z jednoho autobusu na druhej, rozbije držku každýmu kdo si o to řekne a největší mazec je když padá ze srázu mezi šutrama to jsem měl o něj vyloženě strach ale on je to frajer, jen se oklepal, nahodil úsměv a šel v pohodě dál. Dnešní ubrečený rádoby drsňáci který to kolem sebe uměj mydlit akorát sapikem by si z Bebela měli vzít příklad, protože takhle má vypadat akční hvězda. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Solidní kriminálka...z francouzské školy, navíc s charismatickým Omarem S. a JPB. S blížícím se koncem ztrácel ale film dech. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale divák se musí připravit na extra dlouhé záběry naprosto všeho. Na druhou stranu Belmondo zavěšený na okýnku autobusu nebo padající ze srázu, to už se jentak nevidí. Zároveň Omar Sharif měl taky rozhodně co do sebe. ()

Související novinky

Zemřel Robert Hossein

Zemřel Robert Hossein

31.12.2020

V poslední den nelehkého roku 2020 odešel francouzský filmový i divadelní herec, scenárista a v neposlední řadě také režisér, Robert Hossein. Právě včera přitom veterán evropské kinematografie… (více)

Reklama

Reklama