Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francois Leclerc (Jean-Paul Belmondo) se vrací z vězení do rodného města. Vzpomíná na vše, co předcházelo zinscenovanému soudu a nespravedlivému rozsudku. Přichází, aby se pomstil. Město nyní stejně jako před lety politicky i ekonomicky ovládá Ligard, bohatý průmyslník. Díky šarmu se Francoisovi rychle podaří dostat do rodiny. Ligardova dcera se do něj zamiluje, její otec mu svěří významnou pozici ve svých podnicích. Bez skrupulí zničí Ligard Francoisova otce, který je lídrem politické opozice. Ale Francois tiše pracuje na tvrdém úderu, rozhodnut pomstít roky strávené ve vězení, ztrátu cti i hanbu svého otce. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (123)

andrii 

všechny recenze uživatele

...shoďte do prolákliny, až na dno samé jámy lvové, kde rozsápáno, nezahrabáno, těšit se bude přízni mrchožroutů, práci hrobařově. Vážný muž ve městě, které nepoznává, obratně vzletnou řečí jeho stav pojmenovává. Básník - mstitel zazobaná sídla provětrává. Drží si distanc nad vší tou falší, těmi všetečnými intrikány - kšeftaři. Místní ochromuje, nostalgií neopovrhuje. Persona non grata pozdvižení vyvolává, strach rozněcuje, vzkaz nenechavcům zanechává za každým rohem. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Belmondo zvodca, Belmondo romantik, Belmondo grázel, Belmondo spravodlivý, všetko naraz v jednom filme. Príbeh je zaujímavo vyrozprávaný v troch časových obdobiach, všetky súvislosti máme spočiatku pekne pokope, ale keď sa to od polovice začne komplikovať, strácal som sa. Hlavne v tom, prečo všetka tá pomsta, ktorým postavám držať palce a či sa to vôbec skončí. –––– Žádné zítra nebude. Vyspali jsme se spolu, je šest hodin, záhradník bude vstávat, musím jít. To je všechno. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film o muži, který se chtěl dostat nahoru, ale stále měl zásady. A když se rozhodl postavit se skrytým silám, byl nemilosrdně smeten. A tak se po sedmi letech ve vězení vrací Francois Leclercq (výborný Jean-Paul Belmondo) do svého rodného města Cournei, aby se dozvěděl, kdo zatím stál a pomstil se v jeho stylu. Vychází na jevo, že za zločinem stojí elita města a za vše tahá textilní průmyslník Jean-Baptiste Liégeard (Bernard Dlier), který už zničil Francoisova otce Pirra (René Lefévre). Samozřejmě při cestě na vrchol je přijat vlídně rodinou Liégeardovou, vžfyť byl milencem jejich dcery Gilberty (Marie-France Pisier). Ale když se nechce podvolit prodeji drog, je smeten nastrčenou dvojtou vraždou. Je to krásná ukázka znuežití moci, když vlivní ví, jak se věci mají, ale odsouzení neujde. Ale Francois za pomoci bývalého bodyguarda Oskara (Claude Brosset), který si změnil pohlaví a prostřednictvím jejich zabijáků dokoná pomstu, když Jean-Baptiste Liégeard umírá rukou nájemných vrahů. Velmi zajímavá, napínavá film, který se prolíná v několika časových rovinách. A ukazuje krásné zneužití moci s falešným zdiskreditováním nepohodlných osob. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Belmondo se po nespravedlivém rozsudku po pár letech vrací z vězení a chce přijít na kloub tomu, kdo se zapříčinil o jeho nechtěný pobyt za mřížemi. V retrospektivách vzpomíná, co vše tomu předcházelo a nyní si chce situaci vyjasnit a pomstít se. Trochu odlišnější snímek v bohaté Bébelově filmografii, s plnou plejádou francouzských hvězd. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tahle role mi k Belmondovi moc nesedla. Vykonat pomstu na lidech, kteří mě dostali na sedm let do lapáku zvládl, ale divák se musí prokousat řadu retrospektiv a dvojitých retrospektiv, že se v tom už tak trochu ztrácí a opravdu dlouho trvá, než se dostanete k jádru pudla. Možná by stačilo se podívat na poslední půlhodinu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Exteriérové scény filmu byly natočeny v Lille. Natáčelo se také ve městě Roubaix. (argenson)
  • Ve francouzských kinech vidělo film více než půldruhého miliónu diváků, což je ve srovnání s ostatními filmy Jeana-Paula Belmonda sedmdesátých let pouze průměrný úspěch. (argenson)
  • Jedná se o první film, na kterém se Jean-Paul Belmondo podílel i jako producent. (argenson)

Reklama

Reklama