Reklama

Reklama

Novinář zjistí, že muž, který má na triku vraždu, mu kdysi na bojišti zachránil život. Chce se mu proto odvděčit a ukryje ho, ale vyhráno tím nejspíš mít nebudou. (Netflix)

Recenze (6)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt kdysi uměli franticí nejlíp na světě, nechat vyniknout sílu chlapskýho přátelství, je to něco, na co vždy slyším. Ani ženy, ani zákon, prostě nic není víc než tohle. Jinak jsem po smrti JPB nechtěl hend s ním něco vidět, neužil bych si to. Teď jsem si řekl, že že to přišel čas zase vrátit Bebela do mého soukromého kina a jsem za to rád. Dokonce se mě zdá, že tady hraje lépe než v jeho neslavnější éře, samozřejmě role, která mu nesmírně sedí, floutek milující ženy a bezstarosnost (top scéna, kdy mu jeho přítelkyně vyčítá že jí zahnul a on s tím svým usměvěm odpoví měla by si na mě být naopak pyšná", no to fakt může projít jenom Belmonďákovi) . Vůbec jsem nepoznal Mireille Darc, ale Bebela a film se silným příběhem naštěstí jo. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý příběh o upřímném přátelství dvou válečných veteránů má slušnou výchozí situaci, ale pak se dlouho nic neděje a až poslední čtvrthodinka je pěkně vygradovaná a dojemná, byť konec je předvídatelný. V dlouhém mezičase se slabším dějem je možno užívat si docela pěknou kameru nebo úsměvné prvky. Což je například Alexandra Stewart, která se permanentně válí v pelechu, zatímco všichni kolem ní jednají, pátrají atd., a čeká, až ji sem tam přijde pomuchlat Belmondo. A Belmondo, ten mimikou a gestama dává jasně najevo, že tady se rodí velká francouzská hvězda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No konecne trochu lepsi Belmondo nez Moderato Cantabile 1960. Tuna sa riesi Oslobodenecka vojna v Alzirsku - tam Francuzi narobili total brutal masakre, a aj tak im Alzirsko uniklo spod ich kolonialnej spravy. Masakre a brutalita francuzskej armady sa dostala az k De Gaullovi a ten ustupil. Belmondo uz tu ukazal, ze hrat vie . 80 % ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Film trpí slabým scénářem, který neví, jakým žánrovým směrem se má vydat, a tak není ani tím ani oním. Nezáživná režie to podtrhuje. A tak potěší jen pohled na hereckou omladinu. V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Reklama