Reklama

Reklama

Mladý policajt Vincent Milès (Ymanol Perset) bol najlepším študentom akadémie. Má iba 22 rokov, no už v tomto veku je elitným expertom na zbrane, vyniká v streľbe a umení likvidovať ciele. Patrí medzi tie zriedkavé talenty, o ktoré prejavujú záujem iba vládne zložky a špeciálne jednotky zamerané na boj proti terorizmu. Keď Vincent odmietne vstúpiť do špeciálnej jednotky, skorumpovaný Milo Cardena (Joey Starr) dostane za úlohu vlákať ho do pasce. A tak sa jedného dňa Vincentov život zmení na nočnú moru. Urobí chybu, následky ktorej si vyžiadajú množstvo obetí nielen v radoch polície a špeciálnych jednotiek, ale aj v podsvetí. Chybu, za ktorú sa ocitne v pekle, odkiaľ je návrat už nemožný. (TV JOJ)

(více)

Recenze (40)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mně se tenhle subžánr aneb policajti sobě hodně líbí. Fancouzi umí udělat výtečný casting a drsností, dialogy i výběrem exteriérů, působí velmi reálně a musím přiznat, že ja frantíkům tyhle policejní tvrdácký příběhy dost žeru. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zběhlý francouzský režisér exploitationů( Calvárie, ALeluja) se pokusil natočit akční film a nedopadl vůbec špatně. Režisér exploitationu se nezapře a tak i zde máme pár slušných krvavých scén ( Nůžky v krku v tom si Francie zkratka libuje). Máme zde sympatického hlavního hrdinu, mistra v ovládání zbraňí, nejlepší policajt široko daleko avšak postupem času přichází do styku s nesprávnými lidmi. Jak to nakonec dopadne ? Zjistěte sami. Dobré to je, avšak na vyšší hodnocení bych přidal možná více akče či nějaký zvrat:) 65% ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší, rutinérský Du Welz. Tahle poloha mu vůbec nesedí. Počítám, že to bylo točené na zakázku jako taková bokovka. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nudná, kriminálko-policajná spatlanina o odpornom, metrosexuálnom blbounovi s paralyzovaným výrazom á la Taylor Lautner, ktorý by chcel byť strášne hustým policajným pištoľníčkom, no pri prvej príležitosti sa dostane do prúseru a už sa to s ním vezie. Uff, tak to bol poriadny trapas. Neviem, či bol talentovaný tvorca Fabrice Du Welz vyplatený, aby natočil jednoduchú opozeranú kravinu, alebo čo sa za tým filmom skrýva, keďže do jeho nekonvenčnej filmografie absolútne nepasuje... ale to je jedno, hlavne nech sa rýchlo preberie, lebo toto je patetický výsmech, ktorý nestojí za nič. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Dobrý film s veľkým potenciálom pre výbornú žánrovú zábavu presne v mojom štýle, ale problém je, že mi to prišlo také nekompletné. Väčšinu času som sa nevedel zbaviť pocitu, ako by som sledoval nejaký predĺžený diel seriálu, z ktorého mi ale uniklo už plno dielov predtým. A tak som bol vlastne len väčšinu času svedkom nie až tak akčne podanej vojny medzi niekoľkými skupinami, vrátane tých, ktoré by mali stáť na rovnakej strane, kde síce nechýbajú výrazné postavy, ale jednoducho som nedostal možnosť dostatočne pochopiť všetky ich motivácie, ciele vzťahy medzi nimi a tak sa mi aj ťažko niekomu plnohodnotne fandilo. Ale zase nájde sa tu aj dostatok kladov, vďaka ktorým ma to bavilo, obzvlášť typ hlavného hrdiny, pre ktorý mám slabosť, teda najlepší z najlepších, ktorý vo svojej kategórii, čo sú v tomto prípade strelné zbrane, či už po praktickej, ale aj teoretickej stránke nemá žiadnu konkurenciu a tak by ho všetci chceli najradšej pre seba, aj keď mi to jeho správanie v niektorých situáciách predsa len prišlo dosť hlúpe, chválim určite aj pekný vizuál, moderné pojatie a ten pravý francúzsky štýl, ktorý mi v tomto žánri v posledných rokoch nadmieru vyhovuje. Sklamaním je ale akcia, ktorej je príliš málo, najviac sa tu dajú užiť prakticky iba tréningové sekvencie, obzvlášť tá prvá na súťaži, no aspoň čiastočne to vynahradzuje pomerne častá, drsná a nečakaná úmrtnosť dôležitých postáv. Takže po pridaní akcie a štandardnejšom podaní príbehu by som bol určite spokojnejší, ale aj takto sa mi Colt 45 páčil, len znovu si to už asi nepozriem. 63% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo mě se to celkem pozdávalo. Jedná se o trochu netradiční typ kriminálky. Je pravda, že představitel hlavní role mě úplně neinteresoval, ale líbilo se mi, jak se mu postupně všechno rozpadá pod rukama a propadá se do čím dál tím hlubších a hlubších sraček. Velkou část akčních scén, pak vyplňují tréninkové sekvence, ale ty jsou nutno uznat nápadité, profesionální a působí celkem dost realisticky. Finální pointa je pak jenom naznačena, ale dá se tušit jak se to vyvrbí. On už si hrdina v dané situaci moc vybrat nemohl. Více než solidní film.70% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Paráda. Nečakal som že od tvorcu najnudnejších hororov poslednej doby, ktoré sa dajú aj dopozerať, dostanem takúto parádnu drsnú kriminálku. Hádam sa k tomuto francúzskemu nedostatkovému zbožiu súčastnosti ešte vráti. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Vubec to nebylo špatné ! 85 minut tak nějak akorát, mohlo to být ale klidně delší, protože závěrečná pomsta byla perfektní a moc se mi líbilo, že se s nikým nepáral. Akce je tu akorát, hlavně v závěru za co přidávám 4* navíc. Příběh klasika a postavy ujdou. Spokojenost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Du Welz a jeho psycho explotationy nejsou zrovna mým šálkem kávy, ale tohle se mu docela povedlo. pravda, i na krátké stopáži se film občas vleče, ale když dojde akci, splňuje Colt 45 i přísnější měřítka. Co mi zprvu nesedlo byl nepříliš sympatický hlavní hrdina, ale i na toho jsem si časem zvykl a zápletka, byť trošku přestřelená, mě bavila také. Příště bych upřednostnil víc míň kecání a víc střílení, ale jinak jsem vesměs spokojen. 60% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Šéf Stobbart se trefil. Příběh o profi poldíkovi, který je ve střelbě takřka neomylný a výrazem připomíná Taylora Lautnera. Ale charisma mu nechybí, hraje celkem dobře. Problém je ve scénáři, který ač 80 minut není dost, tak nudí a člověk jen vyčkává na pořádnou akci. A vyčkává do konce filmu. Akce teda moc není a však když na ní dojde, je radost sledovat veškeré průstřely, zejména headshoty jsou špičkové. A vlastně vizuální stránka je dost dobrá, hudba fajn. Zbytek postav nemá co nabídnout, i když tu je několik známějších tváří z jiných Francouzkých filmů. Jinak film jako celek za moc nestojí, psal jsem akce fakt málo, je tvořena z několika sekundových výstřelů, za to je perfektní. Nic víc, nic míň. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nenápadná žánrovka z Francie, která unikala mému zornému poli po dobu 7 let! Pořádnou krimi řízlou drsným podtónem, jak to tvůrci v těchto končinách umí, můžu vždycky a Colt 45 tohle splňuje do puntíku. Již úvod se mi zalíbil, celkově jsem čuměl jako puk na ty střelecké tréninky hlavního hrdiny, to mě dost zaujalo. Herecky potěší přítomnost pár známějších jmen, kterým vévodí legenda Gérard Lanvin! To mladé ucho coby Vincent Miles sice po stránce herecké nepředlo bůhví co, na druhou stranu vyloženě do očí taktéž nebil. Příběhově se to postupem času začíná velice zamotávat, dojde na pár slušných zvratů a přestřelek. Jen ten konec podle mě tvůrci mohli vymyslet lépe, chtěli šokovat (což se jim povedlo), ale přišlo mi to už překombinované. I tak mohu doporučit, takových poctivých filmů jako ze staré školy moc v dnešní době nevzniká. A to je škoda. 6,5/10 ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...ďalší dôkaz, že francúzska kinematografia išla do prdele...pozrieť sa to dá, ale nevýrazné ksichty, dej plytký ,ktorý by maximálme stačil na priemernú časť podpriemerného seriálu... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ludia su dnes  zmlsani, to je ten problem. Nemam problem nadhodnotit  slusny francuzsky film, hlavne ked tam hral gerard Lanvin /Specialiste 1985/  : 72 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Zajedno chvílema dost nevhodná hudba,a první půlka hodně napovídá,jakej nýmand film točil.Jeden z těch,co nechtěl bejt ve škatulce s klišé.Druhá půlka pak přeci jen nabere trocha šťávy,a za mě můžu tvrdit,že je to jednoznačně fabrikův nej film.50%. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Mladík, který má dar přímo z pekla. Umí přesně a hlavně rychle střílet, takže je jasný, že přitáhne pozornost ostatních a ve skladišti zbraní, kde si v poklidu pracuje, dlouho nevydrží. Protože je zavázaný komisaři, který ho vychoval po smrti jeho otce, je zřejmé, že na druhou stranu nechce. Přesto se konkurenci na něj podaří ušít boudu a mladík v tom začne pěkně lítat. Snímek má napětí a těch zájmových skupin, tam není tolik, aby se v tom nedalo vyznat. Kdo má rád střílečky, tak by si neměl nechat ujít. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho víc, i když vlastně nejsem zklamanej, jsou to spíš takový rozporuplný pocity. Moc se mně líbí myšlenka, že "stroj" na zabíjení, kterej školí ostatní profíky, vlastně v životě nikoho nezabil (asi jako v Děkujeme, že kouříte, kdy největší lobbista za cigára nikdy nekouřil). Zhruba po polovině filmu se to ale zvrhne v jakýsi zamotaný klubko, který se ne moc dobře rozmotává - ani to není tím, že by divák nevěděl, kudy kam, ale spíš tvůrci nevěděli, co s tím, mám takovej dojem. Je to škoda, ten film měl potenciál, kterej se ale postupně vypařil. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Colt 45 bohužel nemířil přesně - naprosto mě minul. Fabrice Du Welz poměrně schopně formuje hutnou a mrazivou atmosféru a snaží se vypadat jako tuze drsný film o nevinném policejním střelci, který se dostane do bezvýchodného korupčního obklíčení. Bohužel velmi nedotažený scénář mu systematicky hází klacky pod nohy a hlavní hrdina si počíná natolik hloupě a naivně, že bylo nad mé síly se s ním ztotožnit a fandit mu. Podprůměrná policejní story, jakých už byly natočeny mraky! ()

Reklama

Reklama