Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Belmondo tam lítá jak střelenej, leze pořád někde po vejškách a do toho přijde občas nějakej vtípek na odlehčení... Jsou to takový epizodky, který má držet pohromadě nějakej příběh o krádeži a následnym hledání jakýsi sošky. Jenže ten hlavní příběh mě teda moc nebavil. A Belmondo v tý době taky ještě nebyl ten pan herec, kterej by dokázal utáhnout celej film. Já mám Belmonda rád, ale za mlada to byl spíš takovej kašpárek. On dozrál až v době, když mu bylo tak těch 40 - 50 let. Jinak co se týče dabingu, na kterej tady plno lidí nadává, tak já viděl teda nějakou verzi, kde Belmonda nadaboval Mrkvička. Hodně slabý 3 hvězdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství, na němž zahlodal zub času, je zajímavé především záběry nově vznikajícího hlavního města Brazílie. Brasília je zde ještě městem duchů, pokud se na ni podíváte dnes, je patrné, jak se za téměř šedesát let neuvěřitelně proměnila. Jinak spokojeni budou především fanoušci Belmonda, který se zde neustále koupe a běhá. Tedy pár vtipných scének tu je (pády do křoví, souboje, potyčky s Agnes), ale permanentní řachanda se nekoná. Jako dokument o Riu a Brasílii fajn. Původní hodnocení ponechám, dnes bych ale dal o hvězdu méně... ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Překvapivě bohatý film, tady najdete celého příštího Belmonda. A řekl bych, že se tu neinspiroval jen Indiana Jones, ale i bondovky. Trochu ale vadí, když si člověk uvědomí, že od příletu do Ria je to víceméně jen pletenec vykonstruovaných situací, ve kterých se Belmondo "předvádí". Proto nedávám plné hodnocení. Je to velkolepě pojaté, ale scénář měl být propracovanější. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že s Belmondem mám raději filmy, kde už je starší a jde znát jeho herecká vyzrálost; nespoléhá jen na fyzický výkon. Typickým příkladem je Muž z Acapulca. Těch 9 let je velký rozdíl. Nicméně tohle není důvod, proč mě MzR zrovna neuchvátil. Belmondo si i tak svoje odvedl... byť se mi víc líbila Françoise Dorléac. Vlastně jsou to především jejich postavy, které drží film aspoň v lehkém nadprůměru. Prostředí Brazílie, honičky a naklepávačky hlav, na mě totiž dojem neudělaly. Především díky nim zbytečně nabobtnala stopáž do téměř nesnesitelných 110 minut. Dějově to žádná sláva není....předobraz Indiany Jonese bych tam nenašel....snad jen ty sošky. Potíž je prostě v tom, že za těch 60 let vzniklo mnoho lepších dobrodružných komedií a v této konkurenci už MzR zaostává. Ale chápu, že ve své době to mohl být kinohit. Podvědomě jsem se Muži z Ria desítky let vyhýbal.... měl bych asi víc dávat na intuici. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Belmondo a jeho neskutečný šarm a elán, spojený s parádním Krampolovým dabingem - to je pekelná kombinace. Přesto je na tomto filmu znát zub času víc než by bylo zdrávo. Začátek vypadá hodně nadejně, jenže před půlkou se to láme ve sled různých akčně - kaskadérksých eskapád a ty už dnes nadchnou asi málo koho. A navíc ta ženská byla protivná snad i víc než tvůrci původně zamýšleli... ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • V scéne na ceste Adrien Dufourquet (Belmondo) zachráni prof. Catalana (Servais) vo svojom Aero Willys z roku 1962. Ale keď auto spadne do priepasti, je to už FNM model JK, nie Willys. (Arsenal83)
  • Budova, na ktorej Agnes (Dorléac), Catalan (Servais) a Dufourquet (Belmondo) pristávajú v helikoptére, nie je v meste Brazília ako vo filme, ale v Rio de Janeiro a je to budova Múzea moderného umenia. (Arsenal83)
  • Adrien (Jean-Paul Belmondo) a Agnes (Francoise Dorléac) jsou ve 37. minutě místní policií vyhnáni z pláže, protože je tam zákaz pobývat po západu slunce. Jenže v té době je slunce ještě vysoko nad obzorem a svítí i na pláž. (Ivo.Rol)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama