Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý advokát Jean-Paul Belmondo přišel o ženu, ztratil důvěru dcery a začal holdovat alkoholu. Po jednom večírku je u nich v domě nalezen mrtvý mladík. Ujme se obhajoby hlavního podezřelého a pokusí se získat zpět důvěru rodiny a možná i svou bývalou reputaci... (oficiální text distributora)

Recenze (45)

Aky 

všechny recenze uživatele

Nečeká-li člověk silné soudní drama, ale přijme, že se dívá na film , který je zejména o generačním neporozumění, a je připraven vychutnat si nenápadné bonmoty a ocenit přirozené dialogy plné espritu, tak musí být spokojený. Navíc Belmondo znovu předvádí, že není pouhým floutkem z jeho nejslavnějšího období, ale panem hercem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Belmondo dokázal vytáhnout tohle průměrný soudní drama na vyšší level. Tentokrát nepředvádí žádný kaskadérský kousky, ale většinu času akorát chlastá víno. Škoda trochu pomalejšího rozjezdu. Závěr u soudu to ale zachránil a ty 4 hvězdy si film nakonec zaslouží. Jinak nejvíc mě dostala scéna, když si Belmondo v obchodě kupuje CD od Public Enemy. ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Kvůli takovýmto snímkům vyhledávám filmy s J.P. Belmondem. Důchodce a alkoholik, který přišel o svoji ženu se jednoho dne vrátí opilý domů, kde uslyší výstřel, při kterém byl zabit člen dceřiné party, feťák, stejně jako všichni ostatní z této partičky. Vina se strhne na nevinného a na J.P.Belmondovi teď je, ab dokázal nevinu svého mandanta a vrátil se tak na správnou cestu. Podaří se mu to? :-) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé rozjímání nad mládím, které je bezstarostné a rádo se baví a stáří mu rozhodně nerozumí. Advokát Loursat (skvělý Jean-Paul Belmondo) se po desetiletém nikdynekončícím pití skvělého vína a odcizení se s dcerou Isabellou (Cristiana Réali), rozhodne vrátit se do života a získat důvěru a schopnost komunikace se svojí dcerou zpět. A tak se ujímá obhajoby zdánlivě vinného, aby odhalil pachatele v lepších kruzích. Rozjívenost mládí, jejich vzpurná vzteklost, neukojitelná touha po adrenalinu a nebezpečí a po vzrušení při porušování zákona, ať už konzumací, či prodejem drog, které přinášejí východisko z nouze jejim znuděným životům bez cíle. I když sám Loursat se přiváděl mimo krutou realitu 10 let pitím vína, aby zahnal bolesti srdce. Další zajímavé postavy: svérázná hospodyně Fine (Renée Faure), obviněnný Manu (Sébastien tavel), rozklepaný Pascal (Yan Duffas), pravý pachatel Thomas Daillet (Olivier Belmont), který navenek působil velmi sebejistě, starý komisař Bient (Francois Perrot), arogantní prezident soudu (Jean-Louis Richard) a drogový mafián Ange Brunetti (Georges Géret). Je to velmi zajímavé rozjímaní nad divokým mládím, schopných z pouhého rozmaru a nedostatku vybití zločinu. A že se to nevyhýbá ani lepším rodinám, kde si nejsou schopni připustit pravdu, či se jí snaží z pozice moci skrývat. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Netypický Lautner a netypický Belmondo. Kdo očekává Lautnerovskou akci a dynamickou režii, spolu s Belmondovým řáděním, bude zklamán. Ovšem každého ctitele skvělé krimi rozhodně "Neznámý v domě" potěší. Navíc to není ani tak čistá kriminálka, jsou zde i velké rysy rodinného dramatu o vztahu dcery s otcem alkoholikem. Ovšem zcela upřímně, nesamoúčelně a bez citového vydírání. Velice civilní a velice přesvědčivý Jean - Paul Belmondo nejen s dabingem Ladislava Mrkvičky nabral nový rozměr. 80%. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama