Reklama

Reklama

Sůl tohoto moře

(festivalový název)
  • Palestina Milh Hadha al-Bahr (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Soraya, která se narodila v Brooklynu do dělnické komunity palestinských uprchlíků, zjistí, že izraelská banka zmrazila úspory jejího dědečka, který byl v roce 1948 nucen uprchnout z Jaffy. Přímá, tvrdohlavá a rozhodnutá znovu získat, co jí patří, si splní svůj životní sen „navrátit“ se do Palestiny. Postupně je konfrontována s realitou kolem sebe a je nucena vyrovnat se se svým vlastním hněvem. Potká Emada, mladého Palestince, jehož ambicí je – na rozdíl od ní – z Palestiny navždy odejít. Unaveni omezeními určujícími jejich životy vědí, že aby mohli být svobodní, musí vzít věci do vlastních rukou, i kdyby to bylo nezákonné. (Dny palestinského filmu)

(více)

Recenze (6)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOTO JE MŮJ DŮM. UKRADLI HO MÉ RODINĚ. JE NA MĚ, ABYCH ROZHODLA, JESTLI ZŮSTANEŠ.…“ /// Politická road movie, věnovaná památce obětí z Nakby a masakru v Dawayimě. Příběh mladých Palestinců, kteří nesní (překvapivě?) o nový plazmě, domácím kinu či snad dovelený na Seychelách, ale bohatě by jim prej stačilo vrátit se DOMŮ. Pohled ,,na vlast a na věc“ okem Palestinský Američanky Sorayi a stejně starejch rodilejch Palestinců. Nechybí ukázka života na ,,Západním břehu“ a zřejmě bych měl pochopit i fakt, že ne každej Palestinec je terorista. Oni se totiž se samopalem v ruce domáhaj pouze svých práv. Palestinskej pohled na věc. Viděl jsem The Promise a celkem JE chápu. Ovšem víc řešit z tepla obejváku, z baráku, kterej není po Němcích a ani k němu neprojíždím přes žádnej ,,checkpoint“ nemíním. Přestože by si to tvůrci tohohle filmu kurevsky přáli. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám barák v Jaffě. (A někdo mi v něm bydlí…). 2.) Miluju ,,Hummus“ (a nejsu houmlesák). 3.) Thx za titule ,,liber“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Příjemný film bez vyloženě nudných pasáží a s velmi sympatičtími herci. Problematika Palestiny a Izraele mi nebyla příliš známá, přesto si divák po shlédnutí udělá určitou představu o místních sporech. Určitě to nebyl ztracený čas, ba naopak. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Solidní film jako road movie mladé Palestinky vyrostlé v USA bojující o majetek dědečka. Dobře zahraný, ale poněkud jednostranný pohled na situaci a palestinsko-izraelské vztahy.(50%) ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že veľmi hodnoverné zobrazenie situácie situácie v Izraeli, resp. v Palestíne. Ale na môj vkus bol tento, v istých pasážach až dokumentom zaváňajúci film, príliš zdĺhavý. ()

parom84 

všechny recenze uživatele

Hodnoverne zobrazený príbeh palestinky ktorá sa vracia do svojej vlasti - dnes židmi okupovaného územia - a chce naspäť iba to čo jej patrí... dojemná road-movie ()

Reklama

Reklama