Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatel, vysněný hrdina brakových románů a nejlepší role Jean-Paula Belmonda... Bob Saint-Clare je nejlepším a nejrafinovanějším agentem na světě. Je vším, o čem sní jeho duchovní otec v malém pařížském bytě s otlučeným psacím strojem. Není divu, že se prolínají jejich osudy a že uklízečka, která vytrhne spisovatele ze soustředění, klidně luxuje i při přestřelce nebezpečných gangsterů. Francois Merlin je autorem už jedenačtyřiceti románů o příhodách nepřemožitelného agenta a právě dokončuje další. Na rozdíl od svého hrdiny se však nemotorný Francois neustále potýká nejen s všedními starostmi, ale také s nedostatkem peněz, a to navzdory skutečnosti, že jeho romány hltají po světě miliony čtenářů. Své trable si spisovatel vybíjí pouze tím, že všechny, kteří mu komplikují a znepříjemňují život, přenáší do svých románů jako záporné postavy, se kterými si jeho agent Bob hravě poradí. Svého lakomého nakladatele Charrona, který na něm vydělává velké peníze, ale odmítá mu vyplácet zálohy, projektuje do role svého úhlavního nepřítele Karpofa a Arianne má svůj předobraz v půvabné sousedce, studentce sociologie Christine. Ta si jednoho dne půjčí jeho knihy, aby s jejich pomocí mohla napsat sociologickou studii o důvodech obliby podobné literatury, což si Francois špatně vyloží a začne se o ni ucházet stylem svého hrdiny, neodolatelného Boba. Tím však u dívky neuspěje. Francois už má dost krvavých dobrodružství, sní o kvalitní knize, kterou chtěl kdysi napsat, a rozhodne se svého agenta zlikvidovat... (Česká televize)

(více)

Recenze (675)

Richie24 

všechny recenze uživatele

Jako parodie dobré, navíc s perfektním dabingem Jana Třísky. Mě ale Muž z Acapulca bohužel zas tolik nebavil (a Francois už vůbec ne), což je u komedie jednoduše průser. Nebýt úžasné Jacqueline Bisset, tak to dost možná i vypnu. 3 ***. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbí přelom, který ve filmu nastane a udělá z něj nejen neuvěřitelně vtipnou komedii, ale také film s myšlenkou. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když již zaběhlá filmová hvězda občas ztratí soudnost a dělá ze sebe klidně i vola, byt´ určitě dobře placeného. Belmondo-fanklub učůrává nad svým idolem a  ostatní trpí. Žán-Pól totiž není komik v pravém smyslu slova - ani projevem a dokonce ani svým brambora-obličejem, jenž působí mafiánsky a ne komicky. Trapný vůl není ještě komik! Žakelín nemusím, ale s jejím názorem na USamerickou "filmovou vatu" musím jedině souhlasit. ...Tenhle "kult" (pro imbecily?) mě míjel tenkrát a minul mě i dnes. Nikdy více, jen přes moji Leiche! ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Vedle Zvířete nejlepší Belmondova komedie. EDIT: Ne, je to lepší než Zvíře. - - - Fešná Jacqueline má v poloze "studentka knihomolka" párkrát fešné brýle. (Sice bez dioptrií, což je takový fail, že by to za to zasloužilo strhnout hvězdičku, ale když má Zvíře 4*, necháme tady těch 5*...) ()

IvcaG 

všechny recenze uživatele

Další film z Belmondem kdy se válím smíchu od začátku do konce.. V techto rolích jako je Muž z Acapulka nebo Zvíře ho mám nejradši... A i zde se krásně vyvedlo spojení Belmonda s krásnou herečkou své doby Jacqueline Bissetovou ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to byla bezvadná parodie na bondovky, ale v momentě, kdy na scénu přišel François Merlin, tak se to tak nějak zadrhlo a bylo to už moc překombinované. ()

Páně 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo brilantně. Z veselých věcí s Belmondem ta nejveselejší, nejšílenější a nejbláznivější. Zároveň ale hodnotné dílo na které se s láskou vzpomíná, plné opravdu dobrých hlášek i scén. Belmondo je prostě frajer a když se k tomu ještě přidá naivně krásná Jacqueline Bisset s poprsím z jiné dimenze, je teprve na co koukat. Je to holt z doby kdy ženy i muži a filmy byly ještě šik. ()

Plesna 

všechny recenze uživatele

Na samém vortexu absurdity profrčí služebná s vysavačem a osvětlí vše novými barvami. Ty nejsou zdaleka tak křiklavé a pompézní, ale o to příjemnější. Nevěřil bych, že z hnisavého palce a odejmutí dolní končetiny našeho super-hyper-agenta budu mít takovou potěchu. Opak je ale pravdou. JES! NOU! JES! ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem někde četl,a vážně se tam nad tim rozčilovali,že je zde nejvíc mrtvol v dějinách filmu.(2.místo tušim obsadily Žhavé výstřely ll) ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Brilantní špionská parodie s nezapomenutelným Belmondem v jeho nejlepší (dvoj)roli.K tomu nádherná Jacqueline.Co víc by mělo člověku stačit ke štěstí? ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ne, pro mě tady nadsázka ve vtipné dimenzi nefunguje. I když "Bond" je místy opravdu trapák a tu parodii si zasloužil. ()

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost! Vynikající Belmondo, spousta srandy, krásná Jacqueline Bisset... Těch důvodů proč se podívat znovu je strašně moc. Jo a film posloužil i kapele Tři sestry :) ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Pro mne snad Belmonduv opravdu nejlepší film, plný vybrousených hlášek a vynikajících situací. Hlavně ať zase nevypadne klávesa R :-D ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Geniální parodie na všemožné nezničitelné agenty, bondovky nevyjímaje, ale především na Jean Paula samotného. Belmondo je tady skutečně jako utržený ze řetězu a s odzbrojující lehkostí přehazuje hereckou výhybku mezi nešťastným spisovatelem, François Merlinem a nezastavitelným bohémem, Bobem Saint-Clarem. Když už dát Oscara za hlavní roli v komedii, tak právě Jean Paulovi za Muže z Acapulca. Ale není to jen o hlavní hvězdě, ale především o mistrovském scénáři, který trhá bránice svou neomezenou nadsázkou v parodické části a zároveň rozdmýchá romantický plamínek, díky němuž jsem se platonicky zamiloval do Jacqueline Bisset (ta je tady prostě nádherná). A to ani nezmiňuji jak elegantně se obě dějové linky prolínají. Plukovník Karpof, republika Marina Veneta a drtivě vtipná hatmatilka této fiktivní země, to je jen špička ledovce této ultravtipné lahůdky a nebojím se říci jedné z nejlepších komedií všech dob. Nechcete Bonbón?... Yes, No, OK. 100% P.S. Dabing nemám rád, ale tady je stejně exkluzivní jako film samotný. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Moja najobľúbenejšia komédia. Vtipná, (a že naozaj vtipná) originálna, inteligentná, plná nezabudnuteľných hlášok (".. já když vidím včeličku.... jsem k smrti dojat!") Jean-Paul Belmondo a Jacqueline Bisset sú dokonalou dvojicou v oboch rovinách príbehu. Oceňujem aj skvelú hudbu, bez ktorej by som si tento skvost nevedela predstaviť. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Bob Saint - Clare je ztělesněním mužského ideálu, kterého všichni obdivují. Kdo v této komedii spisovatele Belmonda naštve, toho v románu Bob Saint - Clare rozstřílí. 4* ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Nevim, asi je neco spatne se mnou, ale ja z toho proste odvarenej nejsem. Jasne, je tam par genialnich hlasek, ale to mi proste nestaci. A ze je to parodie je sice fajn, ale jsou mnohem vtipnejsi kousky. ()

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama