Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatel, vysněný hrdina brakových románů a nejlepší role Jean-Paula Belmonda... Bob Saint-Clare je nejlepším a nejrafinovanějším agentem na světě. Je vším, o čem sní jeho duchovní otec v malém pařížském bytě s otlučeným psacím strojem. Není divu, že se prolínají jejich osudy a že uklízečka, která vytrhne spisovatele ze soustředění, klidně luxuje i při přestřelce nebezpečných gangsterů. Francois Merlin je autorem už jedenačtyřiceti románů o příhodách nepřemožitelného agenta a právě dokončuje další. Na rozdíl od svého hrdiny se však nemotorný Francois neustále potýká nejen s všedními starostmi, ale také s nedostatkem peněz, a to navzdory skutečnosti, že jeho romány hltají po světě miliony čtenářů. Své trable si spisovatel vybíjí pouze tím, že všechny, kteří mu komplikují a znepříjemňují život, přenáší do svých románů jako záporné postavy, se kterými si jeho agent Bob hravě poradí. Svého lakomého nakladatele Charrona, který na něm vydělává velké peníze, ale odmítá mu vyplácet zálohy, projektuje do role svého úhlavního nepřítele Karpofa a Arianne má svůj předobraz v půvabné sousedce, studentce sociologie Christine. Ta si jednoho dne půjčí jeho knihy, aby s jejich pomocí mohla napsat sociologickou studii o důvodech obliby podobné literatury, což si Francois špatně vyloží a začne se o ni ucházet stylem svého hrdiny, neodolatelného Boba. Tím však u dívky neuspěje. Francois už má dost krvavých dobrodružství, sní o kvalitní knize, kterou chtěl kdysi napsat, a rozhodne se svého agenta zlikvidovat... (Česká televize)

(více)

Recenze (675)

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší Belmondovo film, krásně se zde snoubí drsný svět hrdiny a celkem všední, až nuzný život smolařského spisovatele, autora hrdiny. Mám rád tyto přechody fantazie do reality, jsou zde vyvedeny na správných místech a působý zamýšleným dojmem. Vtipné situace jsou v obou světech, přičemž je zde pár nezapomenutelných scén. Nehledě na to, že hlas Belmonda, pro nás Čechy tak známý (Krampol?) je na úrovni a k drsnému chlápkovi se hodí. Na filmu téměř není znát, že je už 35 let starý. ()

petz1985 

všechny recenze uživatele

moje nejoblíbenější komedie s Jean - Paul Belmondem, absurdní hrdina super agent, ještě ujetější hlavní zloduch, a ohromná spousta vtipů a vůbec, jde o skvělou zábavu... a navíc Jacqueline Bisset je naprosto skvěláa okouzlující i ve svetru :-), lepší než mnohé bond-girl, ve filmech, které to berou vážně. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nesdílím většinový názor, že jde o jednu z nejlepších belmondovek. Bavil jsem se, spousta skvělých klasických Belmondových hlášek a skečů, parodie na špiony všeho druhu, ale tak nějak se celý film začíná později rozpadat a dějově nedává moc smysl. Je mi jasné, že o děj tady vůbec nejde, ke konci jsou situace ovšem vyhrocené nad hranici. Je to škoda, kdyby se celý film nesl ve stylu jeho první poloviny, dal bych víc. Takhle to jsou slabé 3*. ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Nebýt to všechno vymýšlená kniha autora, který se v ní prostřednictvím svého hrdiny mstí všem, kdo ho naštvou a nakonec i samotnému hrdinovi a sní si v ní vztah s krásnou sousedkou, byla by to naprostá ptákovina. ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Tohle není jen skvělá parodie na špiony a superšpiony - i tak by to bylo mimořádné a výjimečné - ale taky film o tužbách a snech, které si ve všedních dnech plníme v tajných představách o životě jen vítězném a bez hranic. Úžasně vtipné, ale taky dojemné. Nejlepší Belmondo, nejlepší de Broca a do třetice nejlepší a nikdy nepřekonatelný Třískův dabing. ()

B01D 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe Bond. BOB je nej agent všech dob. Spousta nezapomenutelných hlášek jako například: "Jste velký svůdce." - "Nevím o tom". ()

route60 

všechny recenze uživatele

Absolutně geniálni komedie, Jean-Paul Belmondo je neuvěřitelný a shazovat sám sebe dovede snad jedině on, Jacqeline Bisset skutečně kouzelná, možná nejlepší parodie na brak jaka vznikla Philippe de Broka byl skutečně skvělí režisér prostě 5* ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Další z klenotů Belmondovy filmografie. Film, který potěší a rozesměje ať je venku jakkoliv. Vtipné propojení šedivé a nudné reality spisovatele brakové literatury Francoise Merlina a neohroženého agenta a svůdníka žen Bob Saint-Claira jakožto hlavní postavy jeho nového románu. Spousta vtipných a nesmrtelných hlášek, které jako celý film již dávno zkultovněly. Nejlepší Belmondo. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica skvelá, Belmondova paródia na akčné filmy je fakt dobrá a aj zábavná (mňa dostala scéna s tlmočníkmi). Nápad prepojiť písanie knihy priamo s jej dejom je takisto zaujímavé, ale predsa len sa mi viacej páčila línia Boba. Druhá polovica začína strácať a len len že sa moje hodnotenie udrží na štyroch * ()

karlos-rio 

všechny recenze uživatele

Komedie? Parodie? Ne, trapnost, to je slovo , které vystihuje tuhle slátaninu. Tohle byl můj asi 5 pokus dokoukat film až dokonce, a jsem rád , že to mám za sebou. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie o nepolapitelném a neodolatelném agentu Bobu Saint-Clareovi a jeho "stvořiteli" osamělému spisovateli Francoasi Merlinovi. Skvělé gagy místy poměrně drsného ražení se snoubí s krásným prostředím Acapulca a také s krásnou Jacqueline Bisset. Jean-Paul ukazuje, že zvládá jak drsné kriminálky, tak bláznivé komedie. Ačkoli filmu by možná prospělo, kdyby se děj věnoval jen rovině špionážní parodie, tak i přesto se jedná o jednu z nejlepších francouzských komedií, na kterou se vždycky s potěšením podívám. ()

Bumerang 

všechny recenze uživatele

Bob Saint-Clare je prostě bourák. Škoda, že jeho spanilou jízdu kazí nedotažený příběh jednoho pisálka, kterého si (proboha proč) vyhlédla kost jménem Jacquelinne Bissetová a konec filmu, který je docela, ale docela mimo. Přesto dávám pět. Za první půlku filmu, Babela, Jacqueline, Acapulco a úžasnou parodii na Bondovky s nepřekonatelnými fóry. ()

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama