Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatel, vysněný hrdina brakových románů a nejlepší role Jean-Paula Belmonda... Bob Saint-Clare je nejlepším a nejrafinovanějším agentem na světě. Je vším, o čem sní jeho duchovní otec v malém pařížském bytě s otlučeným psacím strojem. Není divu, že se prolínají jejich osudy a že uklízečka, která vytrhne spisovatele ze soustředění, klidně luxuje i při přestřelce nebezpečných gangsterů. Francois Merlin je autorem už jedenačtyřiceti románů o příhodách nepřemožitelného agenta a právě dokončuje další. Na rozdíl od svého hrdiny se však nemotorný Francois neustále potýká nejen s všedními starostmi, ale také s nedostatkem peněz, a to navzdory skutečnosti, že jeho romány hltají po světě miliony čtenářů. Své trable si spisovatel vybíjí pouze tím, že všechny, kteří mu komplikují a znepříjemňují život, přenáší do svých románů jako záporné postavy, se kterými si jeho agent Bob hravě poradí. Svého lakomého nakladatele Charrona, který na něm vydělává velké peníze, ale odmítá mu vyplácet zálohy, projektuje do role svého úhlavního nepřítele Karpofa a Arianne má svůj předobraz v půvabné sousedce, studentce sociologie Christine. Ta si jednoho dne půjčí jeho knihy, aby s jejich pomocí mohla napsat sociologickou studii o důvodech obliby podobné literatury, což si Francois špatně vyloží a začne se o ni ucházet stylem svého hrdiny, neodolatelného Boba. Tím však u dívky neuspěje. Francois už má dost krvavých dobrodružství, sní o kvalitní knize, kterou chtěl kdysi napsat, a rozhodne se svého agenta zlikvidovat... (Česká televize)

(více)

Recenze (675)

nithiel 

všechny recenze uživatele

Po prvních pěti minutách jsem byl blízko k vypnutí - ještě že jsem to neudělal. Jak se ukáže, o co vlastně půjde, začne to být výborná sebeparodizující komedie. Jen scény se spisovatelem mohly být občas trošku kratší (rozhodně však ne na účet Jacqueline Bisset, ta byla v civilní čísti mnohem více sexy, než v té fikční) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ten nejlepší James Bond. Agent MI6 je sice v každém díle zdařilá parodie sama sebe, ale tahle šaškárna je zdaleka ta nejpovedenější. Akorát mi to přišlo už poněkud zastaralé, což se sice není čemu divit, vezme-li se v potaz rok vzniku 1973, nicméně už to pro dnešního diváka není tak kulervoucí jako kdysi. 80% ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Hláška za hláškou, tenhle film je prostě chrlí jako na běžícím pásu. Belmondo je zde prostě nepřekonatelný. Jacqueline je překrásná a padouchové padají ze stromů jako hrušky, co více si přát? :) ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejelpší Belmondův film u kterého se skvěle bavím i po jeho několikátém shlédnutí. Docela bych chtěl vidět film s Bondem a Bobem Saint-Clairem najednou, to by bylo pošušňáníčko :-) ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Nejprve zároveň přehnané, ale také s elegancí zparodování sama sebe, pak přechod k originálnímu nápadu s psaním románu a nakonec to lze vnímat jako (nechtěný?) Veberův odkaz o tom, jak se mohou někdy tvořit špatné zápletky - prostě záleží na pisatelově náladě. To vše v jednom. Také jsem viděl od tohoto tvůrce lepší komedie, ale tahle také kypí perlami humoru, škoda, že některé gagy se dají považovat spíše jako jednohubky a při repríze mohou působit ne zrovna úsměvně (ono něco i teď už působilo spíše křečovitě, třeba to přehnané množství bitek). Jednu dobu jsem si navíc myslel, že jakoby tvůrcům stačilo, že to utáhne sám o sobě skvělý nápad s prolínáním dvou zápletek. Ale proč pořád takhle hudruji, film se mi líbil, vždyť už třeba kvůli scéně s tlumočníky nelituji jeho shlédnutí. A taky kvůli nečekaně dobrým výkonům - nečekaně proto, že jsem si nikdy nemyslel, že si Belmondo takhle ze sebe někdy udělá legraci. A jeho zdejší partnerka? Potvrdila, že je v mém žebříčku oblíbenosti právem. Jacqueline Bisset je opravdu svůdná, jak se na Francouzku sluší, ale to neznamená, že by nezaujala herecky - má rozhodně podíl na sympatiích, které jsem k její postavě choval. Zatím "jen" čtyři hvězdičky, neboť mám pochybnosti, že víckrát než jednou tenhle film fungovat nebude... Ale třeba se pletu. 80% ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Nikdo neuměl zparodovat sám sebe tak jako Belmondo. "Ano, je ze mě lazar!" "Yes !No!OK!" Na celý film koukám (i když je to po nevímkolikáté) s pusou od ucha k uchu a kochám se a kochám. A pánové se určitě kochají též, protože Jacqueline Bissetová je fakt krásná (má přece ty ramena z mramoru:-)) Scéna s tlumočníky mě vždycky odrovná a když pronesu větu "Naštěstí umím polsky", což je pravda, tak vždycky všichni vědí, o co jde a hned je líp. Opět dokonalí herci ve všech rolích i těch malých (Jean Lefévre: "Tak my si Vás napíšeme na červééén!"). Skvělý dabing. Jinak se připojuji k těm pochvalným komentářům, nemám co dodat. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Souhlasim s nazorem, ze je to snad nejlepsi film s Belmondem. Clovek se te absurdite z pera neprilis uspesneho spisovatele musi smat od zacatku do konce. Ale ani zivot Francoise neni tak nudny, jak by se na prvni pohled mohl zdat. Vyborna parodie na brakovou literaturu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Bob Saint-Clair hravě strčí do kapsy veškeré známé i neznámé, tajné i veřejné agenty. S nenapodobitelnou ležérností a grácií si dokáže poradit nejen se zlotřilým Karpofem - je schopný zatočit se všemi zločinci světa a přitom jen tak mimochodem svést jakoukoli krásku ... ovšem jen pokud mu to François Merlin dovolí. Jean-Paul Belmondo exceluje jako vždycky - a zdá se, že si svou roli náležitě užívá. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Parodie snad i filmů, které se ještě nenatočily. Bebel ukazuje jak dobrý herec je a s přehledem ustál Brocovu nálož scén, které zahrál přesně tak, aby se divák pobavil. Tento film naplno oceňuji až teď na strará kolena, protože když jsem ho viděl poprvé, tak jsem neměl nakoukaný žádný špionážní film a myslel jsem si, že to tvůrci myslí vážně :-) ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem se pro mě Belmondo stal nesmrtelným. Jeho dvojrole agenta Bob Saint-Clara a spisovatele Merlina je pro mě kultovní. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Nejlepší z Belmondových komedií ve stylu francouzské frašky. Na rozdíl od one-man show typu Kašpárek nebo Nenapravitelný, jde o skutečný film, ve kterém je Belmondův výbušný komický naturel cele podřízen skvěle napsanému scénáři, aniž by se musel ve svém blbnutí jakkoliv omezovat. A stydlivě se přiznávám, že ňadra J. Bisset ovládala mé první erotické sny. Takže i ta televize za normalizace byla nakonec k něčemu dobrá... ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Tenhle film můžu stále, je plný senzačníh humorného nadhledu na špiony a napřemožitelné agenty. J.P. se zde zase předvádí nehorázným způsobem, tohohle chlápka já holt můžu. ()

Demon.N 

všechny recenze uživatele

Braková literatura, nezničitelní agenti a řádná porce hlášek, humoru a především sebeparodie...kdo se někdy zamyslel nad absurdností nezničitelných, nemůže nemilovat Boba Saint-Claira i Françoise Merlina:)))))) Každopádně být tehdy při natáčení některých scén musel být kulervoucí zážitek...obzvlášť když ten prst zhnisal!:D ()

otík 

všechny recenze uživatele

Třetí a poslední volné pokračování „Muže z ..“ je spíše parodií, než hodnotným pokračováním. Dočkáme se sebeshazovačného Belmonda, který svého vysněného agenta představuje pokaždé v jiné roli – jednou padouch, jindy padavka, pak milenec, onde zase totální trouba. Je zde vedle mnoha skutečně vtipných scén kupa trapných a zcela kýčovitých, proložené to je zase hodně krvavými a hodně drsnými záběry nejen na dobu vzniku (on ten mozeček na talíři je docela maso i pro dnešního diváka). Tento těžce kýčovitý film jen těžce drží dohromady a postupem času jsme rádi, když se děj věnuje skutečnosti a skutečným osobám. Ale je to klasika, která si svých 60 % rozhodně zaslouží. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Pro mě určitě nejlepší komediální Belmondovka. Bob je prostě klasa! Co se mi líbí nejvíc, že jde vidět, že sám Bebel z toho měl srandu, když se ten snímek točil, všimli jste si toho výrazu ve tváři? Takový už nikde jinde neměl. Tento film si prostě užil ...od té doby si ho užívají diváci. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Yes, no, OK!... kól mi bek! Nejlepší komedie z Evropy. Ke konci už je to opravdu silná fantasmagorie (sanitky) a trochu to ztrácí tempo a dech, ale pět hvězd dávám za to, že je to nesmrtelná klasa. Neskutečný frajer Bob Saint-Clare, každý jeho pohyb, každá věta - absolut macho! :D "Jen příjď, ty oceáne temný, jak duše má. Z vln tvých teskných sten dých a zoufalost moji dobře zná..." - "Hezký verš, odkud je?" - "Ode mne!" ()

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama