Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sergio, ambiciózní a nadějný režisér, se stane doslova posedlým napsáním a natočením westernu. Hledá inspiraci pro svůj scénář, a tak se rozhodne vycestovat do pouště Atacama v Chile, kde si ho spletou s mužem jménem Diego. Diegovi rozzuření nepřátelé chtějí svého soka potrestat za jeho provinění, jenže omylem unesou Sergia. Brzy na to se Sergio ocitne v odlehlé chatě v nejsušší části Země. Jeho jediným společníkem je starý muž, který se nakonec stane jeho přítelem. Když ho později navštíví svůdná Maria, bývalá milenka Diega, Sergio pohltí zvědavost a snaží se vypátrat, jak se vlastně Diego dostal do téhle šlamastiky. Důležitější je ovšem zůstat naživu, aby mohl vytvořit svůj vysněný scénář. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

markotter 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad a také skoro výborné provedení. Alespoň do poloviny, než začnou padat první výstřely a mrtví k zemi. Do té doby je to nápadité, s výbornou hudbou a plné napětí. Jakmile se ale začne střílet, režisér si asi myslel, že se každá mrtvola musí vejít do nějakého časového rámce a film ztratí tempo. Originální je pořád (režisér se nebojí nechat postřílet i malé děti a starce), ale prostě to nějak drhne. Ale i tak je to kvalitní připomínka westernových bijáků ze 70. let. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

I když tenhle film v republice do 8.9. 2013 nikdo neviděl, přesto mě ho strejda Malarkey doporučil jako velmi kvalitní biják, jako argumenty použil to, že film jde od 20h na Cinemaxu a bude s titulkama. Tak silným argumentům se těžko odolová a i když strejda Malarkey se nakonec sám nedival, protože dal přednost telenovele Zamilovaná žena díl 154 až 156, já tenhle kousek dal a absolutně nelituju. Jedná se celkem neorotdoxní příběh, který je podpořen fotograficky kýčovitýma záběrama. Není to western v pravém slova smyslu, ale není to ani newestern. Zvláštní zápletka současné doby se postupem času z příběhu vytrací, začíná se hýřit kulkama a ukončování dýchací činnosti lidí nás spolu s hudbou, kostýmy a exteriéry přece jen přenáší do starých dobrých westernových časů. Film netěží s příliš velkého napětí, ale poměrně neortdoxního scénaře, který člověka nutí seděl, čumět a čekat kdo padne a kdo odťape po svých. ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama