Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katy (Jeanne Moreau) a Michel (Jean - Paul Belmondo) jsou někdejší manželé. Obzláště Katy má velikou touhu pomstít svého otce a pokořit ego dalším lidem, kteří jí ještě leží v žaludku. K tomuto úkolu si vybere právě svého bývalého manžela Michela, vášnivého sázkaře, ale jinak dobrého chlapa. Poté, co se jim společnými silami podaří zruinovat majitele písečné pláže, vydají se na větší rybu - milionáře Lacharda. Všechny tyto akce však komplikují další z řad podvodníků ... (MJMilan)

(více)

Recenze (30)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak v tom úvodním podrazu jsem se vůbec neorinetoval a tentokrát to určitě nebylo lihovinou. Druhej podraz už byl jinačí kalibr. Člověk má po tom úplně chuť jít a taky někoho podrazit, když je to tak sexy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Francie svůdná, Francie osobitá. I taková Francie je. Samozřejmě v případě, kdy se k tomu přimotá Jean - Paul Belmondo. To je Francie ještě dokonalá...ale o tom zase někdy jindy. Banánová slupka je každopádně příjemný film, ale mrzelo mě, že se u něj tolik nesměju, protože všecko ostatní fungovalo, co se týče chemie, docela dobře. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud podvodníci podvádějí podvedené a ještě se přitom podvádějí mezi sebou tak, že se pozice podvodníků a podvedených často mění, tak je to skvělá výchozí pozice pro povedenou taškařici. K té však, bohužel, nedošlo. Přesto musím konstatovat, že se krásně podvádělo v době, kdy kolem nás nepobíhal internet a televizi si podvedený zapne jen v případě, kdy to podvodu nemůže ublížit. Je to také doba, kdy by se Belmondo ještě nepustil do podvodu sám a pouze kryje vyfintěná záda Jeanne Moreau. Není to na škodu, ale kvalita podvodu s pískem mi poněkud unikla a podvod s koníčky zase vyžadoval, aby milionář Lachard nejednou uklouzl na dobře viditelné banánové slupce. Takže sečtu-li všechny klady se všemi zápory a vydělím to postavením Jupitera vůči Venuši, tak mi z toho vychází pohodový průměr. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Klasická kriminální komedie o několika podvodníčcích, kterých vznikaly na přelomu 50. a 60. let ve Francii kupy. Potěší pár vtipů, velmi kvalitní obsazení v čele s Jeanne Moreau a Belmondem, který svůj komediální talent naplno uplatnil o pár let později. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Taková starší verze klasického PODRAZU s ústřední dvojicí muž-žena, v tu dobu hvězdně zářící Jeanne Moreau a již strmě stoupající hvězdy Belmonda. Rozdíl je určitě v pojetí chápání zločinu. Zatímco u Podrazu je to bráno spíš s rošťáckým humorem a sportovním si dokazováním, co všechno zvládneme, u BANÁNOVÉ SLUPKY se nahlíží na podvodné jednání s výčitkami svědomí hlavních protagonistů, které jsou umenšeny předpokladem špatného charakteru okrádané postavy. V samotném závěru pak při zjištění minulého pochybení, dochází k navrácení peněz. Podvodná činnost je zde chápána pouze jako nutné zlo obživy, jako dočasná životní etapa, kterou je třeba překonat, což se na konci daří. Jistě i partnerské soužití nabízí nové způsoby zločinecké práce a vybírá si i nová témata a konflikty i uvnitř týmu zlodějíčků. Ve výsledku je tedy tento film krom tématu dost odlišný od PODRAZU. Není tak rozmáchlý, akční a epický. Je nízkorozpočtový. Nejvíc asi stálo obsazení. Ačkoli Podraz se mi líbil víc, Banánová slupka tu byla dřív a není to film vůbec špatný. 67% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

První podvod je hezky provedená rychlovka, která má šarm, druhý je zdlouhavější a chvílemi nudí. Na jedno podívání obstojné. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle se kope první podvodnická liga. Zdvořilé úsměvy, milá slova, šarmantní a přesvědčivé vystupování a vybroušený plán. Jediné, čemu můžete věřit, že pravda existuje, jenže není vůbec jasné, kde a kdo ji právě říká. Velmi milá a vtipná komedie. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Nádherně vygradovaná závěrečná půlhodinka zachraňuje dojem z celýho filmu. Jeanne Moreau hlasem Jany Preissové slušně hláškuje, občas sice padne facka, ale jinak se všechny ty nepravosti dějou s noblesou a nonšalancí. K tomu ty luxusní hotelové apartmány, letištní haly a nezbytné zákruty na Azurovém pobřeží. A pointa jak víno. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Svižná krimikomedie s poněkud složitou zápletkou trochu vypadává z rytmu. Zajímavé je, že scénář napsal Claude Sautet a asistentem režie byl Costa-Gavras. Ve vedlejších rolích sympaťáci Claude Brasseur, Jean-Pierre Marielle. Není to úplná špička, ale rozhodně stojí za zhlédnutí. Produkce: Capitole Films ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úsměvná záležitost s velice příjemným hereckým obsazením a hudebním podmazem, Jeanne Moreau je rozkošná podvodnice a okouzlující lhářka, Jean-Paul Belmondo neobyčejný sympaťák a v plavkách neodolatelný, aneb když se podvodníci pokoušejí převézt podvodníky, k tomu se podvádějí navzájem, v danou chvíli se neví, kdo mluví pravdu a kdo lže, mě to jednoduše řečeno baví. Za zpěv, tanec na chodbě a krásný (pohádkový) závěr přihazuji čtvrtou hvězdičku. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Podvodnická komedie s dvojicí Belmondo - Moreauová. Je složená vlastně ze dvou částí, každá na jeden podvod. V té první se o zábavu stará především Belmondo vydávající se za německého obchodníka. Ta druhá zase připomíná Podraz, jakoby si jeho tvůrci zápletku vypůjčili odsud, protože se jedná o podobné manipulace s dostihovými sázkami prováděné na bohatém hejlovi (zde je to můj oblíbený Gert Fröbe alias Goldfinger). Zařazení písničkové sekvence s Jeanne Moreau mi připadá jako navýsost zbytečné a do filmu se nehodí. Přesto je Banánová slupka celkem slušná zábava. Lepší Belmondovy zlodějské či podvodnické komedie (Sympatický dareba, Velký šéf, Nenapravitelný, Kašpárek...) měly však teprve přijít. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slaboduche, este ten prvy podvod, no, dobre... ale potom sa to uz topi v nezazivnosm balaste, planom tempe ... fakt len liznute po povrchu, zatuchlinu casu tu citit na kilometre : 50 % ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jiných bezduchých filmů, Banánová slupka měla děj, měla dokonce i spád a dobrý konec, co více si u filmu přát. Kdo má rád Belmonda a jeho filmové lhání, tak si rozhodně přijde na své. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Belmondo alias německý obchodník je v první polovině vynikající. Ve druhé půlce ho sice lehce přehrává Gert Goldfinger Fröbe, ale Bebel je stále dostatečně šarmantní a jako podvodník neodolatelný. I když nutno říci, že Banánová slupka je jakýmsi rozehřívacím kolem pro jeho pozdější role okouzlujících gaunerů. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná komedie o podvodníčcích,co chtějí napálit podvodníky,ale v zádech mají další podvodníky.Heslo filmu,nevěř nikomu. ()

Reklama

Reklama