Reklama

Reklama

Jack Ryan: V utajení

  • USA Jack Ryan: Shadow Recruit (více)
Trailer 1

Vzhledem k nízkému věku toho má Jack Ryan za sebou poměrně dost – těžké zranění z války v Afghánistánu, které ho málem doživotně zmrzačilo, náročnou rekonvalescenci, doktorát z ekonomie a práci ekonomického analytika v CIA, kterou před svým okolím a dokonce i před vlastní ženou (Keira Knightley) úspěšně tají. Když zachytí nestandardní operaci provedenou ruským finančním gigantem, pošle ho jeho řídící důstojník (Kevin Costner) do Moskvy, aby na místě zjistil, co se děje. Jack se hned po příletu musí proměnit z finančního úředníka v akčního hrdinu se vším všudy, protože jeho přítomnost v ruské metropoli není vítaná a jeho původně přátelský průvodce mu to dá dost jasně najevo tím, že se ho pokusí zlikvidovat. První kolo Jack přežije a postoupí do druhého – k setkání s oligarchou Viktorem Čerevinem (Kenneth Branagh), který osnuje plán, jenž může zásadně otřást světovou stabilitou. Zdánlivě má k dispozici všechny trumfy, včetně Jackovy ženy, která se impulzivně rozhodla manžela na moskevské služebce překvapit. Pokud má Jack Ryan zachránit svět i svou Kathy, bude se muset z roztřeseného zelenáče proměnit v chladnokrevný stroj, který se nebude bát myslet a střílet najednou. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (497)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $50,577,412Tržby Celosvetovo $135,511,030Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,946,229Tržby za predaj DVD v USA $7,540,027║ taký skromnejší thriller, ktorý sa viac drží pri zemi, dokonca aj záver nevyznie tak vypäto ako by v konečnom výsledku mal, režisérsky v pohode, herecky tiež, škoda že film nedá niečo málo na vrch takto zapadne v priemernosti /60%/ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný špionážny thriller. Má pomerne dobrý príbeh o schopnom finančnom analytikovi tajne pracujúcom pre CIA, ktorý má za úlohu týmto spôsobom sledovať ekonomickú oblasť, aby mohol odhaliť prípadné financovanie terorizmu. Raz si všimne zvláštnych účtov pochádzajúcich z Ruska, preto odletí do Moskvy na audit a tu mu nielen začne ísť už čoskoro o život, ale navyše zisťuje, že vplyvný magnát chystá rozsiahle sprisahanie, ktoré by ekonomicky najviac ublížilo práve USA a tak spolu so svojimi pomocníkmi musí urobiť všetko preto, aby tomu zabránil. So spracovaním som dosť spokojný, už od úvodnej fázy, ktorá výborne zoznámi s hlavným hrdinom som mal z toho na pomery tohto typu filmu skutočne dobrý pocit a našťastie o ten som neprišiel až do konca. A môže za to aj táto pomerne netradičná kombinácia výrazných prvkov z dvoch období, keďže z deväťdesiatych rokov si film berie napríklad konflikt medzi USA a Ruskom, zapojenie priateľky hlavného hrdiny do akcie a viacero klasických situácií, ako záverečná jazda s dodávkou a zo súčasnosti zase obzvlášť hlavného hrdinu, ktorý nie je typický zabijak, ale skôr intelektuál, takže svaly nahradil mozog alebo aj celá tá teroristická hrozba, v ktorej nejde prioritne o útok zbraňami, ale inteligentnejším, v tomto prípade ekonomických spôsobom. Navyše film sa nesnaží tváriť zbytočne vážne, ale berie to skôr takou trochu odľahčenou cestou, pričom aj tá občasná naivnosť je viditeľne zámerná, poteší aj veľmi dobre podaná postava hlavného záporáka a prekvapivo dobre zvládnuté dlhšie dialógové sekvencie, hlavne celá časť v reštaurácii a navyše sa to celé nesie vo veľmi svižnom tempe, takže toto mi sadlo až prekvapivo dobre. Akcie tu moc nie je, ale tá ma nesklamala. No v tomto type filmu, ktorý je už predsa len trochu realistickejší, než bežné akčné filmy menej výraznú akciu rozhodne nepovažujem za zápor, práve naopak, aspoň to pôsobí tak uveriteľnejšie, len to samozrejme mohlo byť drsnejšie Ale aj tak tie tri akčné sekvencie sú zvládnuté bez väčších problémov a hlavne spomínaná záverečná jazda ma milo potešila. Herecké obsadenie je na tom dobre, jedine hlavný hrdina mohol byť trochu charizmatickejší, ale ani Chris Pine nie je zlý a dokonca ma prvýkrát aj celkom bavil, k tomu veľmi príjemná Keira Knightley, poteší Kevin Costner ako nadriadený hlavného hrdinu a samozrejme aj výborný hlavný záporák Kenneth Branagh. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, na pomery tohto typu filmu mi to sadlo výrazne nadpriemerne, kde funguje všetko tak, ako aj má. Vôbec som nevedel, čo od tohto filmu môžem čakať, ale dal som mu šancu a našťastie nesklamal. O nejakom nadšení samozrejme hovoriť nemôžem, ale po všetkých stránkach ma to dosť bavilo. 75% ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Strach se šíří tradičně z Moskvy, odkud finančním terorismem hrozí zlosyn, který "pije jako Rus" a hovoří s teatrálním přízvukem Kennetha Branagha. Ohrožuje hrdinovu vlast, měnu i lásku; zkrátka špionážka jako každá jiná, agent se nemusí jmenovat zrovna Ryan. Ale drží si vcelku stylové napětí starosvětského žánru s dialogy na ostří nože, pokerovými tvářemi a zákeřnými údery v rukavičkách. Zprvu zmatený mariňák s odborností analytika Wall Street se v akci zorientuje rychleji než jeho prapředek ze Tří dnů Kondora - a kdo se ztrácí v matematické džungli bankovního záškodnictví, může obdivovat alespoň výkonnost počítačů, od oka tisíckrát hbitějších než film sám. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Filmové ryanovky (o knižných nehovoriac) šli vždy mimo mňa, ale videl som všetky a tá s Benom Affleckom bola skvelá a mrazivá. Od reštartoprequelu som očakával nemalé veci. Ktoré sa však, bohužiaľ, nedostavili. Pine nebol úplne nemožný kandidát na túto postavu, Keiru Knightley mám rád, Jackovho mentora si zahral Kevin Costner, ktorý pod správnou režijnou taktovkou vie byť značne parádny a tá režisérska taktovka tentokrát vyzerala nádejne: Branagh je dobrý herec i režisér a tu si navyše strihol ústredného zlosyna. Nanešťastie, Jack Ryan: V utajení je brutálne nezaujímavý, miestami až hlúpy, protivne nudný a plný mdlých postáv. K tomu málo (a zlej) akcie. Celé zle (vrátane tržby: celosvetových 135 miliónov pri 60-miliónovom rozpočte). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pokud zjistíš pravdu, uvěříš jí?" Zlí Rusové se zase jednou rozhodli zlikvidovat tu hodnou Ameriku, která by nikdy, ale skutečně nikdy, neřešila svoje zadlužení vyvoláváním válek po celým světě. A tomu je třeba zabránit, k čemuž má USA dostatek tajnejch služeb i jejich agentů. Vznikl z toho špionážní snímek, kterej je pro mne svou pohodovou naivitou tak svižně zábavnej, jak jen to je za danejch okolností možný. ()

Galerie (248)

Zajímavosti (28)

  • Snímek je určený i divákům, kteří postavu Jacka Ryana neznají. Příběh nevychází oproti dřívějším filmům s Jackem Ryanem z žádné knižní předlohy. (filmsim)
  • Když se novináři ptali hlavního představitele (Chris Pine) na možnost pokračování, odpověděl: "Ne. Nemyslím si, že film vydělal dost peněz, aby se natáčelo pokračování. Toho hluboce lituji. Jack Ryan je skvělá značka a já doufám, že dostane pátý život, i kdybych nemohl být jeho součástí. Miluji špionážní filmy." (Hal_Moore)

Související novinky

Filmový Rainbow Six je na cestě

Filmový Rainbow Six je na cestě

17.01.2023

Studio Paramount čerstvě oznámilo novou adaptaci Toma Clancyho. Tentokrát se bude jednat o román Rainbow Six, jenž bude navazovat na snímek Tom Clancy: Bez výčitek a tudíž se v něm vrátí i Michael B.… (více)

Rainbow Six obsazuje hlavního hrdinu

Rainbow Six obsazuje hlavního hrdinu

21.09.2018

Herec Michael B. Jordan (Black Panther, Creed) získal hlavní roli v chystané sérii filmů podle knih Toma Clancyho od studia Paramount. Jordan by tak měl ztvárnit postavu Johna Clarka, a to nejprve ve… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Rychlý a zběsilý Bourne?

Rychlý a zběsilý Bourne?

12.11.2013

Bez Matta Damona už to tak trochu nebylo ono. Jeremy Renner je sympaťák, ale Bourneův odkaz zaznamenal ve srovnání s finále původní trilogie citelný pád tržeb (Ultimátum utržilo celosvětově 445… (více)

Reklama

Reklama