Reklama

Reklama

Strach nad městem

  • Francie Peur sur la ville (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

V pařížských ulicích řádí vrah, který si své oběti pečlivě vybírá. Říká si Minos, podle postavy z Dantovy Božské komedie, a svými zločiny chce očistit společnost od bahna, které představují ženy žijící amorálním způsobem. Nejdříve jim vyhrožuje po telefonu a pak udeří. Vyšetřování vede inspektor Le Tellier, který je znám svými poněkud netradičními způsoby a především svou buldočí povahou, s níž se honí za „svými“ zločinci. V tomto případu nemá Le Tellier příliš času, neboť Minos stále uniká a nechává za sebou oběti doslova inspektorovi pod nosem... Strach nad městem byl již šestou spoluprací režiséra Henriho Verneuile a Jean-Paula Belmonda. I zde je Belmondo šarmantní, svůdný a neúprosný. Jeho kaskadérské kousky ho v tomto filmu málem stály život. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

stare francuzske kriminalky maju svoj smrnc dodnes, ale zda sa mi byt precenovany tento film 

Kubeska

Kubeska (hodnocení, recenze)

Dal jsem tomu sice 4*, ale příjde mi dost divné, že Belmondo neodhalil vraha dřív, když se s ním honil po střechách, pak ho ještě několikrát potkal, ale vůbec ho nepoznal.

MasterHowl

MasterHowl (hodnocení, recenze)

Tenhle film mě vždycky dostane. Je to asi (se Zvířetem) můj nejoblíbenější Belmondův film. Úžasná hudba, úžasný scénář, úžasné exteriéry, fenomenální JPB a jeho hraní a fyzička, úžasný VŠECHNO.

čmelák2

čmelák2 (hodnocení, recenze)

Dabing tohoto filmu není původní, pochází z TV NOVA z roku 1995. Nemáte někdo informace o původním dabingu?

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

téma skvělé, Belmondův výkon skvělý, hudba dokonalá... vykreslení sériového vraha... nemělo by být až tak konkrétní.. vždy si ho znova a znova velmi ráda pustím, někdy jen kvůli hudbě...

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama