Reklama

Reklama

Michael Jackson: Bad 25

  • USA Bad 25 (více)

VOD (1)

Dokument mapuje vydání stylotvorného alba „Bad" krále popu z roku 1987. Renomovaný americký filmový režisér Spike Lee svým dokumentem prozkoumal zákulisí hudebních klipů propojených s albem „Bad". Připomeneme si zde titulní píseň Bad, ale také: Liberian Girl, I Can't Stop Loving You, Man in the Mirror, Smooth Criminal nebo Leave Me Alone. S. Lee vyzpovídal osobnosti, které spolupracovali na albu „Bad". Jsou to: Quincy Jones, Siedah Garrett, Sheryl Crow, Kanye West, Martin Scorsese, John Branca, Gregg Phillinganes a další.
„Bad 25" je desáté album vydané od smrti krále popu 25. června 2009.
Quincy Jones: „Ve vztahu mezi producentem a umělcem je nejdůležitější vzájemná důvěra. Trochu to připomíná milostný vztah, protože producent musí mít sólistu opravdu rád. Musí mu přát úspěchy a rozhodně by ho nechtěl vidět na kolenou. Obrazně by měl zpěvák producentovi věřit, že když skočí bez padáku a záchranné sítě ze třicátého čtvrtého patra, že se mu nic nestane".
Jerry Hey: „Quincy Jones těžil z minulé spolupráce s Countem Basiem, Frankem Sinatrou, Ray Charlesem a Dinah Washington. Původně hrál na trubku v orchestru Lionela Hamptona. Má na svém kontě řadu znamenitých filmových soundtracků".
Matt Forger: „Michael měl v sobě timing, jakýsi vnitřní mechanismus, seismografický cit pro hudbu. Nedal si pokoj, dokud nenašel přesný temporytmus, důležitá byla každá doba, dokud nenašel správný feeling a frázování, hudba ho musela rozhýbat. A jakmile začal trsat, věděli jsme, že jsme namíchali přesnou směs a všechny synkopy našly své správné místo". (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

jasse 

všechny recenze uživatele

Dokument mapující období vydání alba Bad Michaela Jacksona z roku 1987. Dokumentuje vlastně celou úžasnou éru Bad. Spike Lee je sám režisérem klipu "They Don't Care About Us" (obou verzí), zůstal mu nějaký neviděný materiál, navíc pozval k rozhovorům o spolupráci s Majklem po 25 letech mnoho osobností z "branže", proto je tento dokument pro fanoušky Michaela Jacksona velmi zajímavý. - mocík, thomas300, Ezio, teresis1986, Biatch, othoman, kotasbk, Lloris - jsem přesvědčená o tom, že jste ten dokument nikdy neviděli, vy blbečci...Naopak zajímavý komentář: Skuby47 ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

I když šlo o zkrácenou verzi, bylo milé se setkat se starou partou s odstupem let, a celkově bylo příjemné nechat se vtáhnout opět a zas do světa jedinečného nepřekonatelného krále popu. Přestože kolem jeho života i "smrti" je stále nejasno, kažkdý takový pohled na věc je malou hvězdičkou naděje ukázat tohoto génia v pravém světle, pokud to někdy bude vůbec možné. Jedno máme všichni zúčastnění společného, Michaeli - Milujeme Tě oddaně a tak to zůstane bez ohledu na cokoli...;-) ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Chýbalo mi viac príbehov od ľudí, čo sa podieľali na albume, viac vtipných príbehov o tom aký bol Michael. Namiesto ľudí, ktorí nemali nič spoločné s produkciou albumu, nechápem, prečo tam sú. Mariah Carey tam je úplne najzbytočnejšia, žiadne myšlienky nepriniesla, nič v podstate nepovedala. Kanye West, i keď sa nepodieľal na albume, tak jeho komentáre boli aspoň zaujímavé a vtipné. Nemôžem zniesť úškrnok Johna Branca a jeho falošné slzy. "do not trust John Branca" - Michael Jackson. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě jako laikovi nenapadlo, jak je příprava a natáčení jednotlivých videoklipů, nehovoře o celém albu, složitá a časově náročná práce. Dokument uceleně tuto problematiku divákovi přibližuje ústy jednotlivých aktérů a bravurními pěveckými a tanečními ukázkami výsledného výkonu charismatického Michaela Jacksona ve studiu i na koncertech. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Oslavný dokument obsahující několik pohledů do zákulisí. MJ byl velký perfekcionista. Můj jubilejní komentář číslo 1000 na ČSFD. ()

vinc_vega 

všechny recenze uživatele

Dokument síce chabý, ale odpadom ho ohodnotiť je už fakt drzosť. Dokument pôsobí akoby bol šití horúcou ihlou, ale pozitívny dojem bezpochyby zanechá. M.J. bol a zostane pojem i do budúcnosti, zaslúžil by si podrobnejšie a dôslednejšie spracovanie svojej kariéry. Ono fakt stačí len málo, dať dokopy zopár hitov, zopár kecov okolo a je to. A presne o tom je aj tento film. Nič viac. Na jednej strane škoda, na druhej minimálne príjemná spomienka. Dobré tri, vy rite! ()

subic 

všechny recenze uživatele

Jsem zaujatý. BAD patří do mých TOP10 alb všech dob, ač jsem odkojen britským progresivním a psychedelickým rockem. Vzpomínky těch, kteří se před 25 lety podíleli na vzniku alba. Takhle vznikaly jednotlivé songy a takhle vznikaly i klipy k nim. Miluju klipy z osmdesátek s příběhem. Bohužel ČT art uvedla jen tu nejkratší verzi 65 minut, ale i tak zaplať pánbůh za to. ()

jarmil8 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze verzi krátkou v TV a bylo to milé, nostalgické a vcelku i zajímavé. Nicméně i s ohledem na Jacksonovo pedantství zde kupodivu nepadl téměř jediný kritický hlas (skromné povzdechnutí kytaristy Dirty Diany, že ticho je v hudbě občas také důležité) a byli jsme nuceni se dívat na slzičky v očích všech, když se mluvilo o mistrově smrti (bez toho bychom jejich blízké přátelství asi nepochopili). Je to nepokrytě oslavný film a reklama na výtečné album. ()

Reklama

Reklama