Reklama

Reklama

Afghánistán, země míru a meče

(TV film)
  • USA Afghanistan, the Country of Peace and Sword (festivalový název)
Česko, 2012, 52 min

Režie:

Petr Zrno

Obsahy(1)

Čeští dokumentaristé navštívili afghánské provincie Lógar a Vardak a na malých předsunutých základnách žili s americkými, českými a afghánskými vojáky bojujícími proti Tálibánu. Slabě vyzbrojení povstalci nejsou schopni porazit koaliční jednotky, ani obsadit města. Jsou ale schopni blokovat komunikace, citelně zasahovat afghánskou administrativu a udržovat si stínovou vládu nad značnou částí obyvatelstva. Jejich cílem je vyčerpat vůli Aliance pokračovat v boji. Jak se ve válce s neviditelným nepřítelem daří udržet průjezdné komunikace, ochránit civilní obyvatelstvo nebo postavit školu? Jaká je spolupráce koalice s místními hodnostáři? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, co se v Afghánistánu děje a proč. Čistá výpověď o tamním chodu života nejen vojáků. Žádné přehnané emoce ani detaily. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Musím podotknou dívat se na to dá, víckrát si to pouštět nebudete. Oceňuji, že tam jsou nejsou zbytečně přehnané emoční chvilky, dokumentární film na mě působil suchým dojmem, co má obhajovat vyhozené prachy za tuhle misi. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama