Reklama

Reklama

Polibek od Putina

  • Dánsko Putin's Kiss (více)
všechny plakáty
Trailer
Dánsko / Rusko, 2012, 85 min (Special Edition: 59 min)

Kamera:

Lars Skree

Hrají:

Vladimir Putin

Obsahy(1)

Marie miluje Putina, a proto pracuje pro mládežnické politické hnutí Naši. Nezávislý novinář Oleg stojí na druhé straně. Dánský koprodukční snímek z vítězné kolekce festivalu Jeden svět 2013. Trochu jiný pohled do podstaty ruské demokracie „putinovského sýlu". Potkáme se s Mášou, tiskovou mluvčí hnutí Naši – mládežnické politické organizace, podporující současný ruský systém. Náplní její práce je však rovněž bránit politické opozici v šíření svých názorů mezi Rusy. Během předvolební kampaně však Máša poprvé začíná pochybovat o svojí úloze v tomto hnutí. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSME DEMOKRATICKÉ, ANTIFAŠISTICKÉ, MLÁDEŽNICKÉ HNUTÍ NAŠI. AŤ VŠICHNI SLYŠÍ, JAK SE JMENUJE NEJLEPŠÍ ZEMĚ NA SVĚTĚ: RUSKO, RUSKO, RUSKO!“...... /// NAŠI - mladí lidé milující Putina a Medvěděva. Nezávislej novinář Oleg Kashin a Marie Drokovová vyprávěj o svých zkušenostech s hnutím. Oleg vo tom, jaký jsou svině, Máša u těch ,,sviní“ dělala kariéru. Děti dělající politiku, sjezdy, manifestace – nevím jak vám, mladším, ale mě to kurevsky něco připomíná…. A i když mi místy z toho co slyším běhá mráz po zádech, je to prostě politickej dokument, ze kterýho má určitě radost opozice, možná Chodorkovskij, ale abych pravdu řek, nic víc, než informaci o existenci hnutí a utvrzení o ,,zvláštnosti“ demokracie v Rusku mi nepřinesl. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem studentka vysoký školy a přemejšlím, jak udělat radost prezidentovi. (ty vole, to by se Milošovi ještě víc zvětšila hlava…) 2.) Můj Bůh je Vladislav Surkov. 3.) Thx za titule ,,trasprd“ a ,,moi.caterine“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že som vyslovene (politicky) protiamericky orientovaný, netrpím utópiou, že to čo sa deje v západných krajinách, je vyslovene len ich doménou. Je jasné, že dezinformácii občanov či vymývaniu mozgov mládeži sa venujú aj v Rusku, nie len v USA. O Putinovom "HitlerJugend" alias "NAŠI" som nevedel, ale som rád, že som si rozšíril obzor. No čo dodať k osudu mladej, 18 ročnej hovorkyni, ktorá po neúspechu pri "voľbách" prešla na opačnú stranu. Mladí ľudia sú najlepším objektom na manipulovanie, sú vhodným nástrojom na prevrat či slepé plnenie rozkazov pohlavárov "všech zemí", o čom sme sa presvedčili aj my, pri nežnej revolúcii v 89'. Dnes už "všetci" vedia, že to bol obyčajný biznis, kedy komunisti predali už tak rúcajúci sa systém, západnému kapitalizmu. Samozrejme je hrozné, keď je niekto vzhľadom k svojmu inému názoru prenasledovaný, ba dokonca napadnutý. O tom niet pochýb. Takže suma sumárom, Putin je napriek pozdvihnutiu životnej úrovne v Rusku ten zlý, Obama so svojou demokraciou a neustálou teroristickou politikou ten dobrý. Škoda len, že si demokraciu ako takú všetci vysvetľujú po svojom, pričom akoby nemala žiadne pravidlá. Človek už naozaj nevie komu môže veriť, kto za kým stojí, kto koho finančne dotuje, aby sa dostal k moci a tak držal opraty nad svojimi vlastnými záujmami. Na záver už len dodám, že by ma veľmi zaujímali dve veci. Keď sú "NAŠI" na strane milovaného Putina, na koho strane sú TÍ DRUHÍ, ktorí jednoznačne stoja za zrodom tohto dokumentu, a či by Máša, v počiatkoch zarytá zverenkyňa ruskej propagandy, prešla na opačnú stranu k opozícii, aj v prípade víťazstva vo voľbách. Prezliekanie kabátov je v dnešnej dobe tak "neobyčajné", až človek stráca prehľad, čomu tí - nie len naši politici - vlastne veria. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument je čistě jen o politice a časem mi to už tak unavovalo, že jsem to po 45 minutách vypnul. Jed zde hodně postav opozice které se chtějí dostat k moci. Asi je mrzí, že se obyvatelům daří relativně dobře a už dlouho v Rusku nebyla občanská válka. Štěstí že se neodváží vrtat do Ruska Američané, aby skončilo jako Libie, kde spolu nyní válčí o moc 40 ozbrojených klanů o moc a Tripolis je nebezpečnější město než Bagdád. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zajímavé.. O existenci Putinjugend -éé teda pardón, hnutí Naši samozřejmě- jsem nevěděl. Je až fascinující kolik mládežníků si na tom fičí přestože jde úplně okatě o normální vymývání mozků. Už jen neustálé zdůrazńování, že jde o protifašistické hnutí(přestože v praxi jde spíše o boj proti amerikánské formě imperialismu a kapitalismu) svědčí o cílené, promyšlené a zručné manipulaci s pojmy, symboly a hesly. Na stranu druhou jde o né příliš zručně vystavěný dokument. Novinář Oleg se tváří jako nositel pravdy, přitom upřímnější a silnější by bylo přiznat, že dokument slouží především jako štít chránící jeho osobu před dalším útokem(protože mezinárodně známý dokumentarista se odstraňuje hůře než anonimní ruský novinář). Oleg a spol možná až příliš tlačí na své přesvědčení, že provokace a útoky Putinjugend cíleně organizují jejich vůdci, že jde snad o útoky na "objednávku"..Přitom skutečnost může být mnohem rafinovanější a strašidelnější: Oni příkaz nepotřebují, jednají na vlastní pěst na základě svého vlastního (ikdyž samozřejmě vštěpeného) přesvědčení... Důležitou postavou je Máša, která tomu celému dodává punc uvěřitelnosti. Bez ní by to byl jen další konspirační blábol. Sama sice nepřichází s ničím určujícím a průkazným, ale minimálně její přerod z vygumované ovce do samostatně uvažující bytosti, která je ochotna přiznat, že je něco asi špatně, je dobrým námětem k zamyšlení. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Na tohle by se měli podívat především diskutující z Novinky.cz, kteří provolávají ruskou politiku do nebe. Ačkoli myslím, že ti by to stejně asi nepobrali... /// Takhle si představuju moderní dokument. Je vidět, že Dánům jdou nejen výborné celovečeráky. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Rusi musia mať vždy niečo extra a aj demokraciu majú na ruský spôsob. Preto aj na vymývanie mozgov sa musí ísť systematicky už od mladého pionierskeho veku. Hnutie NAŠI poskytuje Putinovi mnoho služieb, najviac ma zaujala schopnosť prekaziť vopred známe masové demonštrácie pomocou ešte masovejších zhromaždení členov hnutia. Celý dokument je akoby životopis alebo medailón mladej nádejnej hovorkyne Máši, dievčaťa ruského výzoru, krv a mlieko. Tá to ale celé iba spája a je príkladom, ako sa stať súčasťou mašinérie a ako sa to môže vyvinúť. Až poukázanie na veľkú politiku, prenasledovanie novinárov a ich terorizovanie je zámerom filmu. Škoda, že aj v kratšej SE verzii druhá polovica filmu stráca tempo, prezentuje lyrické scény a až do konca neprináša nič nového. Najviac tak zaujme kariéra hovorkyne Máši, hoci nebolo cieľom poukázať na takúto figúrku v mladom veku zmätenú vrúcnym Putinovým bozkom. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Mimořádně kvalitní dokumentaristická práce. Vyprávění o ruské společnosti, organizaci Naši, novináři a jedné politicky aktivní dívce, která se dostala mezi dva mlýnské kameny. Forma celého dokumentu je zdařilá filmová dramatická variace, v níž si můžete vychutnat precizní všeříkající záběry. Ty v přesném načasovaném rytmu narativně vybrušují morální dilema hlavní hrdinky, v pro ní výhodném systému. Ale co se stane když začne pochybovat? Na pozadí celého příběhu se dozvíte o ideologii současného Ruska, o manipulaci mladé generace, o strachu a paranoie...ta ovládá Kreml neustále. Pro lidi zajímající se o politologii, sociologii či filozofii je to povinná "četba". 90%. ()

DonQ 

všechny recenze uživatele

No jo historie se opakuje. Rusko je zkrátka nádorem Evropy a člověk si uvědomuje, že to co Putin provádí má zjevnou paralelu na dobu tak před 80 lety ve Výmaru. Je zajímavé jak je občanská společnost u nás stále neviditelná. Když vidím co se děje v Rusku, tak si říkám, jestli to je dobře či vlastně nikoliv, že my tu máme jen "cool placky se senilnícím Karlem". No máme se ještě na co těšit. ()

Eamby 

všechny recenze uživatele

Tento znamenitý filmový výtvor poukazuje na společenské dění v Rusku, které se nedá jen tak přehlédnout. Nepoukazuje ale samostatně jen na dění v Rusku, ale celkové vztahy a činy mezi určitými skupinami lidí, které zastávají naprosto odlišné názory... a jak v mnoha případech- i tento spor vyvrcholí v agresivitu. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

V situaci, kdy Putin koncentruje ve svých rukou veškerou moc v Rusku, reorganizuje státní instituce takovým způsobem, aby se jejich výstupy dali lépe kontrolovat, kdy kritici nového režimu jsou vystaveni šikaně kolegů a sousedů, je s podivem, že se Máša Drokova odhodlala vystoupit před kamerou se svými pochybnostmi. Na druhou stranu do posledního momentu ničeho nelituje a zastáva se hnutí Naši. To se jim mohlo hodit do mediálního obrazu. Ze zpráv je možné poznat jména aktérů tohoto příběhu, ale informace ze zákulisí jsou nové. ()

yoshimi 

všechny recenze uživatele

Žádný div, že to v Rusku vypadá tak, jak to tam vypadá. Putlerjugend Naši je fakt strašidelná. A dokument rozhodně doporučuju. ()

Filomena.I. 

všechny recenze uživatele

(Jeden svět 2013) Putin zřídí jako svůj štít a své vojáky mládežnické hnutí NAŠI. Mládežníci jsou vychováváni a manipulováni sektářskými metodami k nenávisti ruské oposice a opičí lásce ke svému vůdci. Jejich zbraněmi je nenávist, cynismus, opovržení, monstrósní demonstrace síly (na něž jsou sváženi z celé země) a násilí. Dialog není v plánu. Mladičká Máša se snaží po nějaké době strávené v hnutí o pravdivý pohled. Však jen těžko těžko se člověk vymaňuje z pout sektářských… *** Další vhled do země, kde nepohodlní jsou mláceni, zavíráni… Kritičtí novináři se střílejí a dětem jsou vymývány mozky. Jeden obraz „demokratického“ Ruska soudruha Putina. *** Princezna Máša políbí odporného žabáka, jenž se v žádného krásného prince nepromění. Zůstává stále tím odporným KGBákem. Mocní jiných království zavírají oči a hlavu odvrací. Obchod je obchod a hvězda rudá v pěti kruzích neuškodí, jde jen o sportovní klání. Vojsko ruské v Čečensku, Osetii… Ctěný králi, toť není věcí království našeho, radí rádci. Obsazení Krymu a vojska na Ukrajině? Polibek smrti od Putina… ()

finn 

všechny recenze uživatele

Největší problém dokumentu je v tom, že události, na který se snaží tvůrci poukázat, nikoho (kdo aspoň zběžně sleduje aktuality z matičky Rusi) nepřekvapí. Problém další, a ne o moc menší, vidím v tom, že všechno je z pohledu opozice a je až moc vidět snaha přišít jim ono napadení. Nicméně podobný počiny by vznikat měly, jen by mi v tomhle konkrétním případě přišlo lepší natočit je až s probíhajícím vyšetřováním nebo aspoň mít v rukávu eso v podobě důkazů. ()

J.M.Novak 

všechny recenze uživatele

Perfektní a vlastně opět aktuální záležitost! V souvislosti se současným děním na Krymu je film Polibek od Putina z roku 2012, se kterým u nás přišel festival Jeden Svět, deskriptivou chování moci, institucí a organizací ovládaných prezidentem, možná vlastně „carem" Putinem. Dokumentární snímek, troufám si tvrdit, téměř objektivně sleduje velice úspěšnou předačku proputinovského mládežnického hnutí Naši – Mášu, která stojí nekompromisně za neomylným Putinem a jeho hnutím. Nutno pochválit sledování psychologie postavy, která je konfrontována s krutou realitou absence plurality politického systému a nemožnosti demokratické soutěže, které si všímá díky útoku na opozičního liberálního novináře. Doporučuji shlédnout všem, kteří se stejně jako já děsí bezhraničnosti davové psychózy, fanatických skupin lidí a manipulace. ()

Missi84 

všechny recenze uživatele

Porpvé se setkávám s hnutím Naši. Do této doby jsem o existenci netušila, což beru jako své mínus. Zajímalo by mě, jak se dostali k jednotlivým scénám například ze společných setkání, kde je zachycena právě Máša. Určitě by stálo za to se o Máše a jejich pohnutkách dozvědět více. Bylo by fajn, když by se česká média více zajímala o dění mimo ČR a informovala veřejnost o skutečně podstatných událostech a omezila tak zprávy typu: Ztratila se mi kočička. ()

Doski 

všechny recenze uživatele

Něco podobného jsem tak nějak očekával. Konečně někdo pravdivě a nezávisle zachytil současnou situaci v Rusku. 84% ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Putinovo Rusko je rozhodně zajímavý námět na film a bezedná studnice případů porušování lidských práv a násilí na opozici. Takže každý dokument o novodobém Rusku je vlastně zajímavý. Filmařsky mě ale tenhle moc nenadchnul. ()

Reklama

Reklama