Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Padesátiletý spisovatel Vili se roku 1973 v New Yorku díky svému dospívajícímu synovi poznává s ženou, která mu připomíná jeho osudovou lásku, krásnou belgickou Židovku Colette, s níž se seznámil před třiceti lety v koncentračním táboře v Osvětimi. Bohužel, Vili nebyl jediný, komu Colette padla do oka. Neurvalý zájem o ni projevil i velitel přidruženého osvětimského tábora zvaného Kanada, bezohledný a cynický Weissacker. Colette podvědomě cítí, že je vystavena jeho zvůli, a že pokud chce přežít, musí se mu podvolit. V kruté fabrice na smrt ale klíčí i další vztahy, ať už vězeň, nebo kápo, blízkost někoho druhého je jednou z mála radostí a tou největší nadějí na přežití. S postupujícím časem se ruská fronta blíží, ale osvětimské pece polykají své oběti po tisících a fašisté tuší, že jim nezbývá příliš mnoho času. Je nutné jednat. Je myšlenka na útěk bláhovým snem, nebo jedinou reálnou šancí na přežití? A jak velkou roli v našich životech hraje náhoda či něco, co bychom mohli nazývat osudem? Colette je velký příběh o útěku za svobodou, film se silnou a bezprostřední katarzí z právě viděného a prožitého. Zdůrazňuje nadčasové etické hodnoty, jakými jsou láska, svoboda, zodpovědnost za svůj život i nutnost bránit svou integritu vždy a za všech okolností. Colette není dokumentem, ale fikcí sestavenou z mozaiky skutečných, historicky doložených příběhů. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Zodiak455

Zodiak455 (hodnocení, recenze)

Po letech jsem se na to znovu podíval a srovnal to s filmem "Zpráva". Přijde mi smutné, že v tomto filmu je víc zážitků Rudolfa Vrby, než v samotném filmu o jeho útěku. 

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

Dve vyznamne veci mi na snimku vadia. 1. hlavny hrdina snowbordak, 2. prapodivny zaver.

AdamCritic

AdamCritic (hodnocení, recenze)

Ako sa volá tá pesnička, ktorá hrá v rádiu keď Waissacker sleduje Collete z okna? Je to asi 35 minúte. ďakujem za odpoveď.

Rovensky

Rovensky (hodnocení, recenze)

Přišlo mi, že autor zcela záměrně vykreslil vše černobíle. Nejsou zlí vězni, přitom se o život rvali mezi sebou často velmi brutálně, nejsou neněmečtí brutální dozorci stejně jako nejsou zkorumpovaní a lajdáčtí dozorci. A ta péče šéfa tábora či odkaz na pochody smrti, to je spíš neuvěřitelné a zároveň slabě zpracované.

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Mádl je fakt přesvědčivý herec, jako černošský agent CIA, vydávající se v Sovětském Svazu za rodilého Rusa!!!

zdenoeddie

zdenoeddie (hodnocení, recenze)

Z tych zidackych filmov mam pocit, ze kazdy kto pocuva klasiku musi byt clen NSDAP a kazdy vecer ohnut aspon jednu zidovku cez stol. Radsej si idem dat nejaky poriadny metal. Up the Irons!!!

anti.rybka

anti.rybka (hodnocení, recenze)

V hercích chybí Eva Reiterová, která hrála matku Colett. Nevíte, kam se s obsazením obrátit? 

na příspěvěk reagoval Dadel

Duoscop

Duoscop (hodnocení, recenze)

Aspon že tam není Kotek, ale ani Mádl mi tam moc nesedí. Uvidíme ale hodnocení nevypadá špatně.

na příspěvěk reagoval Martin741

Kristian_PM

Kristian_PM (hodnocení, recenze)

Skoro v každom novom českom filme samozrejme hrá Mádl !!! To nemáte iného herca, len jedného jediného?

na příspěvěk reagoval Dadel

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Minula Laska je Laska bola srajda, tak a toto ma 66%, tak uvidim. Ale zeby som sa tesil, co ja viem?

Diego

Diego (hodnocení, recenze)

Mádl ještě potřebuje pár let, do téhle role se vůbec nehodil, jednak nemám rád, když v ústřední dvojici je žena vyšší, ale oni mu ani na castingu neupravili ani obleceni, ze na nem kazdy oblek visi, jakoby ho prave ukradl tatovi. Nemluvil o tom, ze moc koukal na swarzenegera a za cely film vidime jeden vyraz tvare a to jeste ten, kdy to vypada, ze si poradne zahulil. 

na příspěvěk reagoval Dadel

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

tak já si pracně stáhnu rip a ono je to s anglickým dabingem:-(

na příspěvěk reagoval Al90

Uživatel Dadel smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Stingo

Stingo (hodnocení, recenze)

Škoda, že ještě nikdo nesfilmoval knížku Láska za ostnatým drátem, to je skutečný příběh milostného vztahu mezi náckem a Židovkou v Osvětimi.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

este z koncentrakov ma napadli dva dalsie snimky : Boxer a Smrt  od Solana a Dablova Dilna .......len na roky sa nepamatam.

T.r.i.s.h.

T.r.i.s.h. (hodnocení, recenze)

Mě úplně děsí, kolik lidí evidentně nikdy nevidělo žádnej dokument o holocaustu. Jinak si nedovedu vysvětlit to překvapení a znechucení nad praktikami v konc. táboře a to, že někteří "seděli celé titulky jako zařezaní" a "bylo jim fyzicky špatně". Mně bylo taky, ale z toho filmu. Byl blbej, místy až směšnej. Přečtěte si radši originál nebo se podívejte nahttp://www.csfd.cz/film/71406-noc-a-mlha/ nebo třeba http://www.csfd.cz/film/241876-sedm-svetel/, pak vás několik mrtvol na valníku neoddělá (a budete se moct soustředit na jiný ne/kvality filmu).

na příspěvěk reagoval Martin741

Zodiak455

Zodiak455 (hodnocení, recenze)

Velmi mne tento snímek překvapil.Mádl hrál překvapivě dobře ale pokud jste četli knihu Rudolfa Vrby ,,Utekl jsem z Osvětimi" tak mnoho věcí vám bude jasných.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Cieslar vyzera, ze asi natocil konecne nieco pozeratelnejsieho nez len tu zasranu Laska je laska ..........

Reklama

Reklama