Reklama

Reklama

Facebookoví šílenci

(TV film)
  • Kanada Facebook Follies
Kanada, 2011, 54 min

Scénář:

Geoff D'Eon

Kamera:

Ian Bibby
(další profese)

Obsahy(1)

Ať ho milujete, či nenávidíte, Facebook je nejúspěšnější sociální sítí na světě. A ať už ho používáte nebo ne, zásadně mění způsob, jakým lidé navazují vztahy a komunikují. Facebook se ovládá velmi snadno a je na něm zaregistrováno více než třičtvrtě miliardy lídí z celého světa. Naše vztahy, myšlenky, naše minulost, vzpomínky, náž život i smrt – to vše je běžně zaznamenáváno na Facebooku. To samozřejmě představuje zásadní změnu v komunikaci, stejně významnou jako byl vznik tištěných médii, telegrafu nebo televize. Každou takovou změnu samozřejmě provází nevyhnutelné neštěstí, rozpaky a problémy. Tento snímek přináší pohled na nečekané následky sdílení osobních informací prostřednictvím sociálních médií. Diváci se setkají s lidmi, kteří přišli o práci, manželství, svou důstojnost a někteří z nich dokonce skončili ve vězení – a to vše kvůli tomu, co oni sami nebo někdo další zveřejnil na Facebooku. Ve snaze dodat událostem širší kontext, komentují příběhy odborníci z oblasti sociální změny, internetové bezpečnosti a experti ze současných médií. Snímek, jenž se natáčel v Kanadě, Spojených státech a ve Velké Británii, vás vezme na zajímavou cestu po stopách jedné z nejrozšířenějších sil, jež mění společnost. (HBO Europe)

(více)

Recenze (10)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Mění životy milionů lidí. Zajímavé úvahy o nekonečně dlouhém, přítomného času na internetu a o tom, kam spěje lidská společnost komunikující a jednající na základě svojí virtuální existence. Nejsou to jen v podstatě závislí děcka, ale i podvody velkých korporací a politické machinace. FB se stává novým nástrojem lidské zloby, závisti a vší lidské špíny, vytahující se na druhé lidi. Je to jednoduché, záleží na každém jak si smysl FB vyloží, ovšem celkový pohled na tuto záležitost je zde spíše kritický. ()

Rapikk 

všechny recenze uživatele

Dokument nepřináší nic nového. Alespoň pro mě, jelikož já si hlídám své soukromí a do přátel si nepřidávám neznámé lidi. Ale jak se zdá, velká část uživatelů je schopná na FB hodit snad cokoliv. Tvůrce bych rád pochválil předevšímza množství konkrétních případů, kdy člověk doplatil na své FB statusy či zveřejněné fotky. Tento dokument by měl patřit do kategorie "nutno vidět". ()

Reklama

HaiWithLove 

všechny recenze uživatele

Já to řikám pořád, že Vancouver Canucks mají jedny z nejhorších fanoušků :D No nevím, líbily se mi nápady. Slečna, co si našla manžela a ušetřila práci matrikářce, protože už se jmenovali stejně, nebo vypovídání se zemřelé paní na její facebookovou zeď. To je asi všechno. Pan Casanova mi přišel neuvěřitelně zvrhlej. Dokument dokázal svalit vinu v každém příběhu na facebook. Trochu nevím, jestli nám chtěli říct jak skvělej face je, nebo jaká je to zrůda a máme se mu vyhýbat. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Dokument, který spíše odkrývá blbost našich anglosaských obyvatel planety než, že by poukazoval na skutečná rizika facebooku. Nějak nemám pocit, že by průměrně inteligentní Čech vyfotil, jak si chráněného leguána opéká na grilu a pak se divil, že jej úřady, kdesi v Oceánii zažalovaly. Další případy není třeba jmenovat. ()

Flamik 

všechny recenze uživatele

Myslím, že filmů podobných tomuto vznikne mnoho, ale doufám, že jejich ztvárnění bude více vypovídající. Tu jsou pouze příběhy několika lidí, které jsou svým způsobem zajímavé, ale bez hlubší myšlenky. Sice nacpané do necelé hodiny, ale kdybych si o tom přečetl pětiminutový článek, výsledek by byl stejný - věděl bych, že se něco takového, jako např. že existují kluk a holka se stejným jménem, stalo... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama