Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roky ve vězení mu mohou vyvážit už jen ukradené diamanty, ale podsvětí nezapomíná... „V kapse mám 1000 franků, na sobě šaty starý deset let, ale něco mi říká, že mám vydržet..." říká hlavní hrdina filmu Bojovník Jacques Darnay, kterému soud vyměřil patnáct let za přepadení klenotnictví, při kterém byl majitel zabit a zmizely diamanty v hodnotě čtyř milionů franků. Darnay je propuštěn předčasně, protože policie doufá, že ji dovede k ukradeným diamantům. Jediný, kdo byl tehdy zatčen, byl Darnay a policie tuší, podsvětí to ví, že on nevraždil. Nicméně diamanty chtějí všichni. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

S obličejem hezounka se může stát herec hravě idolem dam a dívek v romantických rolí, ale pan Delon te néééé. To je jinej mačos, takovej drsňák obecnej, nevím o kolik se díky tomu ošidil o srdcí slečen a paniček, ale zase získal to moje. V téhle kriminálce mě sednul dokonale a díky i v mládí krásné Anne Parillaud jsem ochoten tehle vydařené kriminálce odpustit jistou vláčnost ve druhé polovině filmu. Sice trošku žárlím, že se tam Delon vyspal s Anne Parillaud a kvůli tomu jsem chtěl ze žárliosti strhnout hvězdu z hodnocení, ale nebudu tady dělat žárlivé scény. Taky to vysvětluje tu délku filmu. On tam spal asi se třema holkama a za 90 minut to nezvládnu ani já, natož DELON, proto těch 120 minut a ta vláčnost v ději. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Z části je to dobrá Francie. To hlavně v průběhu a samotném závěru. Také je to ale neuvěřitelně natahovanej film. Celou dobu jsem měl pocit, že ta časomíra přes dvě hodiny je hrozně moc. A Alain Delon coby ne zrovna příjemná postava to všechno vůbec neusnadňovala. Všechno ostatní je ale jinak klasika a ty dvě hodiny čekání za ten závěr stojí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ach ta délka. Alain Delon jako krasavec a elegán je prakticky vždy velmi dobrý, ale filmu ubližuje délka kolem dvou hodin. Na příběh o muži, který si jde pro své diamanty přes několik překážek je to opravdu příliš. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Francouzský krimi film postavený na tváři a charismatu Alaina Delona, který se sice v první půli docela slibně rozjíždí, ale v půli druhé se zvrtne tak, že z Delonovi postavy se stane pařížský John Rambo, který sejme hravě všechny nepřátele, byť jsou v obrovské přesile, a dokonce se do něj, stejně jako do Johna, na první pohled zamiluje místní o několik generací mladší dívka... Nejvtipnější je ta smrt při automobilové nehodě...to by možná ani sám John nezvládl...(Delon z ní vyvázne bez jediného škrábnutí, všem crash testům navzdory...) Delon je zkrátka bojovník... :-( ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Své nejlepší kriminální snímky už měl Delon v době natáčení Bojovníka za sebou a z jeho výkonu už čiší rutina a stereotyp, hrát nicméně dosud nezapomněl a charisma dosud neztratil, takže tuctový scénář, který navíc je místy docela chatrný, drží nad vodou díky jeho přítomnosti. Kladem je i přítomnost mladičké Anne Parillaud, která později zazářila jako Nikita v Bessonově slavném snímku. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, žádná bomba to teda nebyla. Sice se nato dalo dívat a člověk se zase až tolik nenudil, ale bylo to takové umělé. Chvílemi mi připadalo, že to je hrozně nereálné, naivní a klišovité, někdy zase, že docela napínavé, originální a zajímavé. Je to moje první zkušenost s Delonem na režisérské stoličce, ale mohlo to být lepší. Hudba taky nebyla špatná, ale pořád se opakovala, takže po chvíli už člověku moc hezká nepřipadala. Prostě Tři muži na zabití mi sedlo více a tento snímek musím ohodnotit pouze průměrem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vládce bobrů Alain Delon vypochoduje z lapáku a několik osamělých dívek se mu ihned vrhne do náručí a níže. Některé kvůli němu zemřou, některé preventivně profackuje, všechny jsou na tom stejně jako pneumatiky jeho starého Renaultu. Ta macho postava z francouzského krimi skanzenu by byla nyní mrtvá jak telefonní budka, ale já jsem za ni rád.. Od Kdo nastaví kůži vybroušenější styl, několik odkazů na předchozí tvorbu, Dorisseho posmutnělý hudební motiv a ze tří očekávaných konců (Delon umře, Delona převeze jeho o generaci mladší milenka, Delon převeze svou o generaci mladší milenku) přichází ten, co tomu nejvíce sluší. Snorlax píše, že se Delon několikrát snažil napsat pro sebe film, v němž by si mohl zahrát na Belmonda a že se mu to tentokrát podařilo. Souhlasím, ale Belmondo by v něm byl ještě lepší.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

"Delonku" lze poprávu považovat za specifický detektivní - či chcete-li "krimi" - subžánr. Fabule občas zaskřípe, scénář zanaříká (závěrečné "přehazování" démantů ve stylu deus ex machina), ale přebírání řady prvků "vážného" hraného filmu tyto občasné lapsy víc než vynahrazuje (špičkový Delon velmi často hraje očima, úsečně sevřenými rty nebo imperativním úsměvem, funkční jsou i prodlevy, jejichž mlčení je vskutku akční). Tradiční černobílé schéma vítězství "bílého" dobra nad "černým" zlem, kořeněné docela slušným množstvím mrtvol,za které by se nemusela stydět ani superrychlá, uměleckou úroveň i její výchozí řemeslo velmi bezstarostně vnímající americká "action", je s úspěchem relativizováno zařazením nanejvýš neschématického hlavního hrdiny, viditelně šitého na míru delanovské poetice a osobnosti vůbec. Zdá se, že na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let v této filmové, divácky mimořádně úspěšné minisérii znovunalezl Delon sebe sama v míře a dosahu,který se zdá být dvacet a více let poté stále zřejměji klasicky nadčasovým. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Napínavý, dostatečně akční, inteligentní kriminální film, kterému je cizí něco jako je nuda, patos nebo klišé. Alain Delon se chopil i režie a musí říci, že se mu docela povedlo. Hraje zde také výborně hlavní roli nemilosdrného drsňáka, který mstí smrt svého přítele a své dívky. I když jeho hrdina není nijak příkladný, musíme mu po celý film držet palce. Do toho ještě Francois Périer jako ke všemu odhodlaný záporák Gino, policajt na způsob Columba Rouxel v podání Pierra Mondyho, půvabná Anne Parillaudová v roli hrdinovy přítelkyně Natalie a kvalitní kriminálka je na světě. 75%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Delon tu má na hraní pěknou holčinu. Odhalený prsa zadeček i bobr. Nicméně jako kriminálka nebo thriller to moc neobstojí. Hodně pomalý tempo a pořád stejný opakující se hudební motiv. Maximálně průměr.50% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Idol ženských srdcí Alain Delon se tu tentokrát objevuje v roli zloděje navrátivšího se z kriminálu, čímž mu teprve začíná krušné období...a nejen jemu, ale i jeho přátelům. Bojovník je pro mě zatím nejlepší kriminálka s Delonem, kterou jsem viděl. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Policie i ctihodní zástupci organizovaného zločinu ví, že z vězení právě propuštěný chmaták Jacques Darnay kdysi uloupil diamanty, které se nikdy nenašly. Darnay však nikomu nechce pošeptat do ouška, kde drahé kamínky uschoval. Duše neodbytných gangsterů po zabijákových střelách spěchají do pekla, policie si s Darnayovým tradičně neprůstřelným alibi také příliš neví rady a mlčící diamanty na nikoho spiklenecky nepomrkávají z úkrytu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Delon se několikrát snažil napsat si pro sebe film, v němž by si mohl zahrát na Belmonda. A tentokrát se mu to podařilo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalšia francúzska gangsterka/krimi, kde ide o to, ukázať Delona ako drsňáka, ako milovníka, ktorému ženy padajú k nohám a ktorý príliš nepremýšľa, keď má niekoho odkráglovať. Prišiel z väzenia, takže má búrku v nohaviciach a niekde možno ukryl nejaké diamanty a každého to trápi. No najzaujímavejšie na tomto tuctovom a zameniteľnom filme je Delonova postava. Chvíľami sa zdá jeho chovanie nelogické, pretože neprejavuje emócie, lenže on ich radšej prejaví v ten správny čas pomocou svojej búchačky. Pomsta totiž chutí najlepšie za studena. Takže autá, žvásty, strieľanie, sex, nahé telo ďalšej začínajúcej francúzskej herečky a muži v kvádrach. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď človek vypne mozog a dve hodiny čučí, ako to Delonovi všetko vychádza a aká je tá Anča Parillaudovie rozkošná, tak je to celkom príjemne strávený čas. Len toho Columba so zhasínajúcou cigarou a autom s pokazeným kúrením si mohli odpustiť. Na krimikomédiu tam bola príliš vysoká úmrtnosť. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Klasická delonovka, kterých je dvanáct do tuctu a stejně se nijak zvlášť neomrzí.  Delonův drsňák Darnay je přesně tím typem hrdiny, jakého fanoušci milují. Lehce zkažený, přesto spravedlivý, sympaťák, který má srdce v kalhotách jen v posteli s krásnou ženou. Nesmiřitelným mstitelem se stává až pod tíhou okolností, kdy mu zabijí jeho milovanou. Zvláštní je, že nejlepší hláška celého filmu zazní těsně před touto vlastně co do emocí nejsilnější scénou: Řekneš mi o co jde nebo mě necháš umřít blbou? Vůbec jeho vztah k ženám tu má pokaždé jinou podobu,  jednou je důvěryplný,  podruhé promiskuitní  a  nakonec i klasicky romantický.  V závěru překvapila krutá a chladná vypočítavost hlavního záporáka a vzápětí  trochu zklamalo podivné vypořádání s ním, ale celkový dojem i díky mladinké, nevinné ale setsakra přitažlivé Brutální Nikitě je velmi dobrý. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

No sice vás asi naštve, když si Alda na začátku nechá zabít svoji Clarisse, protože bez toho by se přeci nemohl správně mstít, pak už ale všechno klape na jedničku, je to studené, syrové, brutální (Alda se s tím nepárá), nechybí pěkná erotika (chytře si to napsal, frajer, všechny tři milenky, co ve filmu stihne, se rovnou i svléknou, za zmínku stojí hlavně Anne Parillaud) a nic nepokazí ani solidní dabing České televize (1996). I v 80´s se dá ještě najít poctivá stará francouzská škola. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chýbalo mi viac akcie, premyslenosti, prekvapení v zápletke. Po čase som dostal pocit, že film má byť len stávkou Delona s druhým režisérom, koľko nahých žien sa okolo neho bude točiť. A všetky ochotné, vychudnuté a zabudnuteľné, ale boli pri Delonovi, tak bobor musí byť! Ale aj ochrancovia zvierat uznávajú, že stav bobrov a kôz musí byť regulovaný, čo sa v tomto filme nepodarilo a chvalabohu nedošlo aj na výstavu vtáctva. ()

Reklama

Reklama