Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roky ve vězení mu mohou vyvážit už jen ukradené diamanty, ale podsvětí nezapomíná... „V kapse mám 1000 franků, na sobě šaty starý deset let, ale něco mi říká, že mám vydržet..." říká hlavní hrdina filmu Bojovník Jacques Darnay, kterému soud vyměřil patnáct let za přepadení klenotnictví, při kterém byl majitel zabit a zmizely diamanty v hodnotě čtyř milionů franků. Darnay je propuštěn předčasně, protože policie doufá, že ji dovede k ukradeným diamantům. Jediný, kdo byl tehdy zatčen, byl Darnay a policie tuší, podsvětí to ví, že on nevraždil. Nicméně diamanty chtějí všichni. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

L'Alpagueur 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Alaina Delona. Sympatické je, že až skoro do konce nevíme, kdo je hlavní protivník Jacquese Darnaye. Ústřední skladba Christiana Dorisseho mi trochu připomíná filmovou hudbu Ennia Morriconeho. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Francouzské drama s A. Delonem v hlavní roli. Ihned po propuštění z vězení se J. Darnay dostává do šarvátky s ostrými chlápky, jdoucími za ukrytými diamanty, kvůli jejichž krádeži si hlavní hrdina odseděl 10 let. Jak už bývá dobrým zvykem, na neohroženého Delona si jen tak někdo nepřijde a on likviduje jednoho protivníka za druhým. Přestože Delonovi v tomto snímku už táhne na padesát, nic to neubírá na jeho mužném herectví a charismatu, což dokazuje skutečnost, že ve snímku stráví vášnivé moci s třemi různými ženami. Ve vedlejších rolích se představí F. Périer jako hlavní Darnayův sok Gino, P. Mondy, hrajícího sympatického kriminalistu, jemuž nekdo musí neustále zapalovat cigáro či A. Parillaud v roli krásné mladé Darnayovi milenky Natalie. Snímek hodnotím velmi nadprůměrně, jedná se o klasickou delonovku s úchvatnou kamerou a hudbou. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Klasické postarší francouzské krimi s A. Delonem, který je spoluatorem scénáře, spolu - režisér a představitel hlavní role. Z počátku to vypadá nadějně, ale postupně zcela rezignuje na reálnost, hrdina likviduje všechny jak na běžícím pásu, na důkazy nedbá, policie ho nehoní, nemožné je možné... Celkově to za moc nestojí, jediné co stojí za vidění je 22 letá Anne Parillaud v rouše Evině, čehož je ve snímku hojně. Kyselou prdel dále posílám distributorovi za oficiální text, v němž netaktně vybleje rozuzlení filmu, takže pokud si jej přečtete předem, už si to ani nemusíte pouštět. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Dílo předvídatelné, jednoduché, místy pitomé a nelogické (motivy jednání těch "zlých" fakt nelze tak úplně pochopit)... zároveň však docela svižné, lehce erotické (na svou dobu vlastně docela dost) a atmosférou a vůní doby především krásně nostalgické. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Sotva chladnokrevný Alain Delon opustí vězení, tak má v patách gangstery a policii, kteří chtějí vědět, kde má z loupeže schované diamanty v hodnotě šesti milionů. Delon tu sebe podruhé režíroval a podílel se na scénáři. Obsadil opět také svoji tehdejší přítelkyni Anne Parillaud ( je k nakousnutí ) a v roli komisaře zazářil Pierre Mondy...."Žena, pomuchlanej pršák, zhasínající cigára...nekoukáš moc na televizi...Colombo!... Nevím o čem to mluvíš!" Dabing Pavla Trávníčka sedí k Delonovi jak prdel na hrnec... "Byl jsem do ní vážně zabouchnutej, ale v životě bych jí neprozradil, že ty diamanty jsou ve skutečnosti na hlavní poště v Riu. Příliš jsem si toho v životě prožil, než abych někomu důvěřoval..." ()

Looka 

všechny recenze uživatele

Na Delona docela slabý odvar. Od začátku dost průhledná zápletka o diamantech tak nějak ničím nepřekvapí ani neurazí prostě průměr. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele

Dvojhodinová nuda, na ktorej dokáže pobaviť len akási naivná snaha o dramatickosť a (ne)dôveryhodnosť. Pozerať sa 120 minút na ten toporný Delonov výraz, ktorý okrem toho, že neohrozene vystrieľa všetkých badboys neúspešne sa snažiacich ukradnúť mu ukradnuté diamanty a popritom sa zahrá na gerontofila, aby mu do postele o chvíľu vliezla anorektická teenka bolo fakt ako za trest (ešteže som si mohol počas sledovania párkrát dopriať oddychový stop, teda sleep time, sorry inak by sa to fakt nedalo), ale pre filmového masochistu libujúceho si v sebaunudení k smrti je Dobrodruh pre "zábavu" ako stvorený. ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

Není to nutně blbý film. Delon vyleze z lochu v kvádru z roku 74 v Paříži roku 82. Kromě toho, že se nosí jiné střihy, nosí se i jiné móresy. On je, ku prospěchu věci, příkladně nadčasový. A hlavně, je to Delon. Delon!! Zvedne to svoje obočí - a je to doma! Nakonec vůbec nejde o ty kamínky, ale o pomstu. Jo, je to vcelku blbina, ale co všechny ty fóry na jiné Delonovy filmy? Ironická sebereflexe předchozího filmu? Ten skvostný detail, kdy zlosynové v autě pustí radio a tam běží příšerná hudba z "Kdo nastaví kůži". Po vteřině to zabiják se slovy "ale do prdele" přepne na hudební klasiku. Mezitím Delon nakupuje v železářství rýč, kterým se zlosynové následně pohřbí. To je geniální!! No pak tu jsou ty francouzské kočičky s vyšpulenými bradavkami pod tričkem, vyvalenými kozami nebo, jako v případě Anne Parillaud, s minimalistickými půvaby v hrudní oblasti, prima prdelkou a huňatou cukrovou vatou v ohanbí explicitně odhalenou v psychologicky vypjaté scéně "necháš si mě?". Delon je během krátké doby postupně oklátí všechny a ještě se přesune s Ankou a s policejní asistencí do Latinské Ameriky, kam poslal diamanty. Předtím postřílí všechny (vlastně jednomu jenom prostřelí koleno) ty syčáky, de facto kolegy z oboru, co mu chtějí zabránit v kriminálnickém poflakování. Mooc pěkný film! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím dodat, že Bojovník je sice popis staré dobré Francie a i na prahu padesátky vypadal A. Delon pořád skvěle a ve výborné formě, leč se jedná o film zbytečně sáhodlouhý. Darnay jezdí od přítele k příteli, od známému ke známému, nikde v podstatě nic nevyřeší a když se ocitne náhodou u nějaké ženské, tak ji přefikne. Takové charisma by chtěli mít asi mnozí chlapi. Posledních dvacet minut, možná půlhodinka stojí za to, protože už jde konečně do tuhého, ale do té doby je to často nuda doprovázená postelovými scénami nebo nezáživnými dialogy. ()

dejv01 

všechny recenze uživatele

Strašně moc bab a diamanty. Myslím, že to je hodně i pro Alana na dvě hodiny. Ovšem kdyby to zvládl za půlku času, tak bych mu s obdivem zatleskal. Takhle jsem se místy nudil díky délce a chtěl už usnout. Ale samozřejmě to má svoji kvalitu jako všechny filmy s Delonem. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Koukatelné a přes několika recenzenty zmiňovanou "nastavovanou kaši" mnohem lepší než dnešní "superakční" nebo naopak "mysteriózní", převážně skandinávské kriminálky. Na rozdíl od Belmonda tomu chybí humor, na druhou stranu to byla tento týden už druhá francouzská kriminálka (první byl Paša), kde se střílí o sto šest a počet mrtvol je pomalu na úrovni Breivika a jeho "exekuce". NIcméně, přes fakt, že Delon je zločinec, který byl odsouzen oprávněně a právem, nikdy nemohu necítit uspokojení, jak zlikviduje ty dva namachrované zabijáky, kteří si pod záminkou, že kopou diamanty vykopou vlastní hrob.... ()

Delmondo 

všechny recenze uživatele

Ten Delon je vážně frajer, dvěma blbcům co ho sledujou koupí lopatu a pak je nechá kopat vlastní hrob. Vyspí se s třema ženskejma, všechny grázly nakope do prdele, občas zahláškuje a nakonec shrábne diamanty. Jednoduchý jak facka a účinný zrovna tak. ()

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tím, že by druhá polovina byl horší než první. Nejhorší je totiž prostředek. Ruky střihačovi měli trošku víc zapracovat. A ty zrychlené záběry na auta si mohli odpustit. I tak jde ale o solidní průměr. 65% ()

verbal.

všechny recenze uživatele

Hodnocení filmu???Takto to vyhodnotil nějaký nejmenovaný uživatel.Kdybych ten film neznal,tak bych si myslel,že jde o porno z N.D.R. -co k tomu dodat,asi milovník filmu!! S obličejem hezounka se může stát herec hravě idolem dam a dívek v romantických rolí, ale pan Delon te néééé. To je jinej mačos, takovej drsňák obecnej, nevím o kolik se díky tomu ošidil o srdcí slečen a paniček, ale zase získal to moje. V téhle kriminálce mě sednul dokonale a díky i v mládí krásné Anne Parillaud jsem ochoten tehle vydařené kriminálce odpustit jistou vláčnost ve druhé polovině filmu. Sice trošku žárlím, že se tam Delon vyspal s Anne Parillaud a kvůli tomu jsem chtěl ze žárliosti strhnout hvězdu z hodnocení, ale nebudu tady dělat žárlivé scény. Taky to vysvětluje tu délku filmu. On tam spal asi se třema holkama a za 90 minut to nezvládnu ani já, natož DELON, proto těch 120 minut a ta vláčnost v ději. ()

Reklama

Reklama