Reklama

Reklama

Osudový kruh

  • Česko Červený kruh (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři muži vede osudový kruh přímo do náruče smrti. Corey (Alain Delon) se po propuštění z vězení vrací za svou dívkou, která ale mezitím dala přednost jeho parťákovi. Náhoda ho svede dohromady s prchajícím zločincem Vogelem a bývalým policistou Jansenem. Společně vyloupí klenotnictví. Snadný úspěch je povzbudí, a proto začnou vyhlížet další objekt... (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (141)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tyhle oldskool kriminální filmy můžu koukat třeba každej den. Místo nějakejch hláškujících kašparů jsou tady uvěřitelný postavy, nechybí napětí, atmosféra a jakási syrovost. Filmu ublížila přílišná rozvláčnost a zdlouhavost. Ve střižně ty nůžky prostě měli používat trochu víc. No a pak je tady Bourvil. Já nemůžu napsat, že by snad hrál špatně, ale pro mě to asi bude vždycky takovej ten představitel naivních prosťáčků. Když se k tomu navíc přidá dabing Jiřího Brudera, tak jsem mu toho komisaře nějak nevěřil. Dokázal bych si v tý roli přidstavit třeba Lina Venturu, Jeana Gabina, Bernarda Bliera, ale Bourvila prostě ne. To je jak kdyby roli Delona měl hrát třeba Pierre Richard :-) Jako celkově to je rozhodně film, kterej stojí za vidění, ale nějaký vady na kráse jsem tam našel. 75% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Místo komentáře, snad prominete, (nebo klidně ne) protentokrát dvě otázky. Ostatně, už to zde několikrát (za všechny: dobytek, DaViD´82 (za „dobytkem“ je úmyslně čárka :-) zaznělo. Střihač dostal dovolenou nebo na něj nezůstaly money? Druhou otázkou bych dal za pravdu Enšpíglovi resp. první větě jeho komentáře. Souhlas, šok to byl opravdu pořádný. Řekne(te) mi někdo, kdo dostal ten šílený nápad, obsadit věčného dobráka od kosti, smolaře resp. ňoumu Bourvila do role nekompromisního komisaře Mattei(ho) ?! Korunu tomu všemu navíc nasadil dabing J. Brudera. Nevěděl jsem, jestli se smát, brečet nebo se porvat. Naštěstí? nebyl „nikdo vhodný po ruce“ a tak jsem alespoň pro sebe „objevil“ kouzlo noční Stromovky a při (hodně) dlouhém výběhu to ze sebe následně setřepal. Příště však zkusím (možná) radši jednoho panáka. Zabírá to (prý) podobně a nebolí od toho (druhý den) tak nohy. P.S. Tohle není osudový kruh, to je osudový omyl a chtělo to Venturu, souhlas, vymlouvat to nikomu nebudu :-) To Armáda stínů je (Melville) jiné kafe..... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na kriminálku síce netradične dlhé, ale prekvapivo ma Osudový kruh v žiadnej sekvencii nenudil. Nemal som navyše potuchy, kam sa dej bude uberať, či sa odohrá nejaká pripravovaná akcia, alebo sa zameria na vzťahy. Menší problém mám s myšlienkou filmu, ktorá je nám viackrát vtĺkaná doslovne do hlavy, namiesto toho, aby pekne vyplynula z deja. Záver môže prekvapiť, nakoniec je však v súlade s atmosférou filmu. Nie je to žiadna scenáristická dokonalosť ani hĺbavé umenie, ale ako večerná zábava zo starej školy to poteší. Tých starších viac, ako mladších, zvyknutých na zbesilejšie tempo žánru. Nie vždy je Delon sympatický, tu mi ako zloduch ale presne sadol. Zaujímavý je dabing Bourvila, ktorý môže mnohých rozladiť, každopádne mu tento hlas (nezaregistroval som koho) ku ksichtu pasuje. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo tak o půlhodinu kratší (resp. místy rychleji sestříhané), tak by to bylo mnohem lepší. Herci skvělí, mě osobně se nejvíce líbil tradičně Yves Montand, ale přesto přese všechno víc jak tři * dát nemůžu. Prostě se to až moc táhlo. ______po druhém zhlédnutí musím přidat aspoň jednu hvězdu, užil jsem si to mnohem víc. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

S Delonkem dokoukám do konce všechno, i kdyby se zhostil role Paris Hiltonový řešící letité dilema jaké hadýrky vzít na svou kurví figuru, ale tohle bylo příliš dlouhé a zdechlé i na francouzskou kriminálku v době své největší slávy. Za zmínku stojí, že se ve filmu vůbec nestřílí a když už to náhodou přijde, v člověku neprobudí víc než malý dolíček na ksichtě. Naopak body nahoru za příjemnou, zamračenou, zasviněnou starofrancouzskou atmosféru, v mém případě ještě umocněnou úplně stejnou slotičkou venku za oknem. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Sekvencia lúpeže trvá presne 27 minút a neobsahuje vôbec žiadny dialóg. (westerns)
  • Poslední film herce Bourvila. (TheMaker)
  • Melville odkazuje na Dassinov film Rififi (1955) scénou lúpeže. Obe sa totiž odohrávajú na rovnakom mieste, v klenotníctve na námestí Vendôme. (Biopler)

Související novinky

Orlando a Yun-Fat opět parťáci?

Orlando a Yun-Fat opět parťáci?

20.04.2008

Remake klasické francouzské gangsterky Červený kruh z roku 1970 měl původně režírovat John Woo. Ten má ale momentálně spoustu práce s dokončováním historického megafilmu Red Cliff, který byl tak… (více)

Reklama

Reklama