Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1988 se v hledišti opět sešli naši přední herci, průvodci pořadu byli Jiří SovákStella Zázvorková a Pavel Zedníček. Toto trio vytvořilo jakousi hodnotící komisi, která měla rozhodovat o tom, jaké číslo bude do pořadu zařazeno. Jednotlivé scénky provázelo heslo: smát se nově, vážně a odpovědně. Doba se změnila, perestrojka je v plném proudu a tak se diváci dočkali satiry vpravdě neočekávané, o čemž svědčí např. vystoupení dvojice Štefana Skrúcaného a Pavola Juráně, kteří přišli s nápadem privatizovat pořad Hospodářský zápisník a nově v něm uvádět místo reportáží o plnění plánu denních podniků reportáže o podnicích nočních. S odvážnou dobovou satirou přišlo i duo Spejbl a Hurvínek, kteří ve vyprávěné pohádce o Perníkové chaloupce přišli s tvrzením, že Jeníček se na střeše perníkové chaloupky vydával před Babou Jagou nejdříve za kominíka, potom za pokrývače a nakonec za vítr, jenom aby nemusel dolů. Součástí silvestra byla i dnes už legendární scénka s názvem Učitelka Lídlová v podání dvojice Jiřina Bohdalová a Vladimír Dvořák. Došlo také k výraznějšímu zastoupení mladé, nastupující generace zpěváků a to hlavně na úkor dechových kapel. Ubylo baletních vystoupení, prostor naopak dostala v té době velmi populární taneční skupina UNO. Hudebně taneční čísla zpěvaček Heidi Janků a Dariny Rolinsové potěšila diváky v hledišti i u obrazovek sporými kostýmy. Závěrečnou píseň večera "Už starý rok se nám krátí" si společně s Karlem Gottem zazpívali všichni zúčastnění. (mibara)

(více)

Recenze (5)

Paity 

všechny recenze uživatele

Silně už bylo znát, že se rok 1989 blíží, samozřejmě jen dle zestárnutí některých protagonistů. Pořád ale zábava, na kterou se šlo dívat. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Tak pojem zábava sa posunul už niekam inam. Niekomu k lepšiemu iným k horšiemu. Stále si však myslím, že humor napriek rôznym zákazom bol na vyššej úrovni ako dnes.. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Přesně tyto pořady z osmdesátých let naprosto miluju… asi jsem se prostě zasekla. 😀 Spousta ještě fakt vtipných scének, i když bylo znát, že se blíží rok 1989, je to jeden z mých nejoblíbenějších silvestrovských pořadů. Pak už se na ně dívat nedalo, hlavně v roce 1989 žádný nebyl a namísto něj bylo jakési čtyřhodinové vysílání občanského fóra, pak ho sice pustili v devadesátých letech, ale co z toho. (to Silvestrfórum sháním 👐🏻) Za zmínku rozhodně stojí scénka Sondy nebo Malé televizní sezení Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse anebo rozhovor s Jardou Karabinkou v podání Karla Šípa a Jaroslava Uhlíře - jak něco takovýho normální člověk vymyslí mi hlava odmítá brát. Spousta záběrů do hlediště plného herců, takový Menšíkovský Silvestr bez Menšíka lol. Hudební vložky se tu kupodivu celkem snést daly, páč vybrali ty nejznámější písničky. (nejvíc to tam rozjel Jirka Korn 💪🏻) ()

Reklama

Reklama