Reklama

Reklama

Na palubě letadla Concorde roste napětí a nejistota! Nachází se tu totiž televizní reportérka Maggie Whelan (Susan Blakely), která má v rukou kompromitující materiály a právě se stala terčem pomsty bývalého milence, zrádného pašeráka Harrisona (Robert Wagner)... Ona i všichni cestující - ve hvězdném obsazení Alain Delon, Sylvia Kristel, Bibi Andersson a další - jsou ve smrtelném nebezpečí, kterému se budou snažit uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (64)

POMO 

všechny recenze uživatele

Televízne pôsobiaci blockbuster, ktorý je tým smiešnejší, čím sa snaží byť napínavejší. Vizuálne efekty a vôbec strih dramatických scén bez nadsádzky čistý Ed Wood, a herci majú svoje postavy za trest. Pritom dejová premisa, kedy je lietadlo ohrozované hneď pri dvoch letoch - z Washingtonu do Paríža a potom z Paríža do Moskvy - nebola úplne od veci. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Představa, že tohle bylo míněno vážně, je děsivější než případná katastrofa - kterou ovšem u filmu tohoto ražení alespoň trochu zkušený divák nemůže očekávat. V prvních deseti, patnácti minutách vše vypadá slibně, v duchu nejlepších žánrových tradic - navíc s naplno využitou překvapivě štědrou producentskou rukou a zcela luxusním Georgem Kennedym. Ono vlastně všechno, co se neodehrává na palubě titulního Concordu je o několik tříd výš než ten zbytek. Teď jsem vlastně ukřivdil scénáristovi, i když jen malou špetkou, kterou představuje imrvére zhulený černý saxofonista. Zbytek cestujících je skutečně jen do počtu, a lze ho v závislosti na konkrétní postavě charakterizovat slovy jako nezajímavý, trapný či zbytečný. Nebudu ztrácet čas popisováním té kupy logických kopanců až naprostých zhovadilostí, které musí urazit inteligenci kohokoliv, kdo je evolučně výše než PoPo - politik populista(TM), respektive ti, kdo na jeho hýkání slyší. Neodpustím si jen výsměch kvalitě vizuálních efektů (a tím nemyslím jen exploze) a vzpomínku na mé obočí, které se při svém výletu vyvolaném posledním záběrem filmu v návalu údivu zarazilo až o linii vlasů. Tohle "pokračování" série Letišť zkrátka není víc než třetiřadá bejkárna, které se v hlavní roli kdovíproč zúčastnil Alain Delon (abych uvedl věci na pravou míru - on tam je, ale rozhodně nehraje). Nezaslouží si víc než 20%. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Concorde má vypnuté motory aby se vyhnul tepelně naváděným střelám, které na něj vyslala "ničí" stíhačka. Concorde padá volným pádem směrem k mořské hladině a když je cca. 100 metrů nad ní a motory jsou stále vypnuté, ledově klidný hlavní pilot pronese: "úplně cejtim jak se mi potí nohy". 20% ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Všechny další díly od Letiště 75 jsou jen odvarem původního filmu, ale tohle je i proti dvěma předchozím nehorázná břečka, někde na úrovni současných direct-to-DVD filmů. Tomu odpovídá neskutečně přepálená zápletka, neskutečně špatné triky a nemožně blbé dialogy. Klasický příklad nedostatku soudnosti. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem se bavil, ale spíš na jeho účet. Jedna hvězda za Alaina Delona (ani ne tak za to, že by něco hrál, ale spíš za jeho pouhou přítomnost), druhá za... Kruci za co vlastně? Takže jen jedna.... A ještě budu přemýšlet o tom, jestli si ji Delon zaslouží... Brrr. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Wow tak to byl ulet mozna sem se nechal unest ale tohle posledni letiste je bezkonkurencne nejlepsi presne jak jsem podle zdejsich komentaru ocekaval aspon ten Campbell ma rozum a pochopil jako ja co se tenhle film snazi rict samozrejmne ze to nelze brat vazne je to predevsim explozivni trash ty doby se skvelym Delonem kteryho mam z Francouzskych hercu nejradsi a Kennedy mu zdatne sekunduje s cim vsim si tohle duo musi poradit je vec nevidana nejdriv raketa pak stihacka a aby toho nebylo malo zacne se pri druhym letu concord rozpadat za pochodu exluzivni zabava ja sem unesen tak jako uz dlouho ne a serie letiste dosahla sveho vrcholu cim min vazne je to totiz mineno tim lip se na to kouka zajimavosti je ze ani toto letiste neuniklo vykradeni opet ze strany Freda olena raye ktery vsechny zabery na letici concord i to pristani do siti bezostysne vybrakoval do svyho teroristickyho komanda teda Frede ze se nestydis ovsem na zabavnost tohoto snimku nedosahujes vrcholem vseho je pak ten negr co huli Jointy na hajzlu hraje pritom na saxofon a kdyz zahlasi hybe se podlaha dostane se mu odpovedi jsi zhuleny hochu u mne proste za pet hvezd a uz mne tu s tema vasima chytryma komentarema neserte ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V ideálním světě bych si od filmu, v němž se objevily Sylvia Kristel i Sybil Danning, představoval trochu jinou podobu akce... Ale co naplat. Ve zkratce je tohle nejblbější Letiště, ze zápletky je ve velké míře už jen vtip a největší energie plyne ze scény, kdy Alain Delon a George Kennedy velebí výhody francouzských prostitutek (asi oba věděli). Přesto to dokáže solidně zabavit, a když máte představu co čekat, nemůže vás to ani zklamat. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, podle mě celkem vydařený akčňák na jedno zkouknutí, sice pravda dnes již trochu úsměvný ale i tak. Delon je skvělý jako vždy(jako herec fakt sympaťák). Další herci též dobří.Nevím hodnocení tady mi přijde trochu moc malé, film opravdu dnes ničím nevyniká, ale věřím že ve své době musel být dobrej. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dokud Joe v rychlosti přes dva machy neotevře v kokpitu okýnko, pořád jakž takž dobrý. Pak už ale Concorde padá, a nemusí to být ani z oblak. Neuvěřitelně amatérský scénář, kterému můžete věřit jeden útok, a čistší duše možná i dva, ale tři atentáty a několik "špičkových" přistání odradí i aviatického laika. Delon nemá co hrát, ani Kennedy nemá co hrát. Před začátkem projekce jsem měl dojem, že se budu koukat na francouzský film. Během něj mi ale došlo, jak SPOkoJENĚ se pletu. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to jako dost laciná a zestárlá filmová zábava. Vím, že je to nesrovnatelné s takovým Karlem Zemanem, ale když Zeman ve své Ukradené vzducholodi vystylizoval všechny scény (včetně těch, kde v jádru nebylo potřeba triků) ve stejném duchu, snadno z ní dýchne po celý čas zajímavá atmosféra přesto, že triky na někoho můžou působit naivně a zastarale. Když se tvůrci filmu Concorde – Letiště 1979 pokoušejí ve scénách z letadla o jakýsi realismus, snaží se předstírat smrtelně vážnou událost uvnitř paluby a dvakrát, třikrát za minutu přeruší toto dění záběry na letadlo či střely v doprovodu příšerných zadných projekcí jako z nějaké prastaré počítačové hry, jenom stěží jsem dokázal mít z filmu souvislý prožitek a bát se o životy těch lidí. Nebál jsem se, pociťoval jsem v první řadě rozpaky z filmu jako takového, ono to totiž ke všemu postrádalo alespoň kus napjaté atmosféry. První let v doprovodu střel byl katastrofou v první řadě filmařskou, ten druhý s rozpadajícím letadlem však můj celkový dojem na závěr nečekaně vylepšil. Alpskými lokacemi se alespoň částečně povedlo vynahradit absenci atmosféry a George Kennedymu coby hlavnímu pilotovi se povedlo vytvořit v té bídě alespoň jednu zábavnou postavu. „Pustím vám k tomu hudbu, ale prosím vás, abyste netančili.“ 45% ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

I když jsem se kochala záběry na ten nádherný stroj, i když jsem si užívala obsazení včetně roztomilé angličtiny Alaina Delona a dalších evropských hvězd, i když jsem se v části letu z Paříže do Moskvy docela slušně bavila, přesto jsem se nedokázala ubránit dojmu, že sleduju parodii na Připoutejte se prosím. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl série. Scénář je slabý a některé momenty působí vysloveně směšně (manévrování Concordem). O nějaké atmosféře strachu ani nemluvím. Tohle bohužel nezachrání ani Alain Delon a další známí herci. ()

apokar 

všechny recenze uživatele

Tu jednu hvězdu dávám jen proto, že Concorde bylo nádherné letadlo. Film si ji nezaslouží. Pokud to měla být komedie, tak je tam děsně málo humoru, pokud to bylo myšleno vážně, pak ten, kdo to vymýšlel, musel hodně přebrat. Concorde jako letadlo pro akrobacii by totiž jinak vymyslet nemohl. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se připletete do cesty prodejcům zbraní a oni se vás chtějí za každou cenu zbavit.. Za zmínku stojí George Kennedy a Alain Delon.. Pár světlých chvilek to má, to ne, že ne.. Možná jsem jen neměla naladěno, nevím.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by som náhodou nevedel prísť na názvy filmov s najviac za vlasy pritiahnutým scenárom, po dosledovaní tohto snímku budem mať v zálohe určite tento. LETISKO 79 sa pohráva so zvratmi ledabylo ako prišlo, postavy berú svoje situácie presne opačne ako by reagovali v skutočnosti a nikomu na palube ( a mimo nej ) nepríde vôbec na um, že niečo nieje s celou tou situáciou v poriadku. Jeden z posledných katastrofákov zlatých 70tych a rozhodne jeden z tých najmenej vydarených. ()

Reklama

Reklama