Reklama

Reklama

Na palubě letadla Concorde roste napětí a nejistota! Nachází se tu totiž televizní reportérka Maggie Whelan (Susan Blakely), která má v rukou kompromitující materiály a právě se stala terčem pomsty bývalého milence, zrádného pašeráka Harrisona (Robert Wagner)... Ona i všichni cestující - ve hvězdném obsazení Alain Delon, Sylvia Kristel, Bibi Andersson a další - jsou ve smrtelném nebezpečí, kterému se budou snažit uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Zazie 

všechny recenze uživatele

I když jsem se kochala záběry na ten nádherný stroj, i když jsem si užívala obsazení včetně roztomilé angličtiny Alaina Delona a dalších evropských hvězd, i když jsem se v části letu z Paříže do Moskvy docela slušně bavila, přesto jsem se nedokázala ubránit dojmu, že sleduju parodii na Připoutejte se prosím. ()

MadChick 

všechny recenze uživatele

Tohle byla teda ukrutnost, pomalu jsem nevěřil vlastním očím co všechno je možné si vymyslet a přitom zřejmě doufat, že většina diváků bude po lobotomii. Neboť tolik logických bot pohromadě se kolikrát nevidí ani v pěti filmech, natož v jednom jediném. No ale nakonec byla docela sranda sledovat s jakou kravinou se scénárista vytáhne v každé další scéně :D 20% ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy zrovna nevyhledávám a to ani ty dobře přijímané, natožpak tohle. Pustil jsem si to pouze kvůli soutěži spočívající v nalezení ve tří filmů, ve kterých Alain Delon pilotuje, protože zde hraje přímo pilota. I když nevím jestli se dá vůbec vzhledem k jeho solidní zbylé kariéře 60-70.let říct, že hraje. Protože tady vážne neměl co předvést, byl tam jako pěst na oko a celou dobu mi přišlo jakoby šel jen náhodou kolem a nakonec do toho byl omylem zapletem. Jaké bylo mé překvapení, když jsem si pak přečetl, že ve skutečnosti byl na roli letce dost hrdý a terprve výsledek ho zklamal. Ať či tak, jediný kdo to tady trochu táhne je jeho poměrně příjemný kolega George Kennedy. I film zpočátku sice již ukazoval, že nepůjde o žádnou přelomovou bombu ale nějákou dobu byl alespoň sledovatelný. Zápletka s komprimitujícími materiály o tajném nákupu zbraní mi ze začátku připadala celkem zajímavá. Bohužel byla naprosto nerozvinuta a když už, tak zcela povrchně. Tak to vlastně bylo i s členy letadla, kdy možná byla snaha zobrazit u každého pestrý charakter a problémy ale zpracování bylo opravdu velmi chabé. A to provedení katastrof opravdu hóoodně hloupé a naivní s hromadným využitím zadním projekce a různými za vlasy přetaženými motivy, které jsem bohužel moc nepobíral. Vyvrcholení s rozpadajícím letadlem a přístáním na sjezdovce tomu nasadilo korunu. No, ono prostě celkově, když chcete míchat osobní drama, politiku a letecké katastrofy, tak musíme být moc šikovní. A to určitě tvůrci tohoto počinu nebyli. Vznikla tak slátanina ale naštěstí obtížně pohoršující a naopak snadno k zapomnění. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Všechny další díly od Letiště 75 jsou jen odvarem původního filmu, ale tohle je i proti dvěma předchozím nehorázná břečka, někde na úrovni současných direct-to-DVD filmů. Tomu odpovídá neskutečně přepálená zápletka, neskutečně špatné triky a nemožně blbé dialogy. Klasický příklad nedostatku soudnosti. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, podle mě celkem vydařený akčňák na jedno zkouknutí, sice pravda dnes již trochu úsměvný ale i tak. Delon je skvělý jako vždy(jako herec fakt sympaťák). Další herci též dobří.Nevím hodnocení tady mi přijde trochu moc malé, film opravdu dnes ničím nevyniká, ale věřím že ve své době musel být dobrej. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Concorde nikdy neletěl směrem na východ od Francie, tím méně do Moskvy – ani v rámci OH 1980. (Robbi)
  • Mezi automobily na pařížském letišti de Gaullea jsou k vidění i legendární vozy Citroën 2CV, nejčastěji zvané „kachna“ („conette“). (Robbi)
  • Červené letadlo, určené ke zničení bezpilotním letounem, je stíhačka McDonnell F-4 Phantom II. (Stejšn)

Reklama

Reklama