Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ashley je dospívající dívka, vyrůstající v typické americké rodině na kalifornském předměstí. Má dvě mámy, dva dědy, dva strýčky a mladšího bratra. Zamiluje se do svého spolužáka, což je proti všemu, čemu byla v životě učena. Žije ve světě, kde "normální" a "menšinový" je prohozené a dívka tak čelí faktu, že je heterosexuální ve světě párů stejného pohlaví. Nepopiratelná přitažlivost k jinému pohlaví z ní dělá neustálý terč verbálních a fyzických útoků, které vrcholí tragédií. Šikana dospívajících a sebevraždy kvůli sexuální přitažlivosti, kterou cítí, jsou absurdní a tento snímek bez milosti ukazuje celou krutost současné společnosti. (TroiMae)

(více)

Recenze (66)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je naprosto přijatelné, pokud tento nápad připoutá k sobě tolik pozornosti a na konci této cesty divák pochopí, že se nemusí vyrovnávat s nějakým obráceným fenoménem, ale s mnohem prostším a důležitějším problémem, kterým je šikana. Překvapivě. Protože pokud nepřežijete dětství, nemá smysl řešit otázky dospělého života. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I přes nějakou tu mezeru v logice má převrácené hlavní téma přesně ten dopad, jaký by mít mělo. V první desetiminutovce jsem se cítil cize, smutně a nepochopitelně odmítaný jako hlavní hrdinka. Ta opatrná touha, kterou okolnosti dusí v zárodku, v tu chvíli zkrátka byla ve mně. Jenže i když forma jede na maximum až do konce, je druhá polovina příliš cíleně vyhrocená a je víceméně jen o tom dát očekávaným závěrem co největší facku. A to při téhle délce tak úplně nejde. Celovečerní verze se buď rychle utopí v jednoduché moralitě nebo mi ukáže geniální generační výpověď. Na zjištění, která varianta to bude, se ale těším už teď. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je opovrženíhodné pro ženu lehat s mužem mimo rozmnožovací cyklus." Tak to řekla papežka Johanka VII. naprosto přesně. Prostě fotbal je pro holky, kluci mají divadlo, pro muže je hřích toužit po ženě a mně bylo z této šikany lehce nevolno. Asi si najdu chlapa, abych nebyl obviněn z úchylné heterosexuality. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Neznámé tváře dobré, hudba parádní, ale je vidět, že se jedná spíše o amatérský kraťas. Nápad ovšem tak brilantní, že bych uvítal celovečerák, kde by byly všechny logické i jiné nedostatky odstraněny. Rozhodně se mi nezdá, že by film cílil na homosexuály, spíš se snaží chytře poukázat na to, jak může být obecně lidská netolerance absurdní. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý počin. Sice přitažený za vlasy a zpracování taky nic moc, ale přesto je působivý. Navíc, ač by se na první pohled zdálo, že má tento film pouze obhajovat homosexualitu, tak poukazuje stejně tvrdě na šikanu ve školách a taky na vymývání mozků amerického náboženství. Hlavně, že Bůh miluje všechny, že? Doporučuju ke shlédnutí i řadu dokumentů o náboženství (Jesus camp, Proboha a mnohé další - viz csfd) 70% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama