Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lupiči vyloupili klenotnictví a jejich šéf se rozhodne, že odjedou do Holandska, kde ukradené brilianty výhodně prodají. Těsně před odjezdem se ale nedostaví v Paříži na předem naplánovanou schůzku a upadne v podezření, že si lup nechal pro sebe. Zbývalí členové gangu ho pak odjedou do Nizozemí hledat. (MVanis)

Recenze (7)

Aky 

všechny recenze uživatele

Jo jo, zlatá éra francouzského filmu, tomu se nedá nic moc vytknout. Jen kdyby všechno plynulo o poznání rychleji - přejezdy aut, hledání správných domů a vchodů... Tenkrát to bylo asi přirozené, ale dnes už to malinko vadí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Další z Delonem produkovaných "delonovek". Máme už mustr z minula: Charakterní hrdina/padouch, jenž skoro nemluví, je tajemný, dobře vypadá a každý jeho krok byl dopředu třikrát škrtnut a přepsán. Divák pak dokonale uspán, protože se ve filmu nic neděje. Čekej!. Líbila se mi scéna s včelařem (..."do včel, střílej do včel..."). ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tento film sice nepřináší nějaké úplně nové téma, ale moc hezky propojuje téma loupeže klenotů a slabinu všech, i těch nejmazanějších plánů - totiž ženu. S touto slabinou nepočítal ani Jeff a ani Lorain. Jen myslím, že pokud by se film jmenoval například Špinavá hra, byl by to výstižnější název, neboť rozehraná partie byla již od samého počátku rozehrána špinavě... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Další z Delonových pokusů proniknout na americký trh se svou ikonickou rolí. Film spoluprodukovali Warneři, a tak se zobrazení násilí muselo přizpůsobit americké cenzuře. Jenže Herman není Mellvile (ten dokázal z Delona vymáčknout i herecký výkon), a když se k tomu připočte scénář plný jalových dialogů, žádný druhý Samuraj tu nevznikl, jen těžký průměr, s několika solidními akčními scénami (rvačka v tělocvičně). ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nějak se to vleče, co? V prvních minutách to vypadá na klasickou krimi. Pak přibude brýlí, sportovního náčiní, včel, zrádců a také prudkých zrychlení a náhlých zpomalení příběhu. Přestože oko znalce odhadne pointu hned zpočátku, o překvapení není nouze. Mireille Darc tu ztvárňuje jeden z podivných ženských charakterů, jejichž motivace mi unikají, Alain Delon nabírá směr k rolím ledoborců, kterou odstartoval o dva roky dříve Samurajem. Jenže Jean Herman není Melville, co naplat. 7/10 ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

"Jeffa už asi neuvidíme." Proč? Protože Jeff zmizel a to i se všema prachama. Nemůžu si pomoct ale na to, že mi nikdy francouzská kriminálka nijak mnoho neříkala...tak tenhle snímek je tedy výborný. Jedná se o podstatně jednoduchý avšak zajímavě zpracovaný příběh...má k dobru také pádnou hudbu a dosti stresující atmosféru, která jakoby nutila spěchat. Myslím že pravé kriminální dobrodružství, které vždy končí hodně zle jsem poznal ještě jako malej kluk právě díky Jeffovi. Mohli by to zase někdy uvést. ()

Reklama

Reklama