Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brát právo do vlastních rukou, a kde zůstal zákon? ... Obzvláště krutým způsobem jsou doslova popravováni nejrůznější zločinci, na které nedosáhla ruka spravedlnosti. Drogoví dealeři, gangsteři i extrémní levičák. Vyšetřováním je pověřen inspektor Grindel (Alain Delon), který brzy pochopí, že tajná organizace, která bere právo do vlastních rukou, je přímo spjata s policií. Je to však mnohem horší... Brzy dá o sobě vědět, říká si „Zdravé jádro" s jasným poselstvím, že kdo nejde s námi, jde proti nám. S proklamací o očistě společnosti se dopouští hrůzných zločinů a likviduje ty, kteří jim stojí v cestě. Tou největší hrozbou je pro ně právě inspektor Grindel. (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

claudel 

všechny recenze uživatele

Včera jsem sotva přišel z práce, stihnul jsem sebou jen hodit do postele a spát. Když jsem se probral a na ČT 2 dávali tuhle kriminálku, tak jsem neváhal. Nebuďte policajta mi náramně sedlo a mně osobně vyhovují a mnohem víc se mi líbí kriminálky s Delonem než s Belmondem. Tady navíc zářil Michel Serrault, šel z něho opravdu strach a vypadal jako by nepociťoval vůbec žádnou emoci. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Oproti SLOVU POLICAJTA, které rovněž natočil José Pinheiro, má tahle krimi rozhodně propracovanější zápletku a brutálnější akci. Postavu Lutze, který to hraje na dvě strany ztvárnil Xavier Deluc. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Po zjištění, že Delon věnoval film Jeanu Gabinovi a úvodních scénách velké čistky s fanatickým Serraultem jsem myslel, že to bude lepší než jsem čekal. Ale nebylo. Dopadlo to přesně podle mého očekávání. Delon se už naštěstí už tolik nevystavuje ve světle supermana, ale jeho humor neustále zaostává za Belmondem. Pak je tu několik zbytečných scén s Delonovou partnerkou (stejně jako scéna v nemocnici). Samotné téma vzájemného boje uvnitř policie je zajímavé, ale zasloužilo by lepší zpracování. Takže výsledkem je průměr, kterému ovšem hodně pomáhá zmiňovaný bard Michel Serrault jako policejní fašista. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

když si vzpomenu na Heroin, tak pan Gabin tam nahoře se může cítit spokojen Delon je prostě Delon a tak ho nepředělávejte. Já jsem spokojen. :-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Až na tu přílišnou brutalitu a s ní související hrubost, šlo o kriminálku ze staré francouzské školy. Alain Delon neztratil nic ze svého pověstného šarmu, ale tady už vypadal trošku opotřebovaně. Podle toho, že film byl věnovaný Jeanu Gabinovi, jsem čekala, že půjde o nějakou pecku. Toho jsem se bohužel nedočkala. Kdyby nebylo té zmiňované brutality, tak by byl film dost mdlý a uspávající. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Aneb co se stane, když probudíte Alaina Delona. Zkrátka drsnej název. Ubohý příběh. "Nečekaný" konec. Francouzská kriminálka, jakých je opravdu mnoho. A příště mě radši nebuď ! ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Francouzi rádi točí filmy o tom, že je něco shnilého v jejich policejním aparátu, tentokrát se jde s myšlenkou ultrapravicové organizace Zdravé jádro policie (chystající snad přímo státní převrat) až do krajnosti. Jeden z nejbrutálnějších filmů s A.Delonem mě vedl k zamyšlení, co nebezpečného asi na vnitru provádí olomoucký Ivan Hrozný- nemyslím, že právě tohle, řekl bych, že spíše něco v intencích právě proseknutého skandálu kolem poslanců Moravy, Tlustého, Tluchoře apod. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Delona mám za sympaťáka a kvalitného herca, ale musíme si priznať, že niektoré jeho filmy naozaj nie sú to naj (najmä tie neskoršie), ale ako dokázal natočiť toto...? Nechápem. ()

lekr odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě strašně zklamal!! Vybledlý příběh,Delon je tam sotva půlku filmu a absolutně bez hlášek a navíc k tomu všemu zbytečná brutalita. Temhle film byl věnován památce Jeana Gabena, ovšem dát mu tenhle hnus, tak to bych se styděl!! ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Film má slušné tempo, ale čím více se film blíží ke koci, tak vše nějak ztrácí na intenzitě a zajímavosti. Podle začátku jsem od toho čekal daleko víc. Pár momentů bylo ale opravdu povedených, je to taková nenáročná oddychovka. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Základním rysem měšťáka je nenávist. On tvrdě dře každý den, platí řádně daně a chce za ně pořádek. Jenže když se vrací z práce domů ke své ženušce a dětem, co vidí? Prachaté teplouše a barevné, jak si užívají, jak se topí v luxusu, zatímco on... A jenom pro takového maloměšťáka je tu tento film - bez děje, bez logiky, protože jde vlastně jen o sled brutálních poprav vyjadřujících měšťákův sen - zatočit s tou chátrou. Dokonce i on tu má svojí scénu - přijde na policii s dítětem v dlaních a ptá se: proč ona? Vy mě máte chránit! Co pro to děláte? A Delon mu slíbí, že je dostane. Protože náš maloměšták nenávidí i ty policisty, protože nic nedělají a musí je živit ze svých daní. Nenávidí všechno a všechny. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za dva momenty, kdy jsem se zasmála: * poslední slova umírajícího padoucha „smrt lachtanům!“ / * zloduši sedí v autě poblíž pouti. Jeden vystoupí, koupí kornoutek se zmrzlinou a přinese ji šéfovi bandy. Pak v autě (líz) začnou (slint) plánovat (mlask) další (líz) vraždy (křup). Ty woe... ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Film rozhodně nebyl špatný. Především Serrault v roli zlého policisty byl naprosto senzační. Celý snímek je na FR celkem drsný, Delon je tu o něco méně chladný a vypadá, že mu i na ostatních výjimečně záleží. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Podobne béčkové ako SLOVO POLICAJTA, ale omnoho viac brutálnej (a nápaditej) akcie je tu votkanej do schémy tradičnejšej kriminálky, aj Delon sa znovu vrátil do služby a do obleku. Napätie vyplýva z toho, že na rozdiel od neho divák vrahov pozná od začiatku... Totálna vojna v tomto filme, stierajúca hranice medzi mnohými policajtmi a zločinom, krvavý chaos a zmar ideálov, odrážajú kolísanie francúzskej spoločnosti medzi presvedčením, že nikomu sa nedá veriť a potrebou o niečo sa predsa len oprieť. Jedinou istotou by mal zostať Alain Delon na sklonku svojej kariéry, spečaťujúci sa ako rozhodný sympaťák, teraz už aj ochranca liberálnej demokracie proti pravicovým sviniarom - ktorí to pravdaže mysleli dobre, lenže kto sa s ohňom zahráva... Navrch má však ale napokon Alain, smutný hrdina, ktorý to nemyslel nijako, len si ako vždy robil svoju prácu... ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Podsvětí před tribunálem "čistých." My jsme dozorci pořádku. Řadová smrt vystoupila z davu. Mrtvým nechť crčí ze šosu trest posledního soudu. Pod plachetkou noci sbor spravedlivých bdí, zatímco Alain Delon klidně spí. Hodiny bijí na poplach. Je čas se odkopat, z vyhřáté postele za povinnostmi spěchat. Nedobrovolně probuzen, rozmrzelý, nedospalý, musí noční můru denní vypudit. Už už pálí těžkou ráží, cinká pouty, stíná hlavy. ()

Reklama

Reklama