Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brát právo do vlastních rukou, a kde zůstal zákon? ... Obzvláště krutým způsobem jsou doslova popravováni nejrůznější zločinci, na které nedosáhla ruka spravedlnosti. Drogoví dealeři, gangsteři i extrémní levičák. Vyšetřováním je pověřen inspektor Grindel (Alain Delon), který brzy pochopí, že tajná organizace, která bere právo do vlastních rukou, je přímo spjata s policií. Je to však mnohem horší... Brzy dá o sobě vědět, říká si „Zdravé jádro" s jasným poselstvím, že kdo nejde s námi, jde proti nám. S proklamací o očistě společnosti se dopouští hrůzných zločinů a likviduje ty, kteří jim stojí v cestě. Tou největší hrozbou je pro ně právě inspektor Grindel. (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Krávovina na entou, téma korupce v policii ok, ale ten scénář a to provedení jak z nějakýho céčkovýho filmu. Za takovejhle škvár by se styděl i mistr povrchnosti Besson. Fakt zoufalé. ()

TonyStark 

všechny recenze uživatele

Delon jako komisař, sáčko na míru, cigárko, pěkná ženská v posteli - až potud těžká klasika. Ale něco tomu přecijen chybí. Námět je dostatečně zajímavý a akce taktéž, ale režisérsky to trochu pokulhává. A pár herců ve vedlejších rolích mi také moc nesedlo. Neurazí,ale vzhledem k Delonovskému standartu je to jeden z těch slabších fláků. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nebuďte policajta je předposlední film Alaina Delona jako producenta. Zároveň si k němu napsal scénář. A je otázka, jak moc reflektoval těžkou situaci ve Francii té doby. Možná právě v tu chvíli ho napadlo, že by se mohla utvořit skupinka policajtů, kteří by chtěli vzít spravedlnost do svých rukou. Je to sice kriminálka, která je snadno předvídatelná, neboť protivníky od počátku známe, ale na druhé straně je akční a vcelku mě bavila. Jen ty postavy mohly mít více samostatného uvažování. Chvíli jsem měl pocit, že myslí snad jen Grindel. Ostatně, když k sobě dostane dva kolegy, je to prezentováno tak, že jeden je mladík bez zkušeností a druhý už má ledasco za sebou. Bohužel se vzápětí ukáže, že je velmi naivní a snad i hloupý. I více než padesátiletý Delon ale působí svěže a film není dlouhý. Navíc otevírá otázku, ale ta už byla položen mnoha umělci po celém světě, nakolik je správné, aby policajt bral věci do rukou. Možná by to i bylo pochopeno, ale Zdravé jádro vraždí i policajty a navíc si ani s trestáním zločinců moc nebere servítky. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Klasické francouzské kriminální drama z nikým jiným než s Alainem Delonem bojujícím proti Bratrstvu policie - spolku policajtů, kteří vzali zákon do svých rukou. Téma mstících poldů není v kinematografii nic nového a Nebuďte policajta je v tomto směru standartním snímkem. Alain Delon hraje tak, jak jsme u něj za ty roky zvyklí, ze špatných poldů dostává nejvíce prostoru logicky Michel Serrault, z jehož strany, je to také očekávaný výkon. Nebuďtě policajta bohužel nijak výrazně nevybočuje z řad ostatních francouzských kriminálek 70. - 80. let, ale přesto se jedná o zajímavý film pro fanoušky jak daného žánru, tak samotného Alaina Delona. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Ufff přišlo mi to trošku jako Atomové gymnázium. Bylo to hodně na tripu, chápu že v tom roce byl komu ismus totální zlo, ale udělat z toho defakto scifinu? Silný kafe. Nejsem žádný specialista na Delona, ale jestli jsou i další jeho filmy v podobném duchu, tak to potěš koště. ()

Nerajohn 

všechny recenze uživatele

Taková bláznovina. Některé momenty jsou zajímavě natočené ( kastrace, střelba do dětí u kolotoče, podříznutý krk ), ale některé momenty, jako třeba závěr, nic moc. A občas zajímavá kamera, kdy nejprve dlouze sleduje nějaký děj v pozadí, aby se pak jinde odehrála podstatná věc. ()

Ajay 

všechny recenze uživatele

Dobrá hlaška filmu: Svědek: "Už jsem vše řekl támhle panu Mercedesovi a Benzovi" Policajt: "Jenže já sem Alfa támhleto je Romeo" :) ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl snad Delonův nejhorší/nejhloupější film. Přestřelené, naprosto nesmyslné, chvílemi až sebeparodické. Ale bylo to vlastně tak špatné, že to bylo i celkem zábavné, jen asi jiným způsobem než tvůrci zamýšleli :_) ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Keď sa po rozpačitom úvode, v ktorom sme konfrontovaní so "Zdravým jadrom polície", zobudí Alan Delon ako vrchný komisár Grindel, začína sa štandardný francúzsky kriminálny thriller. Hoci Alan Delon hrá svoj štandardný charakter, nemá dosť energie, aby vytvoril nejakú atmosféru bez podpory produkcie, hoci sa o to snaží. Väčšina ostatných hercov hrá priemerne až toporne. 65% ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně drsný a působivý snímek. Hned úvodní tah policajtů proti zločincům dobře nastartuje celý film. Nejedná se o typickou francouzskou krimi, které se točily v 70. letech a které mám v oblibě. Je zde více brutality a také už je to trochu víc nereálné. Na rozdíl od snímků americké provenience jsem však k přehnanostem a nelogičnostem u tohoto filmu tolerantní, nevadí mi. Film nemá zbytečná místa, drží mě stále ve střehu a než se naději, je konec (není přehnaně dlouhý). Fakt na mě dost zapůsobil. 90%. ()

VN85

všechny recenze uživatele

Pohnutky "Zdravého jádra" byly víc než sympatické, zvlášť když dnes policii infiltrují levicoví extrémisté z tzv. poslední generace. ()

Reklama

Reklama