Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na policii i na Paříž chtěl jednou provždy zapomenout, ale vrátil se, aby našel vraha své dcery... Bývalý policista Daniel Pratt žije na africkém ostrově v zapadlé rybářské vesnici. Má tam svůj malý bar, slunce, moře a přátele a nechybí mu ani Paříž, ani jeho bývalá práce. Do svého ráje však dostane nečekaný telegram – jeho dcera měla smrtelnou nehodu. Pratt se okamžitě vrací do Francie a znovu se noří do toho, před čím kdysi utekl, čeká ho podsvětí, zločin a zkorumpovaná policie. Jeho dcera se totiž stala obětí záhadné teroristické skupiny, která už delší dobu „čistí“ město od pochybných existencí. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

kinderman 

všechny recenze uživatele

„Zlatý osmdesátý léta..startky a pivo za dvě padesát.“ A tyhle francouzské akční kriminálky s Delonem a Belmondem. Slovo policajta vyniká kombinací vtipných hlášek a (docela brutální) akce, přičemž pamětihodná je zejména automobilová honička, při níž ve zpomalených záběrech Delonův vůz klouže do řeky a laciná syntezátorová muzika přejde do Wagnera. Dějová linka je příslušně předvídatelná (včetně toho, kdo za vším stojí) a závěrečná „šaškárna“, ano zbytečná. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Neskutočné 80s Béčko v ktorom sa Delon pred zenitom prispôsobuje ich priamočiarej brutalite a svoju trademarkovú oblekovú eleganciu mení na americký štýl a vynáša na špinavé ulice plné menšín, subkultúr a konzervatívnych hajzlov preberajúcich iniciatívu. Výsledok je dosť crazy. prvú polovicu som si vravel, pre pána, keby aspoň nezbalil inšpektorku!, ale potom to už začne byť chvíľami tak ujeté a Delon raz šialený, a hneď nato umiernený, že v toľkých polohách (asi troch) som ho nevidel vo všetkých jeho filmoch dohromady. K tomu úžasne brakové hlášky ako "Mám čierny pás zo všetkého." alebo "Aj tak ste nemali šancu - 60 na jedného." ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Z těch delonpoliziotteschi 80. let sice slabší kousek, především naprostou průhledností a nijak vymakaným příběhem, na druhou stranu se mi líbilo to pomalé plynutí děje (pravda někdy až moc pomalé), několik Delonových hlášek, pár velmi zručně a dovedně natočených scén (kamera se tady vážně hodně snaží), a překvapivě ani Delon se tu nebere tak vážně, když si nakonec zahraje klauna v cirkuse. Ostatně ty scény v cirkuse patří k tomu nejlepšímu z filmu (i když ona plavba Rýnem a vloupání se do něčí lodi taky mělo něco do sebe), protože je v tom vše. ("Myslel jsem, že tě budu dost nenávidět na to, abych tě zabil, ale je mi z tebe akorát k zblití.") Je to vlastně takové Přání smrti naruby, s otazníkem, nakolik může člověk brát spravedlnost do svých rukou a jak dlouho může trvat, než se to vymkne a doplatí na to nevinní. Což jako téma se mi líbilo hodně. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná francouzská kriminálka s nekompromisním Alainem Delonem, který mstí smrt své dcery a každý co s tím má co dočinění nezůstane bez odplaty. Jinak se jedná o klasickou detektivku o hrdinovi, kterému zabijou všechy, na kterých mu záleží a proti velké přesile se mstí. Ovšem kvůli charismatickému Delonovi to rozhodně stojí za zkouknutí i když takovýhle kriminálek jsou mraky....... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Prattovi (Delon) nejdříve zabili manželku a tak se stáhl do ústraní na ostrov, kde si užívá života. Po deseti letech mu nějaký gang zabije i jeho dceru a to Pratt nehodlá nechat jen tak a z ostrova se vrací zpět do Francie a heslem "Zabili jste mě dcerku, tak tady máte přes držku" nekompromisně likviduje každého, kdo měl s vraždou jeho dcery co do činění. Je to víceméně béčko jako Brno, ale Delon to v pohodě utáhne. Pomáhá mu v tom i nádherná Fiona Gélin (inspektorka Sabine) a její neskutečně krásný oči. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v hotelu, kdy nastražená kulovnice vystřelí dveře ze zárubní, tak na nich není ani škrábnutí. (sator)

Reklama

Reklama