Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na policii i na Paříž chtěl jednou provždy zapomenout, ale vrátil se, aby našel vraha své dcery... Bývalý policista Daniel Pratt žije na africkém ostrově v zapadlé rybářské vesnici. Má tam svůj malý bar, slunce, moře a přátele a nechybí mu ani Paříž, ani jeho bývalá práce. Do svého ráje však dostane nečekaný telegram – jeho dcera měla smrtelnou nehodu. Pratt se okamžitě vrací do Francie a znovu se noří do toho, před čím kdysi utekl, čeká ho podsvětí, zločin a zkorumpovaná policie. Jeho dcera se totiž stala obětí záhadné teroristické skupiny, která už delší dobu „čistí“ město od pochybných existencí. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Moc se mě to líbilo. Alain Delon byl nekompromisní a brutální a nezbývá, než si z něj vzít příklad a vyrazit na poslance. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Delonův film, který jsem viděl. Je cítit snaha dostat do klasické francouzské kriminálky americké trendy a hudbu, která sem však vůbec nepasuje a celý Delon je taková malá parodie sama sebe. Jsem milovník starého Delona, uhlazeného elegána, který nikam extra neběhá nebo nevyvádí, ale už jen jeho chůze nebo pohled vzbuzuje respekt, který se mi v tomto filmu vůbec nedostávalo. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Francouzský krimi film, který se chce tvářit hodně syrově a expresivně, ovšem je tak na úrovni československé detektivní filmové tvorby 80. let... ani (k charakteru role silně přestárlý) akční Alain Delon to nezachrání... (a tenhle snímek má nadto asi ten nejstrašnější hudební doprovod, co se dnes dá ve filmu slyšet...proklatě novovlné syntezátory coby esence pokleslých 80') ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Francouzské lehké béčko o pomstě z roku 1985. Jeden hrdina versus desítky nepřátel, přímočarý děj bez zvratů a spousta vystřílených nábojů. K tomu samosebou neprůstřelný hrdina a několik upocených "svalnatých" rvaček. Prostě přesně typ filmu v jakém byste tehdy očekávali vycházející hvězdu typu Van Damma. A hle, on padesátiletý Alain Delon. Což je sice překvapivá, ale nikoli zlá volba. Alespoň té nudné a jednorozměrné postavě dokázal vtisknout zdání nějaké hloubky. Celkem to odsýpá, je to drsné, místy i příjemně syrové a celkově dost podařené. Ovšem naprosto neskutečně to kazí syntetizátorové iritující peklo. Rozhodně jedno z těch nejhorších osmdesátkových. Takže nakonec pouze průměr. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Příšerná hudba (protipóly které do sebe vůbec nezapadají) a podle mě úplně zbytečná pasáž v Cirkusu (která se do tohoto druhu filmu nehodí) to jsou dva hlavní a negativní dojmy z celého filmu...Delon a spol. jdoucí v tomto filmu přes mrtvoly působí někdy opravdu směšným dojmem, stejně tak jako některé scény (při kterých byl člověk možná tenkrát úplně baf, ale dnes je tomu už opravdu jinak). Malá vzpomíná na svou kdysi věhlasnou se oživit nepodařila.. Film který se nijak nevymyká z průměru. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná francouzská kriminálka s nekompromisním Alainem Delonem, který mstí smrt své dcery a každý co s tím má co dočinění nezůstane bez odplaty. Jinak se jedná o klasickou detektivku o hrdinovi, kterému zabijou všechy, na kterých mu záleží a proti velké přesile se mstí. Ovšem kvůli charismatickému Delonovi to rozhodně stojí za zkouknutí i když takovýhle kriminálek jsou mraky....... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, každý máme nějakou tu svou srdcovku. Tou mojí jsou ledově modré oči hlásající spravedlivý trest všem, na které je oficiální spravedlnost krátká, a policajti, jejichž slovo je slovem chlapa. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi největší Delonův úlet, co jsem viděl. Netušim, jestli měl s padesátkou na krku potřebu všem ukázat, že ještě nepatří do starýho železa, ale tady je ta jeho postava něco jako kombinace Supermana, Ramba, Johna Matrixe z Komanda a Drsnýho Harryho. Sem tam se ve filmu našly nějaký lepší okamžiky, ale jinak jsem většinou kroutil hlavou nad tim, jak je to strašně hloupý a naivní. Konec v cirkuse mi pak přišel docela dobrej, ale ona ještě musela přijít úplně poslední scéna, která je jak z nějaký romantický komedie. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V téhle pozdní delonovce selhal především scénář, který se spokojuje s přítomností Delona jako hlavního tahouna a spoléhá na dostatek akce. Úroveň dialogů a promyšlenost pozadí zločinu silně pokulhává. Výsledkem je tuctová kriminálka, která v paměti určitě neutkví. Celkový dojem: 45 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestli si Delon o sobě myslí, že je Charles Bronson, …tak já mu to věřím! Ira Dei má tentokráte podobu zkušenosti, vysportovaného bronzového těla, ocelově modrého pohledu, něco mála šedin a nonšalantní arogance. Způsob oprávněné vendety je nekompromisní a i když lze vznést směrem k Pinheirovi režii několik námitek, francouzská krimi znovu potvrdila přitažlivost svou neučesaností, syrovostí a experimenty s diváckým očekáváním (viz.cirkusový závěr). Je fakt, že hudba místy připomínala Kamaráda do deště, ale schválně si pusťte z tohoto období nějaký film od Michaela Manna - ostatně, Parole de flic své ovlivnění americkým krimi nikterak neskrývá.. Alaine, byl bys tak laskav a naloupal mi teď před Vánocemi nějaké ořechy? ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Alain Delon, který se tu představuje ve své špičkové formě, zvedá kvalitu tohoto kriminálního westernu svého druhu a v celku zdůrazňuje jinak spíše rutinní scénář. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Na to, že v roce vzniku oslavil Alain Delon abrahámoviny, vypadá nebývale dobře a fyzičkou by strčil do kapsy nemálo třicátníků. Rovněž ve své roli mstitele je výborný, charismatický a drsný každým coulem. Scénář, řekněme standartní pro daný žánr. Film má ovšem 2 ale, ta jsou ovšem tak velká, že se to podepsalo i na mém hodnocení. Jednou z nich je hudba - dobový synťák, který se skvěle hodí do "Komanda", ale do Francouzského filmu mi moc nesedí. S trochou dobré vůle se to nechá přejít. Ovšem je tu druhá věc, která má jméno José Pinheiro. Tento pán dokázal degradovat film minimálně o 20 procent. Všechno je tak strašně rutinní a obyčejné a k tomu ten závěr. Kdyby film režíroval Jacques Deray, dokázal by i z tohoto scénáře udělat minimálně čtyřhvězdičkovou záležitost a konec by byl zcela jiný (téměř žádný jeho film nemá happyend a když jo, pak je vykoupen vysokou daní). Takto nám zůstává průměrný akční krimifilm se sice skvělým Alainem Delonem, ovšem ve službách špatných pánů. 60%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Slovo "policajta" by pre príslušníka polície bolo lepšie ako policajt (napr. "Policajta Pratt likviduje lumpov hlava nehlava. Hlava z toho nebolí, naopak. Napriek jednoduchosti zápletky, je tu pekne ukázané, koho túžia mocenské zložky v skutočnosti zlikvidovať: bezdomovcov, imigrantov, sprejerov, drobných zlodejíčkov, imigrantov. Policajta Pratt je správny chlap a koná drsne, ale spravodlivo. V mene pomsty."). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chápem, že sú všetci "napichaný" z blondiaka s modrými očami, no toto je filmárske fopá po každej stránke. To, že to od úvodu smeruje presne tam, kde to smeruje, pričom je scenár priehľadný ako krištáľ z Valaskej Belej, to ešte ako tak dokážem akceptovať. Ale že je to totálne pritiahnuté za vlasy, plné absurdných scén, to už bohužiaľ nie. Toto je klasický film z 80´ tok, ktoré ohurovali pred 25-30 rokmi. Teraz je to už viac menej smiešna záležitosť .. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pinheiro se stále snaží natočit detektivku a já s odstupem času už můžu říci, že marně. Vznikl hloupý akční film, který si bohužel napsal Delon sám. A Pinheiro mu v tom pomáhal. Tedy přesněji řečeno, pomáhal mu do filmového hrobu. A nehudební skladatel spáchal glycerinovou bombu v podobě přeslazených a umolousaných melodií. Jediné, co by jej mohlo v mých očích rehabilitovat, by mohlo být, že měl uši zalité voskem. (Jen mne tak napadá, že pokud tomu tak nebylo již tehdy, nebylo by od věci tak učinit nyní.) Jednou se na to podívat dalo. A přitom podívání se mohlo s obdivem pokývat hlavou nad tím, že Delon nebyl v padesáti ani náhodou páprda. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pozrieť si tento film opakovane je číre bláznovstvo. Už pri premiérovom sledovaní si väčšina divákov všimne mizerný scenár, režiséra, ktorý ho ničím nevylepšil, viacero amatérsky zahraných scén, neospravedlniteľnú hudbu a zlý pocit po skončení filmu. Vlastne som si chcel iba pre seba odôvodniť dve hviezdičky, ktoré nedávam príliš často. A na to som ani nepotreboval vidieť celý film. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když si Alain film produkuje, odrazí se to vždycky v jeho kvalitě. Už jsme měli výhrady k mnoha "jeho" filmům, Slovo policajta je takovým reservoárem všeho, co lze jím produkovaným filmům vytýkat. Scénář je jak máslo, hlaďoučký, krásně namazaný pro velkého tvrďáka. Už ten wrestlerský vstup na pláži je blbej jak necky, a nenechte se odradit, nebudeme se pohybovat v Karibiku, ale po Lyonu. Hlavního padoucha snadno uhodnete, některé vedlejší motivy jsou až trapně namazané ("jsem tak sama"), že se až začnete stydět za Alaina. On se ale nestydí ani za mák a ještě si nakonec střihne anglicky zpívaný duetek. Jenomže film odsejpá a já jsem viděl tolik horších věcí... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Alain Delon byl svého času velký badass a toto je jeho možná nejdrsnější role. Klasicky vystavěný příběh bývalého poldy, který se mstí za smrt dcery a s nikým se nemaže, ()

Reklama

Reklama