Reklama

Reklama

Innocence of Bin Laden

(neoficiální název) (amatérský film)
  • USA Innocence of Muslims (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
USA, 2012, 14 min

Obsahy(1)

Žádný film s názvem "Innocence of Muslims" nikdy natočen nebyl. Původně vznikal jako "Dessert Warrior", příběh o kmenové válce zapříčiněné příletem komety a ani po jediném veřejném promítání pro minimum diváků nic nenaznačovalo protináboženský charakter. Posléze se na internetu objevil chaotický a nesourodý sestřih z onoho filmu, ve kterém ovšem byly bez vědomí herců části dialogů primitivně a zřetelně předabovány protimuslimským obsahem. V této podobě bylo video přeloženo i do arabštiny a rozšířilo se po celém světě. (berg.12)

(více)

Recenze (31)

Kingjiri

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelnej výtvor. Na jedný straně stojej dvě věci, co mě na něm fakt pohoršily - tristní technický zpracování a nulový herecký výkony. Druhou stranu barikády tvoří kontroverznost snímku, která vyvolala řadu demonstrací, náslinejch činů a prohlášení z řad muslimskejch bezmozků. Spoustu z nich si ale neuvědomuje, že timhle "diskrétnim" způsobem nesouhlasu dělaj tomuhle totálně brakovýmu snímku neskutečný PRko a pustěj si ho i lidi, který by si ho jinak ani nevšimli - třeba já. Ale co, aspoň opět celej svět vidí, co je většina muslimů za pakáž. ()

Flego odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérsky natočený film sleduje jediný cieľ a to vyprovokovať moslimskú časť sveta. Že sa mu to podarilo, o tom niet pochýb. Pozastavovať sa nad kvalitou filmu tiež zrejme nemá význam, lebo jednoducho žiadnu nemá. Je to len hrsť nesúrodých scénok, zle zostrihaných, jednoducho a hlúpo natočených. Po každej stránke úplne zbytočná práca. ()

Reklama

Wayne

všechny recenze uživatele

Toto by nemělo být hodnoceno ani umístěno v této databázi. Jak je psané v obsahu, film ve skutečnosti neexistuje, jde pouze o část filmu s pozměněným dabingem. Proto se nad zpracováním ani nepozastavujte. Mělo to svůj účel (vyburcovat muslimy) a ten to bohužel splnilo, ale na čsfd to nemá co dělat. Potom by zde mohl být stejně tak umístěn třeba Pár pařmenů a další amatérsky předabované hovadiny, které nemají s filmem nic společného. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Odpadem bych to nenazval, spíše odvaha. Je to bídně amatérský, je to občas trefný a je to s podivem, jak určitá část světa nesnese jakoukoliv parodii na sebe sama, byť už bylo zesměšněno snad vše. Teď kvůli tomu nasedne 20 arabáčů a ukradnou letadlo a pošlou ho přímo do domu, kde se to natáčelo a pak jejich děti vezmou dalších 10 letadel a provedou kamikaze na jejich sourozence a rodiče. Pro představu celý film zde: http://www.youtube.com/watch?v=MAiOEV0v2RM ()

SuzukiZ odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto netuším, jak takový naprosto nepovedený hloupý snímek prakticky o ničem dokáže vyburcovat celý muslimský svět? Řekla bych, že kdyby ho pár muslimů zhlédlo, mávli by nad tím rukou, nebo by byli znechuceni krátkozrakostí tvůrců. Rozhodně nemá cenu se nad tímto snímkem dlouho zamýšlet, natož kvůli tomu byť jen hnout prstem - za to vážně nestojí ani herecké výkony, ani scéna, ani dialogy, nic! Ale holt lidé se bouří nejvíce proti tomu, o čem mnoho neví.. ()

Zajímavosti (14)

  • Tvůrci filmu tvrdili, že na jeho vznik dostali přibližně 5 000 000 amerických dolarů od několika desítek židovských dárců. (JoranProvenzano)
  • Po zveřejnění filmu jedna z íránských organisací zvýšila o 500 000 na celkových 3 300 000 amerických dolarů odměnu vypsanou za zabití indicko-britského spisovatele a autora knihy “The Satanic Verses“ („Satanské verše“; 1988) Salmana Rushdieho, na kterého již roku 1989 vyhlásil fatvu íránský ájatolláh Rúholláh Chomejní. Muslimové jeho knihu považují za rouhačskou a odměnu zvýšili kvůli stále trvajícímu urážení proroka Mohameda, ke kterému prý autor přispívá. (JoranProvenzano)
  • Dne 28. 11. 2012 v Káhiře soudce Sajf Soliman odsoudil v nepřítomnosti sedm osob (egyptských křesťanů) spjatých s filmem a jeho říšením k trestům smrti za urážku islámu a proroka Mohameda. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama