Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 2

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (124)

sud 

všechny recenze uživatele

René Clément dokázal i v prostředí plném sluníčka a krásných barev vytvořit mrazivý thriller. Mladičký hezounek Alain Delon v roli psance rozervance, kterému musíte držet palce (básnické střevo :-)), femme fatale Marie Laforêt (i když léty zkrásněla) a Maurice Ronet, doplativší na svoji aroganci, předvádějí neskutečné herecké orgie. Atmosféra postupně houstne a vrcholí jednoduchou, ale drsnou a kulervoucí pointou. Tenhle klenot ukazuje (a dokazuje) co většině dnešních thrillerů chybí. 100%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nepřestává mě fascinovat ta letní nálada a pohodová atmosféra v kontrastu s temným příběhem a kriminální zápletkou. Co tady předvádí Alain je neskutečný. Občas jsem si musel připomínat scénu z lodi, abych nepovažoval Toma za pouhýho floutka v letních exteriérech, ale když si člověk uvědomí s jakou samozřejmou drzostí se Tom choval, tak ho až mrazí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pohoda je to hlavní, co se Vám vybaví, když budete vnímat prvních pět minut. Následně procitnete a zjistíte, že nic není tak růžové, jak se na první pohled zdá. Pak se pocity budou prohlubovat a vznikne dokonce i nenávist k některým postavám tohoto filmu. Říkám to proto, že byste to do prvních dvaceti minut filmu ani neřekli. I proto musím říct, že tak dobrý thriller jsem vážně nečekal a postavu Alaina Delona jsem si naprosto dokonale užil. Takovou postavu opravdu jen tak nezapomenu. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $640,945Tržby Celosvetovo $738,000Kino Návštevnosť: 2,437,000 (Francúzsko) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller, kde jsem Delonovi vlastně i fandil, jelikož ten jeho kámoš byl nacejtěnej kokot. To nic nemění na tom, že hlavní antihrdina byl velmi nemorální zmrd. Každopádně to nezestárlo a stále je to napínavé, znepokojivé, a díky Marie Laforêt, sexy. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Lámala jsem si hlavu, co chybělo Talentovanému panu Ripleymu k dokonalosti. Mělo mi být jasné na první pohled, že Alain Delon. Asi jsem k té jasnosti potřebovala plné slunce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám ve svém okolí žádného mimořádně bohatého "kamaráda", kterého bych mohl zabít, odebrat mu identitu, peníze i milenku. Jenže já nic z uvedeného ke svému životu nepotřebuji, takže jsem se mohl plně věnovat tomu, zda je mi sympatičtější Phillipe, žijící z peněz papínka, či Tom, žijící z peněz Phillipa. Samozřejmě jsem se přiklonil na stranu prostého chlapce, neboť ten si musel svou zářnou budoucnost vybojovat a musel si přitom vyslechnout nejeden akt nadřazenosti od později padlých boháčů. Mně se Tomova hra prostě líbila a o moralitě v nemorálním prostředí rozhodně nehodlám moralizovat. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kvalitní kriminální drama, kde ústředním motivem je spalující závist, která spolu s absencí morálních zábran vede k likvidaci toho úspěšnějšího a snaze pachatele vydávat se za zavražděnou oběť zločinu. Spíš než obyčejná kriminálka je to zajímavé psychologické drama, které je navíc podtržené výborným výkonem Alaina Delona v hlavní roli. Pointa se v tomto případě odklání od knižní předlohy, ale to vůbec není na škodu, amorálností je v tomhle světě beztak dost a takové zadostiučinění spravedlnosti, byť přicházející jen tak mimochodem, někdy vyloženě potěší. Pozdější americký remake jsem dosud neviděl, ale pouhý pohled na rozdíl v počtu hodnotících u obou verzí jasně dává najevo, jak obrovský je rozdíl v síle a dopadu americké a evropské kinematografie. Ty hollywoodské verze obvykle disponují jistotou desetinásobku. Celkový dojem: 80 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lži, podvody, úskoky - člověk se do nich může zamotat jak provaz do lodního šroubu.. Studie chorobné závisti, prospěchářství a lidské zkaženosti, v níž „Potíže s Freddym“ nabraly až komický rozměr. Jen škoda, že Clémentovo plné slunce ustavičně žhnulo, uvítal bych více dusna i stínu.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ale kolem třetí minuty ze začátku si vychutnejte štěk, ani ne cameo, Romy Schneider, která do té doby, vyjma svého debutu, točila samé velké role - a najednou tohle. Bum! A bylo to. To měla za to, že tak bezhlavě utekla do Francie. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Remake “Talentovaný pán Ripley”, ako jeden z mojich najobľúbenejších filmov vôbec, je vďaka scenáru, ďaleko prepracovanejším, premyslenejším filmom, ako tento originál. Každopádne, aj “V plném slunci” je veľmi vydareným thrillerom, ktorý ani na okamžik nenudí. Dobre sa nato pozerá. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Dokonalé zpracování brilantní předlohy. Škoda, že remake Talentovaný pan Ripley vidělo asi 10 × více uživatelů. Já raději odolám. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Krimi zápletka se pyšní rutinovaným filmovým řemeslem. Filmy s A. Delonem jsou si totiž přes různost námětů v lecčems jisté. Vždy je rád zhlédnu kvůli jeho perfektnímu herectví a pro jeho charisma. O některých filmech by se dalo říci, že bez něj by to byla asi jen ctihodná nuda. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zďaleka som nevidel všetky film s A. Delonom , ale som si istý, že tento je jeden z jeho najlepších. Chytil ma hneď v úvode atmosférou talianskeho mestečka a po zaznení mena Ripley mi síce docvaklo, ale nie úplne. Hovorím si asi náhoda...Až po nastúpení na jachtu a hláške namysleného pracháča . "Veď on si všetko vymýšľa..." mi docvaklo úplne, že to bude asi film na základe ktorého vznikol remake Talentovaný pán Ripley s M. Dammonom v hlavnej úlohe. Ten remake mám rád a francúzko-taliansky originál nie je o nič horší. Je v mnohých detailoch iný a mladý Delon výsledku výrazne pomohol. Napínavých momentov je tu požehnane a záver s jachtou je úplná lahôdka. Takmer mu to vyšlo...80%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Když je dobře napsaný scénář a do hlavní role se obsadí Alain Delon je dost pravděpodobné, že se podaří natočit nadčasový snímek, jako v tomto případě. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Alain Delon jako pan Ripley, zákeřňák a morální odpad s andělským úsměvem. Už se těším na srovnání s Mattem Damonem....update is coming soon. Zatím 75% Update po Talentovaném panu Ripleym: Zvyšuju na 5* díky střídmější stopáži a hlavně díky mnohem lepšímu zakončení. Alternativní konec Talentovaného pana Ripleyho ale vítám, člověk se tak může mrknout na obě verze bez mrhání časem. 90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Talentovaný pán Ripley (1999) sa mi zdal o dosť lepší ako toto prvé filmové spracovanie. Je to dosť o hercoch, a tí podľa môjho názoru boli v novšej verzii lepší a charizmatickejší. Aj keď tu hral Delon, žiadne terno nepredviedol. Dejová linka sa mi rovnako zdala viac prepracovanejšia a viac pútavejšia. Na druhú stranu ale aj tu sa nájde niekoľko zaujímavých momentov, ktoré občasné podriemkávanie narušili. Bavilo ma hlavne jadro príbehu - samotné plánovanie zločinu a jeho realizácia, všetko ostatné mi prišlo ako len nudná omáčka. Lepší priemer. 65/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Delon jako samolibý a zpupný darebák byl tak přesvědčivý, že bych mu nejraději rozkopala ten jeho úsměv, když seděl v lehátku na pláži s tím nejlepším pitím. ()

Související novinky

Reklama

Reklama