Reklama

Reklama

Kdo nastaví kůži

  • Francie Pour la peau d'un flic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když se z lovce stane lovená zvěř. Soukromý detektiv Choucas se během pátrání po slepé dívce zaplétá do spletité sítě manipulace a vražd... Bývalý inspektor Choucas, který se živí jako soukromý detektiv, se na radu komisaře Coccioliho pustí do pátrání po slepé dívce Martě. Brzy poté ho navštíví muž jménem Pradier, který se snaží detektiva přesvědčit, že dívka utekla s milencem do ciziny. Dřív než si Choucas stačí promluvit s její matkou, je zastřelena a on sám unesen. Podaří se mu uniknout a přitom zabije Pradiera, ale to už musí čelit dalším útokům. Choucas je sice raněn, ale unikne a najde útočiště u své vdané sekretářky Charlotte. S pomocí svého spolupracovníka Haymanna zjistí další podivné souvislosti týkající se pozadí případu. Gangsteři unesou Charlottu, aby Choucase přinutili zanechat pátrání… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

lekr 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná Delonovka, která dokázala z původně tuctového námětu udělat dobrou ale ža příliš zamotanou detektivku..scénarista si asi myslel že čím víc bude děj zamotanější tím to bude lepší ale způsobil to že jsem se v ději ztrácel...navíc další problém filmu je malá akce protože vyjma té honičky na dálnici každá akce trvala zlomek sekundy..a co mi vadila úpně nejvíc byla nemožná hudba zpívaná jakýmsi chraplavým zpěvákem která ve mně evokovala pocit že se celý film odehrává někde v Rusku.....Delon ale zase solil skvělé hlášky ( například na kluka který zastavil u nabouraného auta s mrtvolou ) a rozdával skvěle mířené rány a pěsti padouchům i když jich bylo po čertech málo... ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Snímek natočen průměrnou kamerou s průměrnými výkony zúčastněných. Ale samotný děj v sobě skrývá nejeden zajímavý okamžik či aspekt. Podezírám Alana z určité nadsázky či parodie na své vlastní kriminální role či nápady. Nebo dokonce na detektivní žánr vůbec. Splést takto dějovou linku do klubka plného zvratů, nekonečné akce a vývoje příběhu zavání humorným podtextem. V každém případě film spadá do klišé ohodnocení, že nikoho neurazí, ale také neohromí. ()

Reklama

Lupes 

všechny recenze uživatele

Lehkost s jakou se Delon protančil svým případem ve spojení s muzikou (Benton, Diamond) a atmosférou krásných osmdesátých (Paříž, auta, móda...), to vše je opojně nostalgické. Srovnání s americkou drsnou školou se film brání svou hravostí, reáliemi baví především domácí publikum a vtipy na Belmonda a další legrácky jsou dávkovány jako občasné mrknutí skrze zachmuřený výraz. Tahle francouzská detektivka je prostě svá a dává vzpomenout na svět, kdy se život nebral tak vážně, jezdilo se na naftu a nikoli na baterky a ženy ohrožovaly druhé maximálně svou krásou. Že příběh je poněkud nepřehledný? Nevadí! Jenže pak přijde závěr, a ten je zpackaný, nelogický, bezdůvodný. Snad špatně sestříhaný, snad ušitý horkou jehlou, ale když se v poslední čtvrthodině ukáže, jak se věci mají, je lépe hned vypnout a závěrem si nekazit chuť. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já nad tím zaslzím až za chvíli." Války policajtů nemám moc rád, přestože stále probíhají. U nás jsou takový decentnější, ale ve Francii do toho jdou naplno. A kdo se bojí otevřenýho konfliktu, tak si najde blbečka, kterej za něj nastaví kůži. Jak prosté. Takže tu máme oblafnutý očko Lucase, rošťáckou sekretářku Charlottu a tajemnýho parťáka v příběhu zamotaným tak, že na konci nevím, kterej policajt je zkorumpovanej, kdo je nacistickej zločinec a kdo je čí táta. Jenže mě to nevadí. Já jsem se bavil a jestli to budu chtít někdy rozmotat, tak se na to klidně mrknu ještě třikrát a pak si to nechám od někoho bystřejšího vysvětlit. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Určitě jedna z nejzábavnějších Delonových kriminálek, která pro mě vychází z duelu dvou jeho režisérských počinů jako vítěz. Spousy diváků, odsuzujících tento film, nejspíš neodhalili tu obrovskou nadsázku s jakou byl natočen. Co se týče příběhu, jak už jsem tolikrát napsal, nim moc se v kriminálce nového vymyslet nedá. Ovšem každá scéna je korunována zajímavými dialogy a hláška střídá hlášku. Alain Delon je tentokrát nad věcí co se týče úplně všeho. Role inspektora Choucase (nebo chcete-li Lucase) je spíše Belmondovská a ani ten nezústane bez povšimnutí (scéna s dezimfekcí průstřelu). V každém případě je skvělý a sympatičtější ještě v tom, jak dokáže udělat srandu sám ze sebe. Ale abych pravdu řekl, nejvíc mě zaujala Anne Parillaudová. Nejen že jí to neskutečně sekne, navíc má skvělé hlášky. "Kdo nastaví kůži" není čistou krimi ani čistou komedií. Dalo by se říci, takový "Černý tulipán" po 27 letech, zasazený do současnosti. 85%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Při automobilové honičce na pařížském okruhu nabourá bílé BMW, které pronásleduje Lancii, do policejního auta, rozbije si pravý světlomet a pár vteřin jezdí takto poškozené. V následujících záběrech ale zase jezdí s funkčním světlometem a nepoškozenou kapotou. (Gareth_Jones)
  • Hlavná postava inšpektor Choucas (Šukas) je v českom dabingu nazvaná Lukas. Dôvodom môže byť asi fakt, aby meno Šukas nespôsobilo pohoršenie. (Gareth_Jones)
  • Tehdejší Delonova přítelkyně Mireille Darc se krátce mihne před kamerou jako žena přecházející silnici. (Snorlax)

Reklama

Reklama