Reklama

Reklama

Věda a současná civilizace. Interaktivní rozhovory se světovými odborníky, ve kterých je prostor pro vaše otázky a komentáře. Moderuje Daniel Stach. (Česká televize)

Recenze (65)

H34D 

všechny recenze uživatele

Sleduju jen okrajově a příležitostně, přesto po letech hodnotím a hodnotím velmi pozitivně, neboť to je přesně ten typ pořadu, který by měl být "cpán" lidem znovu a znovu, aby z nich byly alespoň trochu vzdělané opičky mající přehled o světě. Jednoznačně dobrá práce České televize. 8/10 ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jediná výtka by mohla směřovat k tomu, že pod pojmem 'civilizace' se rozumí spíš pozitivisticky laděný obraz světa ve stínu Nobelových cen. Ale ABC mladých techniků a přírodovědců už jsme tu měli, že. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší pořad na čt24 v současnosti. Všechno ale záleží na tom, jak dlouho to bude dělat Daniel Stach, jehož připravenost a rozhled vyráží dech a je pro mě stejným fenoménem, jako jeho hosté. ()

hippyman

všechny recenze uživatele

Zatím hodnocení pořadu s Dalajlamou, který jsem jediný viděl celý: koncept je velmi dobrý, rozhovor je veden poměrně přímočaře a následně je rozebírán a diskutován odborníky, kteří mají k tématu co říci. Nutno přiznat, že moderátor působí profesionálně, leč poměrně chladně. Příslib kvalitní televizní publicistiky tu ale vnímám velice pozitivně. Zatím 70%. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší publicistický pořad současnosti. Velmi dobrý výběr hostů zaručuje náhled do aktuálních témat vědy a techniky. Mezi hosty bývají i nositelé Nobelových cen. Vysoká úroveň je zajištěna perfektním moderátorem. Daniel Stach, nejen že je vždy výborně připraven, navíc má schopnost pohotově reagovat a dokáže pojmout informace z širokého spektra vědních oborů. K tomu je pro diskuzi s hosty vybaven výbornou angličtinou. Jeden díl tak máme téma kvantovou fyziku a objevení Higgsova bosonu, druhý je mise Apollo, třetí výzkum kosterních pozůstatků Karla IV atd. No a nejlepší na tom je, že každý díl je zajímavý a zábavný. Vřele doporučuji. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jj, tohle mě taky bavilo víc, než klasický Hyde Park – teda hlavně co se zajímavých témat (no v tomto případě hlavně osob) týče. Daniel Stach odvedl skutečně pořádný kus práce – tahle má vypadat skvělý a úslužný moderátor, na jehož práci je radost se dívat, ne jak ten dnešní póvl… ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Hyde Park mám celkom rád, občas si ho pozriem, záleží na téme a myslím, že toto je podobné klasickému programu, aj keď je podľa mňa zaujímavejší aspoň pre mňa. Je fajn, že ľudia môžu pokladať otázky z internetu, je fajn, že môžu volať, je fajn, že sa dáva priestor viacerým stranám, napríklad pri konšpiračných teóriách a preukázaných konšpiráciách, no je to o moderátoroch a réžii, ktorá z toho môže ľahko urobiť ideologický program, čo je jasne zreteľné, že to ešte nie je úplne slobodná diskusia, navyše je podľa mňa dosť krátka, lebo za ani nie hodinu sa podľa mňa žiadna téma nedá poriadne rozobrať. No považujem to za jeden z najlepších programov v televízii, napriek výhradám, ktoré mám, je to novodobá diskusia, ktorá môže mnohé ľuďom ozrejmiť. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Pořady tohoto typu v českém mediálním prostředí obecně bolestně chybí. Rozhodně palec nahoru, přičemž samotná kvalita a informační výtěžnost se liší díl od dílu. Tematický záběr je velmi široký, což je bezpochyby ku prospěchu věci. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Takhle mají vypadat televizní rozhovory. 1) Pořad jsem zaregistroval někdy kolem roku 2012, když jsem uviděl na obrazovce naprosté zjevení - mladého kluka, který vedl inteligentní rozhovory, kladl otázky k věci, očividně se důkladně na každého návštěvníka připravoval a svým kultivovaným projevem tak odlišným od hysterizujícího kdákání většiny moderátorek i moderátorů působil jakoby přiletěl z jiné planety._____ 2) Tehdy 24letý Daniel Stach, bývalý juniorský reprezentant Česka ve vodním slalomu (2004 - 2005), ještě studoval hned dvě vysoké školy (mezinárodní obchod na VŠE a mediální komunikaci na Fakultě sociálních věd UK)._____ 3) Stach v rozhovoru pro reportermagazin.cz. vypráví o Lawrenci Kraussovi - fyzikovi a kosmologovi, který zásadním způsobem přispěl k výzkumu temné hmoty a současně je hvězdou filmu Unbelievers: Vysílali jsme s ním živě z Olomouce v rámci festivalu vědeckých filmů AFO. Přišel do improvizovaného studia a ptal se, jak to bude probíhat. ‚Budeme se teď od osmi bavit o vědě,‘ řekli jsme mu. ‚Počkejte, v prime time o vědě? A jak to bude dlouhé?‘ – ‚Padesát pět minut.‘ – ‚A kolik tam bude commercial breaks?‘ – ‚Reklamy žádné, jsme veřejnoprávní televize.‘ A on to bral jako vtip: ‚You are kidding!‘ smál se. Pak se zeptal: ‚A jak budeme mluvit?‘ – ‚Anglicky.‘ To už zůstal koukat a povídá: ‚Tak stop. Vy mi chcete říct, že se budeme v hlavním vysílacím čase celou hodinu a bez reklam v angličtině bavit o vědě?‘ – ‚Ano, to přesně se vám snažíme říct.‘ – ‚Tak to je neuvěřitelné! V Americe dostanu maximálně šest minut na to, abych vysvětlil podstatu vesmíru!‘ ()

Martpod 

všechny recenze uživatele

Nesmírně kvalitní, zajímavý a velmi revoluční pořad. Klobouk dolů před Danem a jeho přípravami na každý díl. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* Tento pořad sice nesleduji pravidelně, ale má velmi vysokou edukativní úroveň, a to zejména díky jeho moderátorovi Danielu Stachovi, který pro něho žije. Pozívá si do něj skvělé hosty, kteří dokážou problémy vysvětlit a je na ně vždy perfektně připravený. Proto se nebráním tento pořád České televize vyzdvihnout nejvyšší známkou i přidat mezi své oblíbené. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: X /// TEMPO: X /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: X /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] … A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

S postupem času si začínám myslet, že Hyde Park Civilizace je možná nejlepším pořadem, se kterým ČT přišla. Takhle podle mě má vypadat vysílání veřejnoprávní televize a televize vůbec. Měla by sloužit jako zdroj informací a diváka vzdělávat. Nikoliv jen poskytovat zábavu. Poslouchat chytré a moudré kapacity, které v podstatě odpovídají na všeobecné otázky týkající se našeho světa dokaže diváka nenáročně obohacovat znalostmi a pomáhat mu utvářet obraz o světu a názor na události dějící se v něm. Velká poklona směřuje ke vždy připravenému a pro věc nadšenému Danielu Stachovi, díky kterému je Civilizace značně koukatelnější než obyčejný Hyde Park. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Mnislav Zelený etnolog naprosto skvostné včetně dotazů i moderátora..Radkin Honzák, Ludmila Čírtková, Beneš, rodina Benešů, Šibík, Bohdan Pomahač, Rudolf Krautschneider, Martin Hilský, Jaroš, Svěrák, ()

Reklama

Reklama