Reklama

Reklama

Joe Ransom (Nicolas Cage) není zrovna příjemným chlápkem, který by se hned s každým kamarádil. Je to horkokrevný tvrďák, který se často více než rozumem řídí vlastními instinkty. A ty ho bohužel už párkrát přivedly do křížku se zákonem a taky do basy. Teď tento bývalý trestanec pracuje jako předák party dřevorubců a žije téměř samotářský život v zapadlé díře uprostřed lesů na jihu USA. I v tomto společenství podobných ztracených existencí se pohybuje na jeho okraji a snaží se vyhnout dalším možným konfliktům, které by jej mohly snadno vrátit za mříže. Jeho dobrovolná izolace se začne drolit ve chvíli, kdy do své party přibere teenagera Garryho Jonese (Tye Sheridan). Tomuhle klukovi to dává život pěkně sežrat. Nikdy pořádně nechodil do školy a jeho věčně opilý, agresivní otec všechny kolem sebe jen mlátí a ponižuje. V bezvýchodné situaci se Garry snaží před otcovými výpady chránit alespoň matku a sestru. Když Joe začne Garryho a jeho těžkou životní situaci poznávat blíž, ocení jeho odhodlání, odolnost a pracovitost. Postupně se spřátelí a Joe se stane Garryho ochráncem a mentorem. Vznikne mezi nimi pouto, které jim oběma změní život. V okamžiku, kdy se Garry ocitne ve velkém ohrožení, obrátí se o pomoc na svého nového přítele. Odtud se odvíjí řetězec událostí, které Joea přivedou až k hranici, za níž jej pravděpodobně čeká jen nevyhnutelná katastrofa. Joe se musí rozhodnout, jestli tuhle pomyslnou čáru překročí... (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (267)

akisha 

všechny recenze uživatele

Nečekanej humus na film s Cagem, ale tentokrát ne co do kvality, ale obsahu. V porovnáním s tímhle prdelovem je má rodná víska intelektuální hnízdo shakespearovců. Velké množství odpudivých postav (možná až moc), který ostře kontrastujou s nevinným, trpícím klukem. Mimochodem velmi dobrej výběr herce Tye Sheridana, kterej s přehledem zastínil i Cage. U Cage - nepřehrával, takže nerušil a nekazil. Poměrně hodně depresivní, směřující k očekávanýmu konci, celkově nadprůměrný drama z vidlákova, na který se znovu doufám už nepodívám. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

David musí být šílený. Co zpočátku vyznívá jako tiché brnkání na dramatické struny indie žánru, rozpoutá se později v nefalšované pohlcující crescendo. Režisér dodnes střídal žánry jako Nicolas Cage grimasy, načež se mu konečně podařilo natočit pozoruhodný filmový kumšt, který stejnou měrou osloví diváky klidně i za třicet let. Dokonalost. Smekám, mistře. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá dráma s Nicolasom Cageom v hlavnej úlohe. Má pomerne dobrý príbeh o mužovi, bývalom trestancovi, ktorý síce nepatrí medzi najvzornejších ľudí, ale aj tak má vo svojom malom mestečku veľký rešpekt, dokonca aj od polície a živí sa organizáciou práce a najímaním ľudí na ničenie nevhodných stromov. Práve vďaka tomu sa zoznamuje s chlapcom, ktorý sa do mesta len nedávno presťahoval a túži pracovať, čo mu aj splní a keďže chlapcov otec je agresívny alkoholik, v mužovi nachádza svoj vzor, pričom ani on mu nie je ľahostajný a tak sa stávajú skutočnými priateľmi. Spracovanie sa mi páči, síce o nejakej skutočnej zápletke sa tu až tak moc hovoriť nedá a navyše som mal pocit, že sa to vlastne polovicu filmu skôr len rozbieha, ale to mi v tomto prípade ani moc neprekáža. Obe hlavné postavy sú zvládnuté výborne, pričom mi sadli v samostatných líniách, čo platí vlastne práve o tej prvej polovici, no hlavne v tej spoločnej, keďže ich priateľstvo sa mi skutočne páčilo. Nájde sa tu dostatok zaujímavých prvkov, napríklad samotná práca v lese, problémy s nebezpečným agresorom, ale samozrejme aj s chlapcovým otcom, občas to má to správne čaro, ktoré mi veľmi sadlo a veľkým plusom je aj tá atmosféra malého južanského mestečka, kde platia iné pravidlá, čo ma zaujalo napríklad pri zaujímavej scéne s policajtom. Síce práve kvôli týmto pravidlám sa tu nájde aj viacero scén, ktoré mi vadili, hlavne to správanie ku psom, ale tých kladov je našťastie viac. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Nicolas Cage ma po dlhšej dobe zase skutočne bavil, herecky to zvládol viac než dobre a navyše tu z neho skutočne vyžaruje aj ten potrebný rešpekt, bavila ma aj postava chlapca, ale úplne ideálne sú aj zvyšné vedľajšie postavy. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, tu nie je minimálny rozpočet ani najmenším problémom, vizuálne, atmosférou, ale aj zvyšnými zložkami je to v najlepšom poriadku. Takže keby to bolo trochu príbehovejšie, bol by som ešte spokojnejší, ale aj tak sa mi to dosť páčilo a hlavne konečne Cage zase predvádza dobrý výkon a v dobrom filme. 71% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Temné, depresívne, nehostinné a chlapcov otec je zrejme brat Annie Wilkesovej. Všetci sú psychopati, vrahovia, prostitútky, magori, úbožiaci alebo aspoň bývalí kriminálnici. Jedinými ako-tak normálnymi postavami sú černošskí pomocníci (ktorí sa stále bavia o tom, kto má v nohaviciach väčšiu kobru) a policajt (ktorý je tu dve minúty). Troška si riadne dokokosenú reputáciu napráva Nicolas, ale moc platné mu to nebude, veľmi rýchlo prijme ďalších 10 blbostí a na Joea sa okamžite zabudne. Ale keď hrá prostitútku, vyzerá božsky! Ináč značne WTF záležitosť. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vždycky to posereš a my to pak musíme žehlit........... Tak do nitra tohoto příběhu jsem se nedostal. Nebavilo mě to. Podivné chování všech zúčastněných jsem nějak nepobral. Velkou část příběhu jsem se nudil a poslouchal přiblblé dialogy. Ty dvě hodiny jsem určitě mohl využít k něčemu jinému. Nebýt Nicolase Cageho, tak jsem to nedokoukal. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Austinu v Texasu a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Dráma mala premiéru na talianskom Venice Film Festival v auguste 2013. (kacer4)
  • Garyho (Tye Sheridan) otec bol v skutočnosti bezdomovec Gary Poulter. Režisér si ho všimol, pretože sa často obšmietal okolo štábu pri natáčaní jeho filmov. Zomrel na ulici v Austine pár mesiacov po natáčaní. (misterz)

Související novinky

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Reklama

Reklama