Reklama

Reklama

Joe Ransom (Nicolas Cage) není zrovna příjemným chlápkem, který by se hned s každým kamarádil. Je to horkokrevný tvrďák, který se často více než rozumem řídí vlastními instinkty. A ty ho bohužel už párkrát přivedly do křížku se zákonem a taky do basy. Teď tento bývalý trestanec pracuje jako předák party dřevorubců a žije téměř samotářský život v zapadlé díře uprostřed lesů na jihu USA. I v tomto společenství podobných ztracených existencí se pohybuje na jeho okraji a snaží se vyhnout dalším možným konfliktům, které by jej mohly snadno vrátit za mříže. Jeho dobrovolná izolace se začne drolit ve chvíli, kdy do své party přibere teenagera Garryho Jonese (Tye Sheridan). Tomuhle klukovi to dává život pěkně sežrat. Nikdy pořádně nechodil do školy a jeho věčně opilý, agresivní otec všechny kolem sebe jen mlátí a ponižuje. V bezvýchodné situaci se Garry snaží před otcovými výpady chránit alespoň matku a sestru. Když Joe začne Garryho a jeho těžkou životní situaci poznávat blíž, ocení jeho odhodlání, odolnost a pracovitost. Postupně se spřátelí a Joe se stane Garryho ochráncem a mentorem. Vznikne mezi nimi pouto, které jim oběma změní život. V okamžiku, kdy se Garry ocitne ve velkém ohrožení, obrátí se o pomoc na svého nového přítele. Odtud se odvíjí řetězec událostí, které Joea přivedou až k hranici, za níž jej pravděpodobně čeká jen nevyhnutelná katastrofa. Joe se musí rozhodnout, jestli tuhle pomyslnou čáru překročí... (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (267)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Bizarní, šokující, nechutné. Středověk a spalovací motory společně s kvéry, no, to je nějaká peytlovina, ne? Cletus Speckler se svou sestrou, matkou a zároveň i ženou Brendinou, tentokrát ovšem bez animace a další figury z šíleného panoptika vidláctví. Chce se mi řvát ne, tohle není možný!!!, jen se obávám, že Amerika je opravdu zemí s neomezenými možnostmi a ne každý americký sen je sladký jak prdel obalená medem. Ukázka života mimo realitu, odtržení od civilizace se vším špatným, co přináší a jak se prezentuje. Kurva, já si po sobě neuklidil talíř??? No, to je skandál! Příště ho vyhodím rovnou z okna a přesto se ani vzdáleně nepřiblížím hovnům, ve kterých místní burani žijí, souloží i chcípají, zatímco v koutě leží nafouklá vačice, čekající na tepelnou úpravu a spláchnutí pálenkou XXX. Nikdo mě nemůže nařknout, že bych byl nějakým fanoušem Nicolase Kopuli, naopak, již několikrát jsem se smíchy pomočil, když se snažil hrát a jeho povislý ret až na hrudníku společně s vypouklým okem mu to řádně kurvily. Tentokrát tedy ne, jak se mu to povedlo... no, ať si to tajemství klidně nechá, stejně jako plamennou motorku a jiné nezbytné rekvizity, dělající z něj nesvéprávného debila. Sheridan má také profil incestního potomka a hraje, až se mu od prdele kouří a jako vrchol považuji jeho filmového otce, Garyho Poultera, viz zajímavosti. Už kvůli němu, by měl být film v červených číslech. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Joe se živí umrtvováním stromů s růžovou mašlí, ale metaforu v tom nehledejme. Jak to celé funguje, sledujeme úmorných xy počátečních minut, a já mám strach, že mi tam skočil Pták Loskuták. Cage hraje dobře, ale ve filmu, který vaří z mnoha předešlých filmů o zoufalcích amerického smradlákova, působí po všech svých neohrožených Mikeších jak dělo na oko. Často se zde na můj vkus hrotí, tam kde není třeba, a tam kde by bylo, se neděje nic. Stejný pocit mám i z figury věčně zlitého otce - příliš vyhrocený na to, aby si ho už dávno někdo nepodal, zatímco po dobrákovi Joeovi jdou všichni jak zimnice. U mě slabota. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Obstojné vidlácké drama o ex-kriminálnickém dřevorubci a traviči stromů, který pod drsňáckou slupkou skrývá dobré srdce, které se ukáže ve chvíli, kdy se střetne s patnáctiletým Garrym, který to doma nemá zrovna jednoduché. Herecky se tady vyznamenal Cage, který ukázal, že kdyby se nemotal kolem hloupých béčkových cajdáků, mohl by si unovuvybudovat nějaké to renomé a nic jsem neměl ani proti ostatním představitelům, přičemž Garryho otec byl ten typ parchanta, kterého budete spolehlivě nenávidět. A líbila se mi i ta atmosféra amerického venkova, který se slepicemi pobíhajícími po místnosti nebyl zs tak nepodobný tomu našemu. 65% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Depresivní buranské drama od režiséra ztřeštěných, přisprostlých komedií v hlavní roli se zapadlou, dříve velice populární hvězdou? Nakonec, proč ne? Poutavé drama, které přináší minimalistický, ale bez příkras vyprávěný příběh o možném přátelství muže ve středních letech s temným tajemstvím a chlapcem, který je ponižován a mlácen svým alkoholickým otcem. Mohla to být rutinní nanicovatá a předvídatelný nuda, ale Gordon Green má v rukávu pár es a občas se vytasí s nějaký nepříjemným překvapení. A Nic Cage ... ten dávám slušný K.O. všem, kdo ho odepsali, protože zde předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů od ... už ani nevím, kdy naposled hrál tak dobře. Nenápadné, ale silné. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ja sa na tieto Greenové buranské filmy jednoducho neviem napojiť. Nezaujal ma jeho predošlý počin Prince Avalanche a s Joem opäť zasadenom kdesi do vidláckej oblasti v Amerike mám rovnaký problém. Už len z princípu ma dané prostredie prepotených buranov a disfunkčných rodín odpudzuje a keď v ňom chýba aj silný príbeh, tak už má skutočne nemá čím zaujať. Joe mi vôbec neprišla ako akokoľvek silná dráma (ako by aj mohla, keď najsilnejším momentom je útek psa). David Gordon Green nie je zlý filmár, ale ja si nemôžem pomôcť. Na mňa v jeho filmoch nezaberá ten depresívny pocit, o ktorý sa evidentne snaží, nezaberá na mňa ani ten sociálno-kritický podtext, nefunguje na mňa pokus o silnú drámu, ani ma emočne nijako nezasahujú tie životom ubité postavy. U jeho pomalých filmoch sa jednoducho nudím a rozmýšľam, čo tým chcel vlastne povedať? Všetci tam sú nešťastní, zdeptaní, vykecávajú sa zo svojich problémoch a prednášajú kvázi filozofické debaty v podnapitom stave. OK, fajn a? Aspoň, že ten Nicolas Cage bol po dlhej dobe v zaujímavej úlohe, ktorá mu sadla ako uliata a dokazuje, že stále vie čo to uhrať (aj keď svoj výstup z odpadového Ghost Rider 2 mi z pred očí tak ľahko nezmaže). CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Když Joe (Nicolas Cage) ťuká čísla do účetní kalkulačky s tiskem, můžeme vždy slyšet zvuk tisku a otočení pokladního bloku, ovšem ten se ani nehne a čísla, která naťuká, se na papír nikdy nevytisknou. (Timak)
  • Nicolas Cage popsal svůj výkon ve filmu jako „nahý, čirý“ (naked), protože řekl, že Joeova role, kterou hraje, mu je velmi blízká a tím nemusel nad scénářem dlouho přemýšlet. Nicolas Cage se ve filmu drží jen dialogové osnovy a pointy, většinou totiž improvizuje a režisérovi (David Gordon Green) se scény zamlouvaly tak, že je zahrnul do finálního střihu. (vojacekr)
  • Film se natáčel v Austinu v Texasu a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Související novinky

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Reklama

Reklama