Reklama

Reklama

Když Nicolas Cage zjistí, že byla jeho dcera unesena ruskou mafií, svolá starou partu kriminálníků, kteří jsou pro přítele ochotni riskovat i život... Bohatý podnikatel Paul Maguire má šestnáctiletou dceru Caitlin, která ovšem nic netuší o jeho kriminální minulosti. Doma s nimi žije i její nevlastní matka Vanessa. Když spolu s Paulem odchází na důležitou obchodní večeři, Caitlin nechávají doma s dvěma jejími kamarády. Během večeře se Paul dozvídá od detektiva, že do jeho domu vnikli maskovaní muži, oba mladíky zbili a Caitlin unesli. Zoufalý Paul se obrací na své dva kamarády, Dannyho a Kanea, se kterými kdysi ukradli ruské mafii spoustu peněz a jejich kurýra zabili. Tím se tehdy rozloučili s kriminalitou. Nyní jsou tedy opět všichni tři pohromadě a vydávají se pátrat. Jejich metody nejsou zrovna útlocitné, což hned první vyslýchaný pozná na vlastní kůži. Caitlin je však zanedlouho nalezena mrtvá. Po pohřbu Paul s přáteli pokračuje v pátrání i přes nesouhlas svého tehdejšího šéfa Francise. Jak detektivové vypátrají, Caitlin byla zabita zbraní Tokarev TT 33. Je to oblíbená zbraň ruské mafie, které velí Chernov. To je muž, kterého Paul se svými přáteli kdysi okradl. Jenže Chernov je nikdy neodhalil.
Paul tedy vyvolává úmyslné konflikty, aby Chernov nějak zareagoval. Jenže on nic. A tak Paul se společníky přitvrdí a reakce následuje. Chernov přepadne a unese Kanea. Přitom stále tvrdí, že se smrtí Caitlin nemá nic společného. Vyslýchá Kanea velmi tvrdě a on přiznává tehdejší loupež. To Chernova naštve, onen okradený a zabitý kurýr byl totiž jeho bratr. Kane zemře. Paul začíná podezřívat Dannyho, který se chová zvláštně, že to kdysi ve vězení vykecal, a v hádce jej nešťastnou náhodou zabije. Zůstává tak zcela sám ve svém vzteku. A to netuší, jaké velké překvapení jej čeká, když přijde na to, že Caitlin zabil její přítel omylem během frajeření Paulovou zbraní, kterou měl doma ukrytou, a pak se jejího těla spolu s kamarádem ve stresu zbavili. Netušili, že si policie bude myslet, že s tím má co dělat mafie. Zoufalý Paul spáchá sebevraždu. (TV Prima)

(více)

Recenze (174)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Když se ostřílenému režisérovi, co dosud točil akorát tak klikou od rumpálu, dostane do ruky plagiátorský scénář nějakého asi prominentního narkomana, najme profesionálního kameramana s neuvěřitelně rozsáhlými zkušenostmi z natáčení detailních záběrů kundy své manželky na VHS ze zhruba dvaceticentimetrové vzdálenosti a dokonalého střihače, jenž má za sebou už celou řadu úspěšně upravených živých plotů v Malibu a dokonce i několik papírových deček. Tak, perspektivní štáb máme na světě, zbývá jen sehnat nějakou „věhlasnou držku“, která by se neostýchala přijmout na tělo napsaný „oscarový part“. Neuvěřitelné. K dispozici je dokonce sám pán Klec, jehož hvězda v posledních letech dosáhla stádia bílého trpaslíka a marně se snaží po segalovsku znovu expandovat v rudého obra účastí v kdejaké céčkové sračce. Ten bez váhání zvolí nový, šik experimentální účes alá člen předsednictva UV KSČ a stále více podobný na komisaře Derricka se vrhne po hlavě excelovat v tomto beznadějně příšerném a pičoidním rádobysryleru. No, a výsledkem je docela obyčejná buchta. Vně spálená, uvnitř bez náplně, ani zoufale vyhladovělý pes by to nežral. Další úspěšný krok k žumpě zapomnění, Mikuláši! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby Celosvetovo $2,060,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $787,111 //počet predaných kusov 17,267Tržby za predaj DVD v USA $2,627,445 //počet predaných kusov 161,236║ opäť zaujímavé obsadenie, snaha o prekombinovaný dej, plný prekvapení, zvratov ale v konečnom výsledku to ostane len akčným bezvýznamným béčkom /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UDĚLEJ CO MUSÍŠ. COKOLIV!...“ /// Stejně jako každýho, i mě (na počátku) napadlo něco vo další recyklaci únosu parchanta. Ale co, vždyť třeba takovej Taken - když Liam vyrazil čistit zeměkouli…, byla výborná zábava. Prozradím, že tady se taky čistí, ale vobčas u toho zůstává rozum stát… Scénáristi se snažej překvapit, bohužel jim po 20ti minutách docházej rozumný nápady. Na to (asi) čekali frajeři, co maj na starost akci, aby se za dalších cca 20 minut vytáhli s šíleností, kterou vydávaj za ruční práci. Ne, scénáristi nejsou to nejhorší… Video film, ve kterým i ruskej mafián dostane prostor k pronesení několika souvislejch vět a svoji drsnost může dokázat na svázaným zavěšeným chlápkovi. (ale furt bych řekl, že největší idiot má na starost tu akci…) Z pomsty se stává válka, k níž (asi) jako bonus dostávám závěrečný překvápko, vo kterým si jen dement může myslet, že bude funkční a já uroním kroupu. Místo kroupy sem se jal zjišťovat, jestli jako ten Kejč konečně neumřel doopravdy. Páč teprve tehdy by se projevila genialita scénáristů a rafinovanost toho čuráka přes akci… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju kadeřníka, co účesy N.Cage na starosti má. (Říkáme mu spolu ,,kudrnáč“) 2.) Miluju, když se všechno zvrací – myslím jako dějově. (no, možná by bylo lepší napsat ,,zvrátí“…ale kdo už tady dneska umí česky…) 3.) Thx za titule ,,mmacoo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní béčko ! Tokarev působí jako klasický revenge na styl 96 hodin, který překvapí velmi nečekaným a parádním zvratem. Cage je zde frajer, konečně po dlouhé době dostal pořádnou roli, akce je zde velmi slušná a působí i drsně. Cage se svými kumpány vs Ruská mafie a vybílí snad dva celé baráky pomocí brokovnic, do toho nějaký ten slow motion a skvělý soundtrack. Oddychovka 65% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale atmosféra a vizual filmu mi připomínaly videohry Max Payne (ne film!!) ... Rádoby akční thriller, který by fungoval skvěle, kdyby: akční scény měly dobrou choreografii a nikoliv tak otřesně trapnou, Nicolas Cage nepodával jeden ze svých úplně nejhorších hereckých výkonů ve své kariéře, herci obecně nehráli tak špatně ochotnicky a dialogy nebyly tak příšerně nudné a otravné ... Sice je to akční, sice je to temný, sice je to dost brutální, ale stejně se mi to nelíbilo ... Závěr filmu budiž a hořká pachuť totálního zmaru a zbytečnosti mne rychle přivedla i na naprostou zbytečnost vzniku tohoto filmu ... ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka jak se může zvrtnout nevinné prostřelení hlavy jedné blbky. Většina lidí má kostlivce ve skříni, ale Cage tam musí mít tokareva a navíc nabitýho, takže když ho následně blbka nadšeně půjčí svým značně opilým kamarádům dá se čekat, že padne ukázkovej headshot. Což se taky stane a díky jednomu blbovi, co se nechtěně trefil, vychcípá půlka ruský mafie, a X dalších k tomu jako bonus, jelikož Cage je přesvědčen, že mu dcerku sejmul nějakej pomsty chtivej kokot z jeho mafiánské minulosti. Film se i snaží, aby si to člověk myslel a naprosto šukající odhulení nám naservíruje až na konci jenže, pokud nemáte v hlavě nasráno, musí vám být jasný, že blbku nikdo neunesl, ale odprásknul jí ten zaláskovanej blb. Vysvětlím proč - Proto. No tak dobře... a) únosci by nenechali ty dva tragédy na živu b) proč by jí den po únosu odpráskli, když jí mohli odprásknout hned c) žádnej ze zabitejch mafiánů fakt nevěděl ani hovno d) jsem zasranej génius v sexy asijském těle. Stačí? Super. Sledujeme tak příběh o pomstě, kde se Cage mstí všem lidem, co jeho dceři nikdy nic neudělali ale začínaj jí ze zcela sobeckých důvodů nenávidět. Zcela je chápu. Kdyby mě někdo ubíjel k smrti kvůli krávě, kterou jsem nikdy neviděla, taky bych jí začala nesnášet. I přes zcela prokouknutelnou pointu jsem se u filmu ale škodolibě bavila a moc se těšila, jak Cage zareaguje až to jeho kouty postižené hlavě dojde. A ono mu to fakt došlo. A co se stalo? Zachoval se jako piča...chjo ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tupolev.. To jsou paradoxy. Nicky bojuje s ruskou mafií a přitom jeho vosková držka se špatně nabarvenými vlasy svádí k dojmu, že si nějakou dobu poležel vedle Vladimíra Iljiče. A co teprve ten, že za vším stojí (bacha spoiler) podceněná partnerská prověrka a ledabylá úschova zločineckých relikvií.. Jediným pozitivem je celkové neoptimistické vyznění, jinak z toho čpí diletantství při choreografii akce, truchlivá bezradnost mimo ní a nedostatek snahy vytřískat z toho alespoň náznak guilty pleasure. Úplným vrcholem (de facto dnem) je pak tragikomický výkon akčního přetrhdíla jménem Cage. Já prostě nechápu, co si v podobných rolích pořád dokazuje? Být na jeho místě Chevy Chase nebo Láďa Mrkvička, vyšlo by to nastejno.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jim Agnew, Sean Keller | Hudba: Marco Werba | Distribúcia: Image Entertainment | Štúdio: Hannibal Pictures | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: - $ || Staromódna drsňárna, na ktorú musí mať človek vhodnú náladu. Mne sa to podarilo, a tak som sa slušne bavil. Film okrajovo naozaj pripomína štruktúru pc hry Max Payne, ale nedosahuje jej temnosti a velkoleposti. Navzdory miestnym reakciám, mne sa netradičný záver filmu celkom páčil, nakoľko nabúral hollywoodsky štandard na plné obrátky. Cage v tej lepšej forme, avšak ešte stále s problémom odhadnutia zdravej miery stvárnenia emócií :D 60% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý akčný thriller s Nicolasom Cageom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o bývalom členovi mafie, ktorý s tým už dávno skončil a teraz žije slušným životom, pričom mu nechýba výborná práca a skvelá rodina, no všetko sa pokazí, keď skupina zabijakov unesie jeho dcéru. Stopy ich privedú až k ruskej mafii a tak spolu so svojimi priateľmi musí znovu využiť všetky svoje dávne schopnosti, aby v tomto prostredí odhalil vinníkov a pomstil sa. Spracovanie je ale veľmi slabé, na prvý pohľad vyzerá všetko úplne ideálne, hrdina s násilnou minulosťou, ruská mafia na druhej strane a samozrejme aj motív pomsty, no tentoraz sa to vôbec nevydarilo. Jedine spočiatku sa na to ešte dá bez problémov pozerať, ale paradoxne práve keď sa začne diať to hlavné, tak to celé upadne. Úplne tomu chýba ten správny náboj, pátranie po vinníkoch je nezaujímavé, väčšina hlavných postáv ma vôbec nebavila, celkový prístup k ruskej mafii mi tiež nesadol a síce druhá polovica je aspoň pomerne dynamická, ale aj tak ma tu nič výraznejšie nebavilo. A najhoršie je, že v záverečnej fáze ešte príde pointa, pri ktorej som celý čas dúfal, že nenastane, lebo je dlhodobo až príliš predvídateľná, no hlavne to celé v rámci žánru pokazí. Skutočne jediné, čo sa mi tu páčilo je úplný záver a sympatický vzťah s detektívom a to je teda mimoriadne málo. Akcie je tu priemerné množstvo, ale za moc nestojí. Síce pôsobí pomerne drsne a tak správne nekompromisne, ako to mám rád, lenže vizuálne je až príliš lacná, obzvlášť pešia naháňačka, hlavný hrdina pôsobí pri tých chvatoch nedôveryhodne a navyše mi vôbec nesadla ani celková choreografia, či už pri súbojoch, ale aj prestrelách. Jedine tá automobilová naháňačka nie je najhoršia, lenže tento typ akcie ma hlavne v tomto type filmu vôbec nezaujíma. Herecké obsadenie nie je zlé, ale moc mi nesadli ich postavy. Nicolas Cage je môj obľúbenec, ale tu mi sedel jedine v tých civilnejších scénach, inak moc nie, Max Ryan prekvapivo v kladnej úlohe, ale na rozdiel od druhého priateľa mi sadol, až na jednu výnimku nudní členovia ruskej mafie, Peter Stormare tu tiež za moc nestojí, ale potešia aspoň Danny Glover v úlohe detektíva a rodina hlavného hrdinu. Réžia a technická stránka sú až prekvapivo slabé, dokonca aj na pomery videofilmov mi to príde len priemerné, nudné prostredie, aj celkový vizuál, tu ma nenapadá nič, čo by sa dalo pochváliť. Tento typ akčného filmu mám veľmi rád a to je aj jediný dôvod, prečo som to dopozeral, inak ma tu skoro nič nebavilo. Cage by sa už mal radšej venovať len tým serióznejším projektom. 42% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tokarev je film, ktorým sa Cage medzi svojimi hereckými kolegami určite chváliť nebude. herecky je to ozaj chabé, v jednej scéne totálne prehrané, v druhej zas totálne sterilné. Banálny príbeh s množstvom logických prešľapov, impotentná réžia, otrasná hudba a neskutočne sprostá auto-naháňačka. Touto vetou by som zhodnotil celý priebeh tohto trápenia. Občas sa objaví nejaká akcia a drsná scéna, ktorá ma prebrala z tej strašnej nudy, ale moje odporúčanie je - nekazte si deň týmto filmom. 35%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

O zbytečnosti mnoha rolí Nicolase Cage posledních let se už popsaly stohy papíru. Chlapíka, který má stále jiskru a herectví v malíku (jen by měl urychleně vyhodit svého agenta), mnohem raději uvidím v podobné béčkové ohrané story, než ve všech těch Honech na čarodějnice nebo Ghost Riderech. Je z ní totiž alespoň trošku cítit život. Samozřejmě bychom při opětovném setkání Cage s Peterem Stormarem rádi viděli alespoň polovinu z toho, co v brilantních 8mm, jenže tehdy stál za scénářem Andrew Kevin Walker a režie se chopil (toho času) velmi spolehlivý Joel Schumacher. Tady máme co do činění s úplně jinou ligou. Z nájemného zabijáka politikem, kterému zmizí dcera, to tu ještě u Nicolase nebylo. Nápady i cokoliv, co by tenhle kousek posunulo někam výš, dochází velmi brzy, rozuzlením tomu dá navíc scénárista neuvěřitelnou korunu. Chválit tak nakonec příliš nejde, Cageovi párkrát rupne v bedně, několikrát si zastřílí a je konec. Tak třeba příště!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo nakonec to dopadlo lépe než jakým směrem se to vyvíjelo. Škoda, že první půlka je trochu sterilní a nezáživná. Pak se to přeci jenom rozjede akce je celkem drsná i solidně natočená, jenom se nemůžu zbavit dojmu, že Cageovi to prostě víc sedne v obleku a v kravatě, než když se snaží zahrát drsnýho nasranýho akčního hrdinu. Tady si sice v akci počíná celkem nekompromisně, ale místy to z tou svojí zoufalostí a vztekem přehání. Stručně řečeno nežeru mu to. Prostě mi do takových typů rolí nesedí, takže po pravdě nejsem bůhvíjak z tohoto filmu uchvácen, ale... konec mě zrušil to se musím přiznat. Konec totiž staví celé předchozí vyznění filmu naprosto na hlavu a je to masakr. Tentokrát nebudu spoilerovat naznačím asi jenom tak, že Cage se po celej film honí za lidmi o kterých se domnívá, že mu sejmuli dceru, aby pak zjistil, že je to celý trochu jinak. No prostě nějak tak bych to popsal víc neprozradím. Takže asi takhle mísí se ve mě rozporuplný pocity, protože to mohlo a mělo být o dost lepší. První půlka je nuda nemluvě o tom, že některý postavy jsou tu fakt na nic hlavně Stormare kterýho sem cpali aby si 2x vystřelil z kolečkovýho křesla!? Glover tu působí unaveně jako by si jenom povinně odehrál svoje a nasrat. No a co se Cage týče akční hrdina z něj asi nikdy nebude i když zase budu férovej a konstatuju, že mě tu nijak extra neiritoval, takže za svižnou a drsnou druhou půlku a tu vpravdě šokující pointu si tenhle film lehce nadprůměrný hodnocení zaslouží to zase jako jo nicméně po tom jak jsem se na to po Frozen Groundu těšil a trailer vypadal slibně to přeci jenom trochu zklamání je. 55% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po lehčích průserech a herecky obstojném Joeovi se Cage vrací opět do své akční bažiny. Nechápu tohoto herce, který čas od času nemá problém dokázat že hrát zcela nezapomněl proč si vybírá podobné filmy. Tokarev je stejná akční slátanina jako miliarda předešlých. Napraveného otce doženou stíny minulosti, tak že příjde o dceru. Nastává tedy cesta pomsty, zbytek nechť si každý dosadí sám..... 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bol to veľmi sympatický experiment vybočiť z radu. Španielsky režisér Paco Cabezas sa pokúsil vytvoriť neobvyklý film v medziach obvyklého žánru. Myslím si, že sa mu to celkom podarilo. V hlavnej úlohe sa predstavil Nicolas Cage, ktorému sa úlohy nahnevaných otcov v poslednej dobe ponúkli hneď niekoľkokrát. Príliš neprehráva a pôsobil vcelku vierohodne a prirodzene. Medzi akčnými krimi thrillermi síce Tokarev nie je žiadnou hviezdou, ale rozhodne nie je žiadnym prepadákom. Paco Cabezas svojim ešte len šiestym filmom rozhodne nesklamal. Ja som bol spokojný a celkom dobre som sa bavil. Na kriminálnom thrilleri Tokarev bude asi najlepší koniec. Dal sa čakať, ale napriek tomu ma zaskočil. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nepríde mi to také zlé, ako to tu svieti v pravom hornom rohu. Videl som oveľa horšie film od Nica. Nic je tu za ultra tvrďáka, ktorý ma svoju násilnícku minulosť už za sebou, takže tu zas až za takého tvrďáka nie je. Teda pokiaľ mu nezabijete dcéru. Žáner síce uvádza a tak trochu zavádza, že ide o akčný film, no skutočnosť je trošku iná. Akcii je tu pomenej a ide skôr o drámu s prvkami akcie. Každopádne som sa nenudil. Za takú krátku dobu ma to nestihlo nudiť a v závere ma to dokonca celkom aj prekvapilo. 65% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím, poslední dobou nemám kliku na filmy s Cagem. Možná také, že nemá kliku on na režiséra a dobrý scénář.. Tenhle thriller je spíše podprůměrným dílkem. Cage zde hraje starostu města s mafiánskou minulostí. Kdyý jde jednoho večera na večeři se ženou a dcera zůstává s přáteli doma, vyruší jej od jídla detektiv Glover se zdělením, že dcera mu byla kýmsi unesena... Ta je posléze nalezena mrtvá, zastřelená z pistole. Cage opráší staré kontakty z mládí a nedůvěřujíc policii se tvrdě vydá hledat vraha. Jelikož se on a jeho parta chová nevybíravě a se stupňující se dobou, kdy se jim stále nedaří nic zjistit čím dál drsněji, rozpoutá válku mezi mafií. Pravda je však někde jinde, jenže při této válce už byly odkryty i staré a nezahojené rány... Tři náboje do brokárny, ale spíš je to na dva a půl... * * * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|85%| Tak a máme tu další film s Nicolasem Cagem. Po nedávném Joe je toto ještě lepší. Joe schytal ode mě nakonec ty slabší 4 hvězdy také, ale toto už bylo skoro na plný počet. Hodnotím samozřejmě jako vždy podle sebe, páč průměrné hodnocení zde na csfd mě už nepřekvapuje ani nenechá rozčilit apod. Samozřejmě, tohle není akční pecka, tak nechápu co lidi čekali, ale je to jejich věc. Jen se snažím pochopit co jim vadilo na tomto. Nicolas Cage patří do mé top 10 na csfd, tak je možné, že mu trochu vždy přilepším, ale nemůžu si prostě pomoc. Jeho herecké výkony, vžití do role – to mu vždy sežeru i s navijákem a jsem za to rád. Tohle by se dalo zcharakterizovat jako Dramatický thriller, kde občas padne akce. Není nějak světoborně natočena, třeba sesekaná kamera, kdy Cage po svých pronásleduje zločince atd. Ale přesto nebyla když už přišla na scénu akcička vůbec špatná. Působila drsně (ne teda až do takové míry), ale povedla se. Důležitý je pozvolný příběh, který se pomalým tempem vyvíjí. To mě na tom to nejvíc zaujalo. Úvod netrvá dlouho a už se jde na věc. Je to trochu netypický film o pomstě, páč !!!SPOILER!!! Cagova dcera se objeví po cca 30 minutě filmu mrtvá, takže už nenastane hledání dcery, ale pomsta. !!!KONEC SPOILERU!!! Takže pomalé tempo, vyvíjení a obyčejné situace mě bavili, dobrý scénář. Postavy byly uvěřitelné a Cage to celé skvěle táhl. Nuda u mě rozhodně nehrozila ani na vteřinu. Zaujala mě spolupráce s ruskými přáteli Caga. Nedalo se nějak přesně určit jak film vůbec dopadne. Po dramatické stránce tu měl Cage scény, které perfektně sehrál. Herecké obsazení bylo výborné. Krom Caga mě zaujala ruská dvojice jeho přátel, Danny Glover, který zahrál svůj standart, ale potěšil, záporáci atd. Menší roli co zde měl Peter Stomare – no dá se říci, že ani tak nebyla ta role potřebná, ale nebyl špatný. Nekompromisní akce jak už jsem zminoval mě nejvíce bavila ve scénách kdy Cage nelítostně máchal a řezal nožem. Nebo výbuch vzteku kdy Cage vystřílel celý zásobník pistole do již mrtvého těla protivníka, takže více zajímavých scén je zde. Hudba byla dobrá, hodila se zde. Nejvíc mě zde dostal závěr s nečekanou pointou. Docela jsem byl v šoku. Takže s pointou přichází zajímavá myšlenka, která se nakonec z toho všeho co prožil v životě urodí v hlavě Nicolase Caga ve filmu. Takže jsem nesmírně spokojen. Samozřejmě vylepšovat by se to ještě dalo. Zlepšit akci, víc jí přidat, zdramatizovat ještě scény atd. Přesto mi to nepřišlo nudný ani nezáživný. Byl jsem vtažen do děje. Nicolas Cage měl zajímavou postavu bývalého ruského gangstera. Nemám co bych už dodával. Za mě hodně lepší 4 hvězdy zaslouženě udílím. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V hlavní roi Nicolas Cage, jeho grimasy + jeho účes a kadeřník, co měl dávno dostat padáka. Někdo unesl a zabil dceru stavebního magnáta Paula Maguira (Nicolas Cage) a přivolal tím na sebe jeho stráááááááášlivou pomstu. Její ctěnou, šestnáct let starou hlavinkou prošla nábojnice ze staré armádní pistole Tokarev. Stín podezření okamžitě padá na ruskou mafii, se kterou měl Maguire, coby někdejší zločinec, v minulosti pletky. Anebo to celé bylo jinak a smrt milované dcery, má na svědomí někdo jiný? Odpovědi se divák pochopitelně dočká. Jde se na to značnou oklikou a "béčkovost" je pro tento thriller doménou. Režijní styl Paco Cabezase neohromí. Není výjimkou, že často zabředává do průměru, včetně všech akčních scén, které ve filmu jsou. Přesto je styl vyprávění stále poměrně přijatelný, který z diváckého pohledu není nejatraktivnější, ale dokáže plnit funkci efektního thriller pojetí, kterému chybí zásadní povýšení na vyšší režijní level, kterého snaživý režisér nedosáhne. To, co neobsáhl a nedovyprávěl režisér, to totiž bohatě zastoupí Nicolas Cage. Jeho vlasový styling ala "kotlety & kouty" a 105+ jedna grimasa navíc, jsou bezpečně tím nejepším, co film nabízí. Cage pláče, saje (to kecám), rdousí a je temnější než Batman nad Gotham City, a přestože je jeho postava, vzhledem k jeho zločinecké minulosti, veskrze negativní, a tedy jen s obtížemi se ji dá fandit, on ji hraje sympatickým způsobem, kdy mu přece jen divák pomáhá najít spravedlnost v tom zkaženém nitru i jeho okolí. No chudák si akorát nevede evidenci, co doma přechovává za pistole, nebo trpí Alzhaimerem, protože o tom nepíši jen tak. S tím totiž souvisí závěrečné rozuzlení, kdo stojí za zabitím jeho dcery. Závěr je veden v rozporu s předešlým vyprávěním a popírá to, co před diváka do té doby předestřel. Dá se to brát ve dvou rovinách. V jedné se zkrátka a jednoduše zapomene, co divák do odhalení "killera" viděl. Druhou možností je zcela rezignovat na logiku vyprávění příběhu a vše přisoudit na vrub "béčkovému" scénáři z "béčkové produkce, kam Cage po oscarových ambicích během let spadl. Snímek vedle své rozporuplnosti, jak jej brát, také postrádá napětí i originalitu. Mnoho toho, co je v něm k vidění, už bylo videno i jinde, pře(d)vedené lepší a sevřenější formou s případným nádechem nějaké specifické atmosféry. Atmosféra většinu času absentuje a nějaké náznaky se dostaví až v závěrečné fázi. Rovněž pointa, se kterou se film vytasí, už byla v obdobném ražení vidět i v jiném filmu z devadesátých let, který ale nebyl béčkový. Za zmínku stojí možná herecké výkony ve vedlejších rolích, minimálně veterán Danny Glover v roli kamarádského detektiva, nebo sličná Rachel Nichols v roli manželky, odvedli slušnou práci. A s nimi i Cage, kterému se, i přes jeho částečně negativní charakter, nějakým způsobem bude fandit. Tenhle film je tím lepším z jeho soudobé filmografie. Lepším se rozumí, to horší, než je jeho nejhorší film. Mé hodnocení: 60% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Samurai Nicolas Cage prispel svojou tradičnou zbierkou (tentoraz mega) utrápených xichtov a naproti tomu Danny Glover opätoval trochu času zo svojej mumifikácie do tohoto celkom pohodového B-éčka (Steve Seagal môže iba závidieť...). Bonusom je snád' už len Nicolasova koženka a tričko s vreckom na pravej koze! P.S. Stormareho posadili pre istotu na vozík, aby sa nepúšťal do väčšej akcie. Chvalabohu!! P.S.2 Michaela by som zabil už len z princípu kvôli tej jeho debilnej ofine! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi Červenákov komentár ku Drive Angry: "Cage pochopil." Tak to je, má asi blbého agenta, alebo mu to už ľudia v prvej lige vážne nežerú, neviem. Som len nekritický fanúšik a mám rád aj jeho béčkové prehrávanie. Do Tokareva som išiel s očakávaniami, nie pre meno jeho, ale pre meno režiséra, tvorcu vynikajúceho Aparecidos, ktorý v spojení s béčkovým námetom a nasratým Cageom, mohol stvoriť minimálne zábavnú haluz. Bohužel, vinou scenára plytkejšieho než akčný žáner sám, stvoril dielo hodné tak Stevena Segala po nástupe do radov zombies, takže sklamanie, priamočiare, krvavé, o ničom.. PS: Odporúčam všetkým prečítať si tunajšiu diskusiu k tomuto filmu! Nechcem nikoho menovať, pretože nemám na mysli len jednu osobu, každopádne, padali tam perly - ()

Reklama

Reklama